Μαρούσι, 27-6-2013

Δελτίο Τύπου

Υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.)

 

Τις πρώτες ημέρες, δηλαδή ως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν Προσωρινή Αποθήκευση, ώστε, αφού εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν και να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ.

 

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

 

Στάδια υποβολής Μ.Δ.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

 

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης.

 

Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (ως 12-7-13), το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου.

 

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων.

Επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των Λυκείων για την υποβολή του δελτίου τους, τις 2 εβδομάδες του Ιουλίου τα Λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής :

 

-       Μία μέρα κάθε εβδομάδας τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με το προσωπικό της εφημερίας, όπως έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους.

-      Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 2-7-2013, την Παρασκευή 5-7-2013, την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και την Παρασκευή 12-7-2013  με την παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Αυτές τις 4 ημέρες όσοι υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους είτε για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση είτε για να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν).         

                 

                               

 

 

 

 

 

               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) για υποβολή μηχανογραφικού από τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), θα ξεκινήσει εκ νέου περί τα μέσα Ιουνίου, όταν θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, ΥΠΑΙΘΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                     

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ED

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας:

 

 

Μαρούσι, 03/06/2013

Αρ. Πρωτοκόλλου:  Φ.251/74393/Β6

 

Ταχ. Δ/νση            : Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη           : 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα            : http://www.minedu.gov.gr

Email                      : t01ode2@minedu.gov.gr

Πληροφορίες       : Ελ. Ζολώτα

Τηλέφωνο             : 210 3442699

FAX                        : 210 3442098

                                                                                     ΠΡΟΣ.:  1. Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης

               2. Δ/νσεις Δ.Ε.

               3. Διευθυντές Γενικών Λυκείων & ΕΠΑΛ (δια των Δ/ντών Δ.Ε.)

               4. Προέδρους Ε.Κ. Ειδικών Μαθημάτων (δια των Δ/ντών Δ.Ε.)

 

 

 

 

ΘΕΜΑ :  Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες-σχέδια-μουσική).

                Σας διαβιβάζουμε το από 28/5/2013 Δελτίο Τύπου με το πρόγραμμα και τον πίνακα με τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων στα οποία θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’ & Β’), που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τις οποίες απαιτούνται τα μαθήματα αυτά και παρακαλούμε:

α) να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεών σας για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων

β) να ανακοινωθεί άμεσα στους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ με ευθύνη των Διευθυντών των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων αντίστοιχα και να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων και με όποιον άλλο τρόπο κρίνεται προσφορότερος για την καλύτερη ενημέρωσή τους.

Παρακαλείσθε επίσης, ειδικά για τα εξεταστικά κέντρα Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου στην Αθήνα, να ενημερώσετε τους υποψηφίους, ότι τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνισθούν είναι τα εξής:

Α) Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΤΤΙΚΗΣ (Δ/νσεις Δ.Ε. Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιάς)

     1. Στο Ε.Κ. του 57ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Αστραπόγιαννου 3 και Βολανάκη – 11526 Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΔΙ.

     2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης (οδός Πολεμιστών 15- 16452 Αργυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΔΟ μέχρι και ΚΟΤ.

     3. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλανδρίου (οδός Διονύσου 20 και Καλλισπέρη – 15234 Χαλάνδρι)  όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟΥ μέχρι και ΜΠΑ.

     4.   Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Κηφισίας 213- 15124 Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΠΕ μέχρι και ΠΑ.

    5. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (οδός Ελ. Βενιζέλου 175- 17673 Καλλιθέα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΕ μέχρι και Ψ.

Β) Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

1. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πρατίνου 19 – 11634 Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΛ .

 2. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47- 115 24 Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟ μέχρι και Ο.

  3. Στο Ε.Κ. του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης (οδός Μαρίας Χατζηκυριακού 27- 18539 Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από  Π μέχρι και Ω.

Παρακαλούμε να διευκρινιστεί στους υποψηφίους ότι: Α) στις εξετάσεις του κάθε μαθήματος δικαιούνται να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι έχουν δηλώσει το συγκεκριμένο ειδικό μάθημα Β) Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08.30 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών για το οποίο ορίζεται η 10:00 π.μ., των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία ορίζεται η 16.00 μ.μ. Γ) Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών για το οποίο πρέπει να προσέρχονται μέχρι τις 09:30 π.μ., των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέρχονται μέχρι τις 15.30 μ.μ..

Επίσης παρακαλούμε να ενημερώσετε τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που θα εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα, για τον τόπο εξέτασής τους σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Φ.251/74386/Β6/03-06-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΖΡ9-ΝΙΦ) εγκύκλιο της Διεύθυνσής μας που σας έχει αποσταλεί.

 

                                                                                                     Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

                            

                                                                                                                               ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

Συνημμένα: Δελτίο Τύπου (6 σελίδες)

                                                                                                                   

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

Δ/νση Οργάνωσης και Διεξ. Εξετάσεων, Τμήματα Α’ και Β΄                                                                        

 

 

 

      ED

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

 ΑΔΑ: ΒΕΖΡ9-ΝΙΦ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑTA Α’ και Β’

 

 

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας:

 

Μαρούσι,  03/06/2013

Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.251/74386/Β6       

 

Ταχ. Δ/νση            : Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη           : 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα            : http://www.minedu.gov.gr

Email                      : t01ode2@minedu.gov.gr

Πληροφορίες       : Λ. Ζολώτα

Τηλέφωνο             : 210 3442699

FAX                        : 210 3442098

 

ΠΡΟΣ: 1) Δ/ντές Διευθύνσεων Δ.Ε. 

             2) Όλα τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ

                  (δια των Δ/νσεων)

             3) Βαθμολογικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων   

                   (δια των Δ/νσεων)                                        

ΚΟΙΝ :  1) κ.κ. Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης

 

ΘΕΜΑ: Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2013 (Ξένες Γλώσσες –Σχέδια – Μουσική)

 

Oι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα διενεργούνται με βάση την αριθμ. Φ253/128314/Β6 (ΦΕΚ 1538 Β΄) Υπουργική Απόφαση, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α., οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερησίου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου, οι απόφοιτοι Επαγγελματικού Λυκείου (ομάδα Α΄ και ομάδα Β΄), οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 9, εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις οικείες επιτροπές εξέτασης ως ακολούθως:

Στα μαθήματα ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ και ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εξετάζονται από την επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο Βαθμολογικό Κέντρο Ειδικών μαθημάτων Θεσσαλονίκης (Μουσικό Σχολείο Θεσ/κης, Τέρμα Πυλαίας, τ.κ. 55535, Τηλ.:.2310-300828, FAX: 2310-300630). Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των λοιπών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξετάζονται από την επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο Βαθμολογικό Κέντρο Ειδικών Μαθημάτων Αθήνας (59ο Γυμνάσιο Αθήνας, Σεκούνδου 10 & Λεωφ. Ιωνίας 319-327, τ.κ. 111 43 Άνω Πατήσια, Τηλ: 210-2530968, FAX: 210-2528017).    

 Στο μάθημα των ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Ειδικών Μαθημάτων, η οποία για την περίπτωση αυτή λειτουργεί ως επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στην Αθήνα στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ανδρέα Παπανδρέου 37, τ.κ. 15180, Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

Στο μάθημα των ΙΤΑΛΙΚΩΝ οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εξετάζονται από την επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο Βαθμολογικό Κέντρο Ειδικών μαθημάτων Θεσσαλονίκης (Μουσικό Σχολείο Θεσ/κης, Τέρμα Πυλαίας, τ.κ. 55535, Τηλ.:.2310-300828, FAX: 2310-300630). Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των λοιπών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Ειδικών Μαθημάτων, η οποία για την περίπτωση αυτή λειτουργεί ως επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στην Αθήνα στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ανδρέα Παπανδρέου 37, τ.κ. 15180, Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

     Ειδικά για το μάθημα ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εξετάζονται από την επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης (πρώην Στρ. Στρεμπενιώτη – Νεάπολη Θεσ/κη, Τ.Κ. 567 01, τηλ. 2310 587139, 2310 607521). Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των λοιπών Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξετάζονται από την επιτροπή εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο 6ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω (Μίνωος & Προόδου 1-Αιγάλεω, Τ.Κ. 122 41, τηλ. 210 5690079, 210 5625731).

Τέλος, οι Δ/ντες των σχολείων έχουν ήδη αποστείλει στις Δ/νσεις Δ.Ε. τη σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για προφορική εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι Δ/νσεις Δ.Ε. θα διαβιβάσουν αντίγραφα αυτών στα αντίστοιχα Βαθμολογικά Κέντρα ή στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με τα παραπάνω, ανάλογα με την περίπτωση.

 

 

 

 

 

                                                                                     Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

                                                                                                     ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

Εσωτερική Διανομή:

1) Γραφείο Υφυπουργού

2) Γραφείο Γεν. Γραμματέα

3) Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, τμ. Α’ και Β’  

 

 

 

 

ΘΕΜΑ : «Οδηγίες για τους υποψηφίους των Τ.Ε.Φ.Α.Α. ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 που θα εξεταστούν από την επιτροπή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά»

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΊΟΥΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α.

17,18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 Ιουνίου 2013

 

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ:

 Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου

Δ/νση :Αγ. Δημητρίου και Θεομήτορος, Αγ. Δημήτριος,

τηλ. 210  9733370

Για τις ημερομηνίες και ώρες προσέλευσης των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο χώρο κατάθεσης δικαιολογητικών, υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας μπορούν να ενημερωθούν  οι υποψήφιοι από το πρόγραμμα που επισυνάπτουμε.

 

 

 

ΤΟΠΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ :

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΒΟ:

Μήκος,   Σφαίρα,   200 μ,   400 μ. :  Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου.

 Διεύθυνση: Αγ. Δημητρίου και Θεομήτορος, Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210  9733370 στις

17,18, 19, 20,  25 και 26 Ιουνίου 2013.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ:

Κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ».

Διεύθυνση: Χαϊδαρίου 18, Αγ. Σοφία - Πειραιάς τηλ. 210 4116339 την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 και την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013.

            Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στο χώρο κατάθεσης δικαιολογητικών και υγειονομικής εξέτασης, πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά :

  1. Τρεις (03) πρόσφατες , όμοιες φωτογραφίες ταυτότητας. (Εκ των οποίων η μία θα επισυναφθεί στην ακτινογραφία, ενώ οι άλλες δύο θα κατατεθούν στη Γραμματεία της Επιτροπής με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά)
  2.  Ακτινογραφία θώρακα από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό.  Στην ακτινογραφία του εξεταζόμενου πρέπει να επισυνάπτεται φωτογραφία, σφραγισμένη & υπογεγραμμένη από τον γνωματεύοντα ιατρό.
  3. Βεβαίωση οπτικής οξύτητας από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό
  4. Καρδιογράφημα από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό.

 (ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ (6) ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ ).

  1. Το Δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους ή την «Βεβαίωση πρόσβασης» όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου.

 

  1. ­Το Δελτίο Αστυνομικής  ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας έγγραφο.

Οι υποψήφιοι δηλώνουν στην Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας  τα τρία (3) από τα τέσσερα (4) αγωνίσματα στα οποία επιθυμούν να εξετασθούν. Η δήλωσή τους αυτή δεν μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια εξέτασης των αγωνισμάτων.

 

            Για οποιαδήποτε πληροφορία, που αφορά την κατάθεση δικαιολογητικών, την υγειονομική εξέταση και την πρακτική δοκιμασία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πειραιά –

Κουντουριώτου 89 & Ελευθερίου Βενιζέλου – Πειραιάς, στον 2ο όροφο (ΚΕ.ΣΥ.Π.).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 4114155, 210 4101184

 

 

 

 

Ο Επόπτης της Επιτροπής

 

(T.Σ.Υ.)

Ηρακλής Κέλλης

 

 

 

                                                         

 

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α.
       ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ         210 4114155- 210 4101184  
                 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ  ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014
YΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ  & ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ                                                         ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                     ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ                           ΤΗΛ.:  210 9733370  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ                                                   ΜΗΚΟΣ-ΣΦΑΙΡΑ-200μ.-400μ.                              ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                 ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ                            ΤΗΛ.: 210 9733370 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ                                                   ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 18, ΑΓ.ΣΟΦΙΑ                                             ΤΗΛ.: 210 4116339
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΩΡΑ Kατάθεση Δικαιολογητικών-Αρχικά Ονομάτων Υποψηφίων    ΣΦΑΙΡΑ - ΜΗΚΟΣ      200μ.  400μ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 50μ.
Δευτέρα,  17  Ιουνίου 2013 07.30 (Α-Ω παρελθόντων ετών)  και (10%) (Α-Ω παρελθόντων ετών) και (10%)          
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 07.30     (Α-Ω παρελθόντων ετών) και (10%) (Α-Ω παρελθόντων ετών) και (10%)  
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 >> (Α-Κ ) & (Α-Ω ΧIΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ) (Α-Κ) & (Α-Ω ΧIΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ)      
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 >> (Λ-Ο) (Λ-Ο) (Α-Κ) &                            (Α-Ω ΧΙΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ) (Α-Κ ) & (Α-Ω ΧIΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ)  
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 >>         (Α-Κ)  (Α-Ω ΧΙΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ) (A-Ω παρελθοντων ετών & 10%)
Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 >> (Π-Ω) (Π-Ω ) (Λ-Ο) (Λ-Ο)      
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 >>     (Π-Ω) (Π-Ω)  
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 >>         (Λ-Ω)  
        O ΕΠΟΠΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
          T.Σ.Υ.    
               

 

        ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΛΛΗΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΑΓΟΡΙΑ    ΒΑΘΜΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΑΘΜΟΣ
Δρόμος  400m Σφαίρα  6kgr Άλμα σε μήκος Κολύμβηση  50m ελεύθερο Δρόμος  200m Σφαίρα  4kgr Άλμα σε μήκος Κολύμβηση  50m ελεύθερο
20 μέχρι  52" 0 14.00μ και πάνω 6. 20μ και πάνω μέχρι  29" 0 20 μεχρι  26" 5 11.00μ και πάνω 5. 15μ και πάνω μέχρι  31" 0 20
19 52" 1 - 52" 5 13.60 - 13.99μ 6. 05 - 6. 19μ 29" 1 - 30" 0 19 26" 6 - 27" 0 10.60 - 10.99μ 5. 00 - 5. 14μ 31" 1 - 32" 0 19
18 52" 6 - 53" 0 13.20 - 13.59μ 5. 90 - 6. 04μ 30" 1 - 31" 0 18 27" 1 - 27" 5 10.20 - 10.59μ 4. 85 - 4. 99μ 32" 1 - 33" 0 18
17 53" 1 - 53" 5 12.80 - 13.19μ 5. 75 - 5. 89μ 31" 1 - 32" 0 17 27" 6 - 28" 0 9.80 - 10.19μ 4. 70 - 4. 84μ 33" 1 - 34" 0 17
16 53" 6 - 54" 0 12.40 - 12.79μ 5. 60 - 5. 74μ 32" 1 - 33" 0 16 28" 1 - 28" 5 9.40 - 9.79μ 4. 55 - 4. 69μ 34" 1 - 35" 0 16
15 54" 1 - 54" 5 12.00 - 12.39μ 5. 45 - 5. 59μ 33" 1 - 34" 0 15 28" 6 - 29" 0 9.00 - 9.39μ 4. 40 - 4. 54μ 35" 1 - 36" 0 15
14 54" 6 - 55" 0 11.60 - 11.99μ 5. 30 - 5. 44μ 34" 1 - 35" 0 14 29" 1 - 29" 5 8.60 - 8.99μ 4. 25 - 4. 39μ 36" 1 - 37" 0 14
13 55" 1 - 55" 5 11.20 - 11.59μ 5. 15 - 5. 29μ 35" 1 - 36" 0 13 29" 6 - 30" 0 8.20 - 8.59μ 4. 10 - 4. 24μ 37" 1 - 38" 0 13
12 55" 6 - 56" 0 10.80 - 11.19μ 5. 00 - 5. 14μ 36" 1 - 37" 0 12 30" 1 - 30" 5 7.80 - 8.19μ 3. 95 - 4. 09μ 38" 1 - 39" 0 12
11 56" 1 - 56" 5 10.40 - 10.79μ 4. 85 - 4. 99μ 37" 1 - 38" 0 11 30" 6 - 31" 0 7.40 - 7.79μ 3. 80 - 3. 94μ 39" 1 - 40" 0 11
10 56" 6 - 57" 0 10.00 - 10.39μ 4. 70 - 4. 84μ 38" 1 - 39" 0 10 31" 1 - 31" 5 7.00 - 7.39μ 3. 65 - 3. 79μ 40" 1 - 41" 0 10
09 57" 1 - 57" 5 9.60 - 9.99μ 4. 55 - 4. 69μ 39" 1 - 40" 0 09 31" 6 - 32" 0 6.60 - 6.99μ 3. 50 - 3. 64μ 41" 1 - 42" 0 09
08 57" 6 - 58" 0 9.20 - 9.59μ 4. 40 - 4. 54μ 40" 1 - 41" 0 08 32" 1 - 32" 5 6.20 - 6.59μ 3. 35 - 3. 49μ 42" 1 - 43" 0 08
07 58" 1 - 58" 5 8.80 - 9.19μ 4. 25 - 4. 39μ 41" 1 - 42" 0 07 32" 6 - 33" 0 5.80 - 6.19μ 3. 20 - 3. 34μ 43" 1 - 44" 0 07
06 58" 6 - 59" 0 8.40 - 8.79μ 4. 10 - 4. 24μ 42" 1 - 43" 0 06 33" 1 - 33" 5 5.40 - 5.79μ 3. 05 - 3. 19μ 44" 1 - 45" 0 06
05 59" 1 - 59" 5 8.00 - 8.39μ 3. 95 - 4. 09μ 43" 1 - 44" 0 05 33" 6 - 34" 0 5.00 - 5.39μ 2. 90 - 3. 04μ 45" 1 - 46" 0 05
04 59" 6 - 60" 0 7.60 - 7.99μ 3. 80 - 3. 94μ 44" 1 - 45" 0 04 34" 1 - 34" 5 4.60 - 4.99μ 2. 75 - 2. 89μ 46" 1 - 47" 0 04
03 60" 1 - 60" 5 7.20 - 7.59μ 3. 65 - 3. 79μ 45" 1 - 46" 0 03 34" 6 - 35" 0 4.20 - 4.59μ 2. 60 - 2. 74μ 47" 1 - 48" 0 03
02 60" 6 - 61" 0 6.80 - 7.19μ 3. 50 - 3. 64μ 46" 1 - 47" 0 02 35" 1 - 35" 5 3.80 - 4.19μ 2. 45 - 2. 59μ 48" 1 - 49" 0 02
01 61" 1 - 61" 5 6.40 - 6.79μ 3. 35 - 3. 49μ 47" 1 - 48" 0 01 35" 6 - 36" 0 3.40 - 3.79μ 2. 30 - 2. 44μ 49" 1 - 50" 0 01
00 61" 6 και πάνω μέχρι  6.39μ μέχρι  3. 34μ 48" 1 και πάνω 00 36" 1 και πάνω μέχρι  3.39μ μέχρι 2. 29μ 50" 1 και πάνω 00

 

 

 

 

 

 

                               

Nα διατηρηθεί μέχρι…

 

Nα διατηρηθεί μέχρι ........

 

              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

           ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                           -----

      ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

  Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

              ΤΜΗΜΑΤΑ  Β΄,  Γ΄

                         ----

Βαθμός Ασφαλείας… 

Μαρούσι,       10/04/2013

Αριθ. Πρωτ.:  48812/Γ2

Βαθ. Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

 

 

Βαθμός Ασφαλείας ..........

 

Mαρούσι,       /09/2008

Αριθ. Πρωτ.:             /Γ2

Βαθ. Προτερ.:

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση:   Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη:  151 80 Μαρούσι

 

ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ  ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Ιστοσελίδα:   http: // www.minedu.gov.gr                                     

Πληροφορίες: Σ. Μερκούρης                                           ΠΡΟΣ:

                        Ά. Βάρλα, Α. Βιολέτης

Τηλέφωνο:     210- 344.3272

                       210- 344.2229

Φαξ :              210 - 344.3390                                             

 

   

 

 

ΚΟΙΝ:  1. Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής   

                Αν.  Τσόχα 36,

                115 21 Αθήνα

 

 

 

            2. ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας

                Έδρες τους.

 

 

 

                                                          

 

                      Θέμα: «Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2012-2013»

 

 

 

               

             Σας γνωρίζουμε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους       2012-2013, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, σύμφωνα με τη με αρ. πρ. 37168/Γ2/           15-03-2013 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 745 Β΄), για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ)

 

§  Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

§  Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013.

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ)

 

§  Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

§  Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

§  Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων  ΓΕ.Λ. και Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, θα αρχίσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

§  Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.                          

§  Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των Ημερησίων  και Εσπερινών ΓΕ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013. Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ.  θα αρχίσουν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

§  Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων (αρ. 14 του Π.Δ. 60/2006).

§   Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και γι΄αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

 

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

 

§  Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ & B’ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

§  Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, B΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013  μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

§  Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

§  Οι πανελλαδικές εξετάσεις της τελευταίας τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Β΄) θα αρχίσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

§  Οι πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Α΄)  θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

§  Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από τη  Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 μέχρι και τη Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.

§  Οι πτυχιακές εξετάσεις της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

§  Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των Ημερησίων  και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και  την Πέμπτη  27 Ιουνίου 2013.

§  Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί στους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. καθώς και των ΕΠΑ.Σ., το αργότερο δύο (2) ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων (Υ.Α. 80033/Γ2/12-09-2006, ΦΕΚ 1286 Β΄ και 148096/Γ2/24-12-2007, ΦΕΚ 2511 Β΄).

§  Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι΄ αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

 

       H εξεταστέα ύλη των μαθημάτων θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων, για τα Ημερήσια και τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια (αρ. 16 Π.Δ. 60/2006) και πέντε (5) εργάσιμες μέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων, για τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές (αρ. 12 Π.Δ. 50/2008 και άρ. 10 Π.Δ. 51/2008).

       Η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της οικείας σχολικής μονάδας.

       Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι για την αξιολόγηση των κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων και των στρατεύσιμων μαθητών ισχύει, για τα Γυμνάσια, το άρθρο 2 του Π.Δ.182/1984  και για τα Γενικά Λύκεια, το άρθρο 33 του Π.Δ. 60/2006. Για την αξιολόγηση των κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων στα Επαγγελματικά Λύκεια ισχύει το άρθρο 25 του Π.Δ. 50/2008, όπως τροποποιήθηκε με τις παρ. 7, 8 του αρ. 1 του Π.Δ. 43/2010 (ΦΕΚ 86 Α΄) και την παρ. 14 του άρθρου 1 του Π.Δ. 61/2012          (ΦΕΚ 112 Α΄).

       Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για την εφαρμογή της παρούσας, ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες ημερομηνίες, καθώς και για την ορθολογική κατάρτιση του προγράμματος των εξετάσεων, προκειμένου οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερo δυνατό τρόπο. 

     

 

                                                                                             

   Εσωτερική Διανομή:                                                                   Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

   1) Γραφείο κ. Υπουργού      

   2) Γραφεία κ. Υφυπουργού                                                           

   3) Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα                                               

   4) Δ/νση Σ.Ε.Π.Ε.Δ.                                                     

   5) Δ/νση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης                          

   6) Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης                                      ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

   7) Δ/νση Ειδικής Αγωγής κ΄ Εκπαίδευσης

   8) Δ/νση Π.Ο.Δ.Ε.

   9) Δ/νση Οργάνωσης κ΄ Διεξαγωγής Εξετάσεων

  10) Γ.Ε.ΠΟ.  

  11) Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων Τμήμα Γ΄

  12) Δ/νση Σπουδών Δ.Ε.

        Τμήματα Β΄ και Γ΄

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

 

1.  Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας

     Έδρες τους

 

2.  Γραφεία Σχολικών Συμβούλων κ΄  Υπευθύνων Παιδαγωγικής

     κ΄ Επιστημονικής  Καθοδήγησης                      

     (μέσω των Διευθύνσεων Δ.Ε.)     

 

3.  Διευθύνσεις Δ.Ε. της χώρας

     Έδρες τους

 

4.  Σχολικές μονάδες Δ.Ε. της χώρας

     (μέσω των Διευθύνσεων Δ.Ε.)

                                                              

5.  Σιβιτανίδειος Σχολή

     Θεσσαλονίκης 151,  176 10 Καλλιθέα

 

6.  Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

     Δ/νση Επαγγελματικής Κατάρτισης

     Πειραιώς 40, 101 82 Αθήνα

 

7.  Υπουργείο Τουρισμού

     Λ. Αμαλίας 12, 105 57 Αθήνα

 

8.   Υπουργείο Υγείας                               

      Γενική Διεύθυνση Υγείας

      Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας - Τμήμα Β΄

      Αριστοτέλους 17, 104 33 Αθήνα

 

9.   ΟΑΕΔ, Διεύθυνση Α2

      Εθνικής Αντιστάσεως 8, 174 56 Άλιμος

 

10. ΕΛΓΟ «Δήμητρα»

      Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

      Πατησίων και Άνδρου 1, 11257 Αθήνα

 

11. Ο.Τ.Ε.Κ.

      Δραγατσανίου 4, 105 59 Αθήνα

 

12. Προπαρασκευαστικό και Καλλιτεχνικό

      Σχολείο Καλών Τεχνών

      842 01 Πάνορμος Τήνου                              

 

 

 

 

 

 

ΑΔΑ ΒΕΑ16-Ξ3Μ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΡΟΣ:

Πίνακα Αποδεκτών

ΚΟΙΝ :

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β2/ΤΜ. ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

Τηλ. 210-6574186

Φ.337.1/42/250453

Σ. 1197

Αριθ. Εγκυκλίου: 24

Αθήνα, 02 Απρ 2013

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών-τριών Ανωτάτων

Στρα τιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ),

Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Νοσηλευτικής

(ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών

(ΑΣΣΥ),Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών

Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Υπαξιωματικών

Διοικητικών (ΣΥΔ), Πολεμικής Αεροπορίας

Κοινοποιείται προς γνώση και ενέργεια η «Προκήρυξη Διαγωνισμού

Επιλογής Σπουδαστών-τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

(ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Σωμάτων

(ΣΣΑΣ), Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών

Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και

Τεχνικών Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ), Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) της

Πολεμικής Αεροπορίας Ακαδημαϊκού Έτους 2013 – 2014)».

Ακριβές Αντίγραφο

Βασίλειος Σεφερίδης

Ανχης (ΠΖ)

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

- 2 -

Έχοντας υπόψη:

α. Το Ν.1327/1973 «Περί των Υγειονομικών Επιτροπών των Ενόπλων

Δυνάμεων» (ΦΕΚ 16/18-1-1973 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

β. Το Ν.1294/1982 «Συμπλήρωση των διατάξεων της νομοθεσίας

"περί Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων" που αναφέρονται στην εισαγωγή

σπουδαστών στη Σχολή.» (ΦΕΚ 122/ 4-10-1982 Τεύχος Α')

γ. Το Ν.1351/1983 Εισαγωγή σπουδαστών στην Τριτοβάθμια

Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 56/28-4-1983 Τεύχος Α'), όπως

τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

δ. Το Ν.1911/1990 Εισαγωγή γυναικών στις ανώτατες στρατιωτικές

σχολές, ρύθμιση στρατολογικών θεμάτων και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 160/11-12-

1990 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ε. Το Ν.1946/1991 Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και άλλες

διατάξεις. (ΦΕΚ 69/ 14-5-1991 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

στ. Το ΠΔ.91/1992 Εισαγωγή μαθητών στις Σχολές Υπαξιωματικών

των Ενόπλων Δυνάμεων με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων. (ΦΕΚ 44/23-3-

1992 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ζ. Το Ν.2225/1994 Για την προστασία της ελευθερίας και

ανταπόκρισης και επικοινωνίας και άλλες διατάξεις. (ΦΕΚ 121/20-7-1994 Τεύχος

Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

η. Το Ν.2525/1997 «Ενιαίο Λύκειο, πρόσβαση των αποφοίτων του

στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και άλλες

διατάξεις.» (ΦΕΚ 188/23-9-1997 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

θ. Το Ν.2552/1997 «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και άλλες

διατάξεις.» (ΦΕΚ 266/24-12-1997 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

ι. Το Ν.2517/1997 «Εκλογή διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και

άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 160/1-8-1997 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

ια. Το Ν.2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και

άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 45/9-3-1999 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

ιβ. Το Ν.2909/2001 «Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια

εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 90/2-5-2001 Τεύχος Α'), όπως

τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ιγ. Το Ν.2913/2001 «Ρύθμιση θεμάτων Μετοχικών Ταμείων

Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 102/23-5-2001 Τεύχος

Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ιδ. Το Ν.3027/2002 «Ρύθμιση θεμάτων οργανισμού Σχολικών Κτιρίων,

ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 152/28-6-2002 Τεύχος Α'),

όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ιε. Το ΠΔ.133/2002 «Κρίση Σωματικής Ικανότητας στρατ/μων, στρ/κών

κλπ.» (ΦΕΚ 109/30-4-2002 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ιστ. Το Ν.3187/2003 «Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

(Α.Σ.Ε.Ι.)» (ΦΕΚ 233/6-10-2003 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

- 3 -

ιζ. Το Ν.3257/2004 «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού των Ενόπλων

Δυνάμεων και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 143/29-7-2004 Τεύχος Α'), όπως

τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

ιη. Το Ν.3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα Ελληνικής

Ιθαγένειας» (ΦΕΚ 217/10-11-2004 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

σήμερα.

ιθ. Το Ν.3320/2005 «Ρυθμίσεις θεμάτων για το προσωπικό του

Δημοσίου και των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και για τους

Ο.Τ.Α.» (ΦΕΚ 48/23-2-2005 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

κ. Το Ν.3687/2008 «Θέματα προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής

Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 159/5-8-2008 Τεύχος Α'),

όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

κα. Το Ν.3648/2008 «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου,

προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 38/ 29-

2-2008 Τεύχος Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

κβ. Το Ν.3883/2010 «Ένοπλες Δυνάμεις: Υπηρεσιακή εξέλιξη –

Ιεραρχία, στρατολογία. Στρατιωτικές Σχολές κλπ.» (ΦΕΚ 167/24-9-2010 Τεύχος

Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

κγ. Φ300/4/128536/Σ.99/13 Νοε 2012/ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 3010 Β΄)

κδ. Τους Οργανισμούς ΣΣΕ – ΣΝΔ – ΣΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΣΜΥ – ΣΜΥΝ

– ΣΤΥΑ – ΣΥΔ – ΣΙΡ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών -τριών

στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες

Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 –

2014.

1. Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές

Σχόλες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και

δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και

Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και

Οικονομικών.

2. Επισημαίνεται ότι στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ από το ακαδημαϊκό έτος 2008 –

2009, βάσει του Ν. 3648/2008, ΦΕΚ 38/Α΄, δεν είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή

υποψηφίων ως επιλαχόντων για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες

δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως των

υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των

αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πολιτισμού και Αθλητισμού.

3. Οι περιπτώσεις πού αφορούν στις ειδικές κατηγορίες των

υποψηφίων, ορίζονται από τον Ν. 3648/2008 – ΦΕΚ 38/Α΄ (σε συμφωνία και με

τους Ν. 1294/1982 – ΦΕΚ 122/Α΄, Ν. 2517/1997 – ΦΕΚ 160/Α΄, Ν. 2552/1997 –

ΦΕΚ 266/Α΄) και αναφέρονται στο Παράρτημα "Β", όπου σημειώνονται και τα

αντίστοιχα δικαιολογητικά.

- 4 -

4. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων σε κάθε μια των

ειδικών κατηγοριών δεν επαρκεί για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων,

τότε οι κενές θέσεις:

α. Των περιπτώσεων παρ. 1 α και 1β του άρθρου 11 Ν.

3648/08 συμπληρώνονται από υποψηφίους της Γενικής Σειράς.

β. Σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενα κενά θέσεων, των

υποψηφίων της περίπτωσης παρ. 1γ του άρθρου 11 του Ν. 3648/2008 (Έλληνες

-ίδες Εξωτερικού), δε μεταφέρονται και δεν καλύπτονται από υποψηφίους

οιασδήποτε κατηγορίας.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

5. Όλοι οι υποψήφιοι -ες για τα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, που μετέχουν στις

εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού

για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει επιπλέον να έχουν

κριθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ σε ιδιαίτερες εξετάσεις «Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)»

(Ψυχομετρικές, Υγειονομικές, Αθλητικές) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βάσει

του Ν. 2225/1994 – ΦΕΚ 121/Α'. Η τελική επιλογή και η σειρά επιτυχίας των

υποψηφίων για κάθε Στρατιωτική Σχολή γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και

Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού με βάση τις διαδικασίες που

προβλέπονται από τον Ν. 1351/1983 - ΦΕΚ 56/Α' και το Ν. 1911/1990, - ΦΕΚ

160/Α', όπως αυτοί ισχύουν σήμερα και το ΠΔ 91/1992 – ΦΕΚ 44/Α'. Λεπτομέρειες

που αφορούν στις ΠΚΕ, αναφέρονται στο Παράρτημα "Γ".

6. Για να επιλεγεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πολιτισμού και Αθλητισμού οποιοσδήποτε υποψήφιος-α στις Στρατιωτικές Σχολές

πρέπει απαραίτητα να επιτύχει βαθμολογία, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από το

Ν. 2525/1997 – ΦΕΚ 188/Α'.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

7. Συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν, σύμφωνα με το

Ν. 1911/1990, - ΦΕΚ 160/Α', όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 2913/2001 –

ΦΕΚ 102/Α', άνδρες και γυναίκες για όλες τις Σχολές και Τμήματα των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ.

Γενικές Πληροφορίες για τις Στρατιωτικές Σχολές, αναφέρονται στο Παράρτημα

"Δ’’.

8. Τα προσόντα, τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι των

ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ είναι τα εξής:

α. Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και

υποψήφιοι -ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως

αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, με την εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, όπως

ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας (Ν. 3284/2004 – ΦΕΚ 217/Α').

- 5 -

β. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, όπως ορίζουν

τα ΠΔ 133/2002 – ΦΕΚ 109Α', ΠΔ 53/2003 – ΦΕΚ 59/Α', ΠΔ 207/2007 – ΦΕΚ

233/Α' και ΠΔ 54/2010 – ΦΕΚ 93/Α'.

γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη

συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.

δ. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι

τουλάχιστον ΚΟΣΜΙΑ.

ε. Ηλικία

(1) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις

παρακάτω προϋποθέσεις:

(α) Για τις ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί

από την 1η Ιανουαρίου 1992 και μεταγενέστερα. Κατ' εξαίρεση μπορούν να

συμμετάσχουν:

1/ Στη ΣΣΕ και οι υπηρετούντες στις

Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές μόνιμοι Οπλίτες που γεννήθηκαν από την 1η

Ιανουαρίου 1990 και μεταγενέστερα.

2/ Στη ΣΙ και οι υπηρετούντες στις ΕΔ

Εθελοντές, Κληρωτοί, Κληρωτοί πρότακτοι, Κληρωτοί παρατεταμένης θητείας και

Μαθητές – Απόφοιτοι ΑΣΣΥ που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1991 και

μεταγενέστερα .

(β) Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 1η

Ιανουαρίου 1993 και μεταγενέστερα.

(2) Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν

υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους

συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση

λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί

αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31η Δεκεμβρίου

1992 και μεταγενέστερα.

στ. Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ θα πρέπει:

(1) Να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή καθείρξεως για

οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση,

πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος,

συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιποταξία, για παράβαση των

Νόμων περί προστασίας της Χώρας, του Πολιτεύματος και της ελευθερίας των

Πολιτών, προσβολή της Σημαίας ή του Στρατού, νομοθεσίας σχετικής με τα

ναρκωτικά, αρχαιότητες και της νομοθεσίας περί τρομοκρατίας, καθώς και να μην

έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται για κάποιο από τα εγκλήματα αυτά.

- 6-

(2) Να μη διώκονται για εγκλήματα ή αδικήματα που

συνεπάγονται τις παρεπόμενες ποινές των άρθρων 59-65 του Ποινικού Κώδικα.

(3) Να μην έχουν εκπέσει του βαθμού τους και να μην

έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμιά Στρατιωτική Σχολή (ΑΣΕΙ –

ΑΣΣΥ) για λόγους υγείας και πάντως, όπως ειδικά ορίζεται για τις περιπτώσεις

αυτές, από τον Οργανισμό κάθε Σχολής.

(4) Να μην έχουν καταδικαστεί σε στέρηση των πολιτικών

τους δικαιωμάτων.

ζ. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση κατά την οποία υποψήφιος

-α, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του σε ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, αρνείται την εκτέλεση

των στρατιωτικών του καθηκόντων λόγω θρησκευτικών ή άλλων δοξασιών και

πεποιθήσεων, εφαρμογής τυγχάνουν οι σχετικές διατάξεις των Κανονισμών

Οργάνωσης και Λειτουργίας των Σχολών και ενδεχομένως του ΠΚ και του ΣΠΚ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΥΠΟΒΟΛΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ

9. Όσοι -ες έχουν τα παραπάνω προσόντα και επιθυμούν τη συμμετοχή

τους στις ΠΚΕ για μια ή περισσότερες Σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές

στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφετέρου να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το

αργότερο μέχρι 23 Απριλίου 2013 (ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας

ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής), μια πλήρη σειρά δικαιολογητικών

που αναγράφονται στις παραγράφους 1 και 2 του Παραρτήματος «ΣΤ» ΜΟΝΟ στη

Σχολή πρώτης προτίμησής τους ή στη ΔΑΕ αν αυτή είναι Σχολή της Πολεμικής

Αεροπορίας. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας Έλληνες -ίδες του Εξωτερικού υποβάλλουν

το αργότερο μέχρι 8 Ιουλίου 2013, με την ίδια διαδικασία τα δικαιολογητικά τους,

όπως αυτά αναγράφονται στο Παράρτημα "Ε" της παρούσας Προκηρύξεως,

ΜΟΝΟ στη ΔΑΕ/Β1 (ανεξάρτητα από τη Σχολή 1ης προτίμησης).

10. Οι Υπηρεσίες που υποβάλλονται τα δικαιολογητικά είναι

αποκλειστικά και μόνο οι ακόλουθες:

α. Για τη ΣΣΕ: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Τμήμα Εισιτηρίων

Εξετάσεων, Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902, Τηλ. : Τηλεφ. Κέντρο 210 8904000, Τμήμα

Εισαγ. Εξετ. 210 8904127 -4093 -4026, FΑΧ 210 8970232.

β. Για τη ΣΝΔ: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Για τη Σχολή

Ναυτικών Δοκίμων), Λεωφόρος Μεσογείων 229 (ΤΓΝ 1040), ΤΚ 15561, Χολαργός,

Αθήνα, τηλ. Εσωτ ΓΕΝ 51154, 51155 (ΣΝΔ Τηλ 2104581337, FAX 2104581397).

γ. Για τη ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ: Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως

(ΔΑΕ/Β1), ΑΒ Δεκέλειας, Αχαρναί Αττικής (Τατόι) ΤΓΑ 1010, τηλ. 210 8192132,

210-8192133 και FΑΧ: 210 2466694.

- 7 -

δ. Για τη ΣΣΑΣ: Στρατιωτική Σχολή Αξκών Σωμάτων -

Πλήθωνος Γεμιστού 2, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54638, τηλ. 2310 962177 – 962112 –

962191.

ε. Για τη ΣΑΝ: Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής- Στρατόπεδο

"ΣΑΚΕΤΑ" "Α" ΒΣΤ 902 Βύρωνας ΤΚ 162 01, τηλ. 210 7675603, 210 7675609,

210 7669347 και FΑΧ: 210 7654793.

στ. Για τη ΣΜΥ: Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Τρίκαλα Τ.Κ.

42100 τηλ. 24310-38635, 24310 38637, 24310 39632.

ζ. Για τη ΣΜΥΝ: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Για τη Σχολή

Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού), Λεωφόρος Μεσογείων 229 (ΤΓΝ 1040), ΤΚ

15561, Χολαργός, Αθήνα, τηλ. 210 6551154, 210 6551155 (τηλ. ΣΜΥΝ

2105531742 - 2105531744).

11. Οδηγίες για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών γράφονται

στα συνημμένα υποδείγματα, του Παραρτήματος "Η".

12. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής

των υποψηφίων, οι επιτροπές ελέγχου των δικαιολογητικών όλων των Σχολών θα

ανακοινώσουν την κατάσταση των υποψηφίων που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά

22 Μαΐου 2013 και για τους Έλληνες – ίδες Εξωτερικού 19 Ιουλίου 2013, στα

παρακάτω σημεία:

α. Η ΣΣΕ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα

www . sse . gr .

β. Η ΣΝΔ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα

w ww . hna . gr .

γ. Η ΔΑΕ για τις Σχολές της ΠΑ (ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) στην ιστοσελίδα

www.haf . gr .

δ. Η ΣΣΑΣ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα

www . ssas . gr .

ε. Η ΣΑΝ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα

www.san.mil.gr.

στ. Η ΣΜΥ στην είσοδο της Σχολής και στην ιστοσελίδα

www.smy.gr.

ζ. Η ΣΜΥΝ στην εξωτερική Πύλη των εγκαταστάσεων του

Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά και στην ιστοσελίδα

www.hellenicnavy.gr/smyn.

- 8 -

13. Οι υποψήφιοι -ες με τα ελλιπή δικαιολογητικά θα πρέπει να τα

συμπληρώσουν και με μέριμνα τους αυτά να έχουν περιέλθει στις Σχολές 29

Μαΐου 2013 η οποία και θα είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσής τους και όχι

η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής. Οι

τελικές καταστάσεις των υποψήφιων που έγιναν δεκτοί θα κοινοποιηθούν στις ίδιες

θέσεις 10 Ιουνίου 2013. Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για τους Έλληνες -ίδες

Εξωτερικού, είναι 2 και 9 Αυγούστου 2013 αντιστοίχως.

14. Οι υποψήφιοι -ες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για να μάθουν

αν τα δικαιολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι και να τα

συμπληρώσουν/διορθώσουν αν απαιτείται. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα

γίνει από τις Σχολές και από τη ΔΑΕ (αν η πρώτη σχολή προτίμησης είναι κάποια

από τις σχολές της ΠΑ), όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί – Οργανισμοί

λειτουργίας τους.

15. Οι υποψήφιοι -ες, που τελικά θα κριθούν εισακτέοι από το Υπουργείο

Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποχρεούνται κατά την

ημερομηνία κατατάξεώς τους, ή εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την

ημερομηνία αυτή το αργότερο, να προσκομίσουν στην αντίστοιχη Σχολή τα

δικαιολογητικά που αναγράφονται στο Παράρτημα "ΣΤ" της παρούσας και από τα

οποία θα αποδεικνύεται ότι έχουν τα απαιτούμενα νόμιμα προσόντα κατατάξεως

κατά την ημερομηνία κατάταξης στη Σχολή, διαφορετικά δε θα γίνονται δεκτοί

προς κατάταξη. Σε περίπτωση αδυναμίας εγκαίρου προσκομίσεως των

προαναφερθέντων δικαιολογητικών, θα πρέπει απαραιτήτως να καταθέτουν κατά

την ημέρα κατατάξεώς τους, υπεύθυνη δήλωσή τους, εάν είναι ενήλικοι, σε

διαφορετική περίπτωση των ασκούντων τη γονική μέριμνα ή εποπτεία (θεωρημένη

για το γνήσιο της υπογραφής) όπου θα δηλώνουν ότι:

α. Έχουν ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την

έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

β. Θα υποβάλουν τα ελλείποντα δικαιολογητικά το αργότερο

εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία κατατάξεως στη

Σχολή που εισέρχονται και οπωσδήποτε πριν την ορκωμοσία των.

γ. Κατά την ημέρα κατατάξεώς τους πληρούν όλες τις

προϋποθέσεις νομίμου κατατάξεως που προβλέπονται στην παρούσα, η ύπαρξη

των οποίων τελικά θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση των δικαιολογητικών που

ελλείπουν, εντός των χρονικών ορίων που καθορίστηκαν στην υποπαράγραφο

15β. Σε περίπτωση που δεν κατατεθεί η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση, οι

υποψήφιοι δε θα γίνονται δεκτοί προς κατάταξη. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση

κατά την οποία εντός των χρονικών ορίων που ορίζονται ανωτέρω, δεν έχουν

προσκομισθεί στη Σχολή όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην παρούσα,

τότε ο υποψήφιος με τα ελλιπή δικαιολογητικά θα απομακρύνεται από τη Σχολή

και θα θεωρείται ότι ουδέποτε παρουσιάσθηκε για κατάταξη. Για τους υποψήφιους

που ανήκουν στην κατηγορία των Ελλήνων -ίδων Εξωτερικού ισχύουν όσα τους

αφορούν, από τα αναφερόμενα στα Παραρτήματα "Ε" και "ΣΤ" της παρούσας.

- 9 -

16. Οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις υποψήφιοι να υποβάλουν

έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις Μονάδες - Σχολές τους (και μόνο σε

αυτές), για να περιέλθουν στην αντίστοιχη Υπηρεσία της παραγράφου 10 με

μέριμνα των Μονάδων τους, όπως ορίζεται και για τους ιδιώτες. Περισσότερες

πληροφορίες δίδονται στις παραγράφους 1δ και 2γ του Παραρτήματος "ΣΤ" της

παρούσας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ)

17. Οι υποψήφιοι -ες που θα γίνουν δεκτοί μετά τον έλεγχο των

δικαιολογητικών, θα ενημερωθούν την 10 Ιουνίου 2013 και οι Έλληνες -ίδες

Εξωτερικού την 9 Αυγούστου 2013, με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα της

Σχολής πρώτης προτίμησης ή της ΠΑ (αν η Σχολή πρώτης προτίμησης είναι

κάποια από τις Σχολές της ΠΑ και για τους υποψηφίους Έλληνες του εξωτερικού),

για το πρόγραμμα των ΠΚΕ (ψυχομετρικών, υγειονομικών, αθλητικών), τον τόπο

και το χρόνο παρουσιάσεως.

18. Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψηφίους και θα

γίνουν σύμφωνα με προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί όπως αναφέρεται στην

προηγούμενη παράγραφο 17. Προκειμένου να συμμετάσχει ένας υποψήφιος σε

αυτές, θα πρέπει να γνωρίζει και να τηρήσει τα ακόλουθα :

α. Οι ΠΚΕ διενεργούνται στη Σχολή πρώτης προτίμησης. Οι

μαθητές των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ που είναι υποψήφιοι για άλλο ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, σύμφωνα

με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ανεξαρτήτως της σχολής πρώτης

προτίμησής τους, θα υποβάλλονται στις ΠΚΕ στη σχολή που φοιτούν.

β. Ώρα παρουσιάσεως υποψηφίων η 07:00 Ω κάθε ημέρας.

γ. Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που

είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν είτε στην ίδια είτε σε άλλη Σχολή.

δ. Θεωρείται "Αποκλειστικός" ο υποψήφιος -α που δήλωσε μία

και μόνο Σχολή και "Κοινός" εκείνος -η που δήλωσε δύο ή περισσότερες.

ε. Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, προσερχόμενοι την

πρώτη ημέρα στη Σχολή πρώτης προτίμησής τους για τις ΠΚΕ, γίνονται δεκτοί -ες

έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά, την αστυνομική τους ταυτότητα, το δελτίο

ταυτότητας υποψήφιου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού

και Αθλητισμού και φωτοτυπία (Φ/Α) της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης που

υπέβαλαν για τη συμμετοχή τους στις εισαγωγικές εξετάσεις.

19. Υποψήφιοι -ες που δεν έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας δε θα

γίνονται δεκτοί, εκτός αν προσκομίσουν βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής με

φωτογραφία σφραγισμένη, όπου θα αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει τα

δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Η επίδειξη και των

δύο δελτίων ταυτότητας (Υποψηφίου ΥΠΑΙΘΠΑ – Αστυνομική) είναι υποχρεωτική

κατά τη διάρκεια των ΠΚΕ και για την είσοδο στους χώρους που αυτές διεξάγονται.

- 10 -

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ

20. Όλοι οι υποψήφιοι -ες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ΠΚΕ θα

υποβληθούν σε ψυχομετρική δοκιμασία, υγειονομική εξέταση και αθλητική

δοκιμασία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα της πρώτης Σχολής προτίμησής τους. Η

διαδικασία διεξαγωγής και λοιπές λεπτομέρειες, όπως στο Παράρτημα "Γ".

21. Υποψήφιοι -ες που θα διαγωνισθούν σε ειδικά μαθήματα του

Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα τα

δηλώσουν στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους για να προγραμματιστούν

ανάλογα. Επίσης, θα πρέπει να φέρουν κατά την παρουσίασή τους βεβαίωση του

Εξεταστικού Κέντρου, στην οποία θα αναφέρεται η συμμετοχή τους στις εξετάσεις

των αναφερομένων ειδικών μαθημάτων.

22. Οι Επιτροπές Ψυχομετρικών – Αθλητικών δοκιμασιών των ΑΣΕΙ –

ΑΣΣΥ, καθώς και οι κατά περίπτωση Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές (ΑΥΕ),

συντάσσουν για κάθε ομάδα υποψήφιων πρακτικά με συνημμένους πίνακες, όπου

έναντι του ονοματεπώνυμου εκάστου υποψηφίου, φαίνεται η κατά περίπτωση

κρίση τους: ΕΠΙΤΥΧΩΝ – ΑΠΟΤΥΧΩΝ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΗ

ΠΡΟΣΕΛΘΩΝ και ΔΙΑΚΟΨΑΣ, τα τοιχοκολλούν στις εισόδους των αντιστοίχων

Σχολών και τα αναρτούν στις ιστοσελίδες αυτών.

23. Οι αποφάσεις των Επιτροπών είναι ανέκκλητες και δε γίνονται δεκτές

ενστάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα καθοριζόμενα από τον Κώδικα

Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/1999). Όπως σε κάθε δημόσιο διαγωνισμό,

υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των υποψηφίων σε στοιχεία που

αφορούν τους λοιπούς συνυποψηφίους τους, τηρουμένων των διατάξεων –

περιορισμών που θέτει ο Ν. 2472/1997 (Περί προσωπικών δεδομένων).

24. Οι υποψήφιοι -ες που θα αποτύχουν ή θα διακόψουν ή δεν θα

παρουσιασθούν σε οποιοδήποτε στάδιο των ΠΚΕ, δεν συνεχίζουν και θεωρούνται

από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού ως να

μην είχαν δηλώσει τη Σχολή ή τις Σχολές από τις οποίες αποκλείστηκαν.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

25. Το πρόγραμμα των ΠΚΕ θα είναι κοινό και θα καταρτισθεί μετά από

σύσκεψη που θα γίνει με μέριμνα του ΓΕΕΘΑ/ B' ΚΛΑΔΟΣ/B2 (ΔΕΚΠ).

26. Τα πρακτικά που θα συντάσσονται από τις Επιτροπές υποβάλλονται

στους αρμόδιους φορείς τηρουμένων των σχετικών διατάξεων περί προσωπικών

δεδομένων.

27. Οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν υποψήφιοι

των Σχολών, να τους χορηγούν έγκαιρα με βάση την παρούσα, ΦΠ για 936 ΚΔΟ,

Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος, 128 ΣΕΤΗ και ΚΔΟ Θεσσαλονίκης, ΣΜΥ

(Τρίκαλα) και ΣΜΥΝ (Σκαραμαγκά) ανάλογα με τον τόπο παρουσιάσεως των

υποψηφίων για τις ΠΚΕ. Με το τέλος των εξετάσεων ή στην περίπτωση

αποκλεισμού υποψηφίου, οι Σχολές να ενημερώσουν αμέσως τα ΚΔΟ, τα οποία

- 11 -

και να τους χορηγούν ΦΠ, για να επιστρέψουν στις Μονάδες το ταχύτερο. Την ίδια

υποχρέωση έχουν και τα Σώματα Ασφαλείας, τα οποία παρακαλούνται να

ενεργήσουν ανάλογα και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

28. Οι υποψήφιοι που καλούνται για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις

κατά την περίοδο της διαδικασίας των ΠΚΕ, να απευθύνονται στη Στρατολογική

Υπηρεσία που ανήκουν, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα χορηγήσεως

αναβολής κατατάξεως, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

29. Οι Σχολές έχουν δικαίωμα να κάνουν επαλήθευση της γνησιότητας

όλων των δικαιολογητικών ή πιστοποιητικών των εισαγομένων σπουδαστών

-τριών. Σε περίπτωση που αργότερα αποκαλυφθεί, ότι εισήχθηκαν με βάση ψευδή

ή ανακριβή δικαιολογητικά θα αποβάλλονται από τις Σχολές και θα ενημερώνεται ο

αρμόδιος εισαγγελέας.

30. Οι μη εισαγόμενοι υποψήφιοι -ες μπορούν με αίτησή τους, να

παραλάβουν τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν για τη συμμετοχή τους στις

εξετάσεις, με δική τους ευθύνη. Τα δικαιολογητικά θα καταστρέφονται μετά την

παρέλευση 2 ετών (δεν επιστρέφονται η αίτηση, η βεβαίωση Λυκείου, το

φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου Λυκείου και οι φωτογραφίες).

31. Το ΓΕΕΘΑ καθώς και τα ΓΕΣ–ΓΕΝ–ΓΕΑ/ΔΑΕ, με Εγκύκλιο Διαταγή,

καλούν τους επιτυχόντες να καταταγούν στα ΑΣΕΙ, σε καθορισμένη ημερομηνία. Η

πρόσκληση κοινοποιείται από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο (INTERNET).

32. Η πρόσκληση των εισακτέων στις ΑΣΣΥ γίνεται με εγκύκλιο Διαταγή

προσκλήσεως, με μέριμνα του Κλάδου που ανήκουν οι Σχολές (ΓΕΣ/ΔΕΚΠ, ΔΝΕ

και ΔΑΕ) και κοινοποίησή της από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο (INTERNET).

33. Το ΓΕΕΘΑ/Β2 (ΔΕΚΠ) θα γνωστοποιήσει έγκαιρα την έκδοση της

ΕΔΥΕΘΑ μέσω των ΜΜΕ. Ολόκληρη η Προκήρυξη δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα

του ΓΕΕΘΑ ( www . geetha . mi l . gr ) καθώς και στις ιστοσελίδες όλων των σχολών.

34. Παρακαλούνται οι παρακάτω κρατικοί φορείς, για τα ακόλουθα, στα

πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους:

α. Το Υπουργείο Εξωτερικών να κοινοποιήσει την παρούσα στις

Προξενικές Αρχές της Αλλοδαπής και μέσω αυτών να διευκολυνθούν οι Έλληνες

-ίδες του Εξωτερικού στην υλοποίηση όσων διατάξεων της παρούσας κατ'

αρμοδιότητα των Προξενικών Αρχών, τους αφορούν.

β. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και

Αθλητισμού να κοινοποιήσει την παρούσα, μέσω του Σχολικού Δικτύου, σε όλα τα

Λύκεια της Επικράτειας, καθώς και σε κάθε ελληνικό Λύκειο του Εξωτερικού.

γ. Οι Λυκειάρχες να ενημερώσουν τους Μαθητές της Γ' Τάξεως

του Λυκείου τους, σχετικά με το περιεχόμενο της παρούσας και να συμβουλεύουν

τους ενδιαφερόμενους για την συμπλήρωση της Αίτησης Υποψηφίου και την ορθή

και έγκαιρη αποστολή των απαιτουμένων δικαιολογητικών.

- 12 -

35. Επιπλέον, πληροφορίες για τη φοίτηση και τις υποχρεώσεις των

σπουδαστών -τριών στις Στρατιωτικές Σχολές, αναφέρονται στο Παράρτημα "Δ".

Ακριβές Αντίγραφο

Βασίλειος Σεφερίδης

Ανχης (ΠΖ)

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

"Α" Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών Υποψηφίων και Σχολών

"Β" Ειδικές Κατηγορίες και Αντίστοιχα Δικαιολογητικά

"Γ" Διαδικασίες Διεξαγωγής Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ)

"Δ" Πληροφορίες Σχετικές με τις Σχολές

"Ε" Στοιχεία που Αφορούν στους Έλληνες -ίδες του Εξωτερικού.

"ΣΤ" Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

"Ζ" Στοιχεία που Αφορούν στους Μονίμους Υπξκούς του Στρατού Ξηράς

"Η" Υποδείγματα Δικαιολογητικών (1 – 7)

- 13 -

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Α/Α Α Π Ο Δ Ε Κ Τ Ε Σ ΑΡΙΘΜΟΣ

ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ

1. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Δ' ΓΕΕΘΑ (Υπηρεσίες ΣΞ, ΠΝ και

ΠΑ) Μέσω ΠΥΡΣΕΙΑ

2. ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μέσω

ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου

3.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΔΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (Για διανομή στα γεν.

Λύκεια – ΕΠΑΛ όλης της χώρας μέσω του σχολικού δικτύου)

1 Οπτικός

δίσκος

4.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΤΜΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Για διανομή στα Λύκεια

εξωτερικού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

1 Οπτικός

δίσκος

5. ΣΓ/ΥΕΘΑ - ΥΦΕΘΑ 3 Οπτικοί δίσκοι

6. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΚΟΙΝΟΥ ΥΠΕΘΑ (ΑΘΗΝΑ –

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 2 Οπτικοί δίσκοι

7. ΓΕΕΘΑ/Β΄ ΚΛΑΔΟΣ/Β2 – ΓΕΣ/ΔΕΚΠ – ΓΕΝ/Β2 – ΓΕΑ/Β2

Μέσω

ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου

8. ΓΕΕΘΑ/Ε΄ΚΛΑΔΟΣ/Τμήμα ΑΚΑΜ (για ενημέρωση όλων των

ΑΚΑΜ) Μέσω ΠΥΡΣΕΙΑ

9. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΔ Μέσω ΠΥΡΣΕΙΑ

10. ΣΣΕ - ΣΝΔ - ΔΑΕ - ΣΣΑΣ - ΣΑΝ - ΣΜΥ - ΣΜΥΝ

Μέσω

ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου

- 14 -

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Α/Α ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΕΣ

1. Κύριο Μέρος 1 έως 14

2. Παράρτημα «Α» Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών

Υποψηφίων και Σχολών Α-1 έως Α-1

3. Παράρτημα «Β» Ειδικές Κατηγορίες και Αντίστοιχα

δικαιολογητικά Β-1 έως Β-4

4. Παράρτημα «Γ» Διαδικασίες Διεξαγωγής

Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ)

Γ-1 έως Γ-5

Γ-1-1 έως Γ-1-6

5. Παράρτημα «Δ» Πληροφορίες Σχετικές με τις Σχολές Δ-1 έως Δ-15

6. Παράρτημα «Ε»

Στοιχεία που Αφορούν στην

Εισαγωγή των Ελλήνων του

Εξωτερικού.

Ε-1 έως Ε-2

7. Παράρτημα «ΣΤ»

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για

Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά

Ιδρύματα (ΣΣΕ-ΣΝΔ-ΣΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ)

και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές

Υπαξιωματικών

(ΣΜΥ-ΣΜΥΝ-ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ)

ΣΤ-1 έως ΣΤ-5

8. Παράρτημα «Ζ»

Στοιχεία που αφορούν στους

Μόνιμους Υπαξιωματικούς Στρατού

Ξηράς.

Ζ-1

9. Παράρτημα «Η» Υποδείγματα δικαιολογητικών Η-1

Η-1-1 έως Η-1-15

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β2

ΤΜΗΜΑ ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ –

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

02 Απρ 2013

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΣΤΗΝ

ΕΔΥΕΘΑ 24/ 2013

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ

1. Έλληνες Εσωτερικού

α. Υποβολή Αίτησης: έως 23 Απριλίου 2013.

β. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή Δικαιολογητικά: 22

Μαΐου 2013.

γ. Υποβολή Ελλιπών Δικαιολογητικών: έως 29 Μαΐου 2013.

δ. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις

ΠΚΕ καθώς και προγράμματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος – χρόνος) : 10

Ιουνίου 2013.

2. Έλληνες Εξωτερικού

α. Υποβολή Αίτησης: έως 8 Ιουλίου 2013

β. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή Δικαιολογητικά: 19

Ιουλίου 2013.

γ. Υποβολή Ελλιπών Δικαιολογητικών: έως 2 Αυγούστου 2013.

δ. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις

ΠΚΕ καθώς και προγράμματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος – χρόνος): 9

Αυγούστου 2013.

3. Τονίζεται ότι, οι υποψήφιοι -ες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι:

α. Να μάθουν αν τα δικαιολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι και να τα

συμπληρώσουν, αν απαιτείται. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τις

Σχολές και από τη ΔΑΕ όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί λειτουργίας τους.

β. Να ενημερωθούν για το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των ΠΚΕ.

Ακριβές Αντίγραφο

Βασίλειος Σεφερίδης

Ανχης (ΠΖ)

Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β2

ΤΜΗΜΑ ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ –

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

02 Απρ 2013

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β» ΣΤΗΝ

ΕΔΥΕΘΑ 24/ 2013

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Οι περιπτώσεις πού αφορούν στις ειδικές κατηγορίες των

υποψηφίων, ορίζονται από τον Ν. 3648/2008 – ΦΕΚ 38/Α' όπως παρακάτω:

« Άρθρο 11 Ν. 3648/2008 – ΦΕΚ 38 Α '

Ειδικές κατηγορίες εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά

Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

1.α. Από το ακαδημαϊκό έτος 2008−2009 στα Ανώτατα Στρατιωτικά

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

(ΑΣΕΙ−ΑΣΣΥ), επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι

ποσοστού τριάντα πέντε επί τοις εκατό (35%), εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι

ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:

i. Τέκνα πολυτέκνων.

ii. Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.

β. Επί του ανωτέρω ποσοστού (35%) και μέχρι ποσοστού δέκα επί τοις

εκατό (10%) επ’ αυτού, σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα άτομο,

εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:

i. Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε

πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των

Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό

εξήντα επτά επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη

υπηρεσία και ένεκα αυτής.

ii. Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων

στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα

αυτής.

iii. Τέκνα Ελλήνων Μόνιμων Στρατιωτικών, εφέδρων και

κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά

γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου

1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην

Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της

Κύπρου.

- Β-2 -

γ. Οι Έλληνες - ίδες του εξωτερικού, του άρθρου 3 παράγραφος 1 του

ν. 1351/1983 (ΦΕΚ 56 Α΄), όπως οι διατάξεις αυτού τροποποιήθηκαν και

συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 10 του ν.

2327/1995 (ΦΕΚ 156 Α΄) και της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του ν. 2517/1997

(ΦΕΚ 160 Α΄), επιφυλασσομένων των διατάξεων του άρθρου 12 παρ. Α1 και 4 του

Ν. 2552/1997 (ΦΕΚ 266 Α΄).

2. Σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων αυτές συμπληρώνονται από

υποψηφίους της γενικής σειράς, πλην της κατηγορίας 1 γ.».

« Άρθρο 12 Ν. 2552/1997 ΦΕΚ 266 Α'

Α.1) Από το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999 επιτρέπεται κατ' εξαίρεση πέραν

του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων, η εισαγωγή υποψηφίων ειδικών

κατηγοριών των περιπτώσεων α' και β' της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 1351/1983,

όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις της παρ. 11 του

άρθρου 10 του ν. 2327/1995 και της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2517/1997, στις

Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, επιφυλασσομένων

των διατάξεων των άρθρων 1 και 11 παρ. 4 του ν. 1911/1990, όπως ισχύει

σήμερα, αναφορικά με την εισαγωγή γυναικών στα Ανώτατα Στρατιωτικά

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών και ανδρών

στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Το ποσοστό των υποψηφίων των

παραπάνω ειδικών κατηγοριών, που εισάγεται κατ' έτος σε καθεμία από τις

Σχολές, καθορίζεται σε τρία τοις εκατό (3%) επιπλέον του συνολικού αριθμού των

εισακτέων της γενικής σειράς κάθε Σχολής και είναι ενιαίο για το σύνολο των

υποψηφίων όλων των κατηγοριών αυτών.»

«Ν. 1294/1982 ΦΕΚ 122 Α'

Άρθρο μόνον.

1. Στο άρθρο 1 του Ν. 3298/1955 προστίθεται, παράγραφος 3, που έχει

ως εξής:

"3. Επί πλέον του αριθμού εισακτέων που καθορίζεται με την πιο

πάνω προκήρυξη εισάγονται στη Σχολή σε ποσοστό 20% από τους υπόλοιπους

επιτυχόντες μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς. Η εισαγωγή τους γίνεται

με βάση τη σειρά επιτυχίας εκείνων, που έχουν συμπληρώσει χρόνο παραμονής

ως μόνιμοι Υπαξιωματικοί, τουλάχιστο ένα έτος κατά την ημερομηνία εισαγωγής

τους στη Σχολή. Ως αποδεικτικό της πιο πάνω ιδιότητάς τους ορίζεται, το

Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου, το οποίο εκδίδεται από τη μονάδα στην οποία

υπηρετεί ο υποψήφιος".»

2. Για την κάθε ειδική κατηγορία απαιτούνται τα παρακάτω

δικαιολογητικά:

α. Τέκνα Πολυτέκνων

- Β-3 -

Βεβαίωση κυρωμένη από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία

Πολυτέκνων (με τη σφραγίδα «τυγχάνει έγκυρο» και εντός της διάρκειας ισχύος

κατά την υποβολή).

β. Τέκνα Οικογενειών με τρία παιδιά

(1) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το δήμο

στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι οι γονείς του υποψηφίου ή ο

γονέας από τον οποίο αντλεί το δικαίωμα ένταξης στην ειδική κατηγορία, στο

οποίο να φαίνονται τα εν ζωή τέκνα.

(2) Σε περίπτωση που υπάρχει τριτεκνία λόγω δευτέρου ή

και περισσοτέρων γάμων, θα πρέπει να προσκομίζονται δικαιολογητικά (π.χ.

Δικαστική απόφαση) που να φαίνεται ποιος ασκεί την επιμέλεια των παιδιών.

γ. Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε

πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των

Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε

ποσοστό εξήντα επτά επί τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω παθήσεώς τους

σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής.

(1) Βεβαίωση από ΔΕΠΑΘΑ ως Υπόδειγμα «3».

(2) Γνωμάτευση Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ)

του αντίστοιχου Κλάδου, που να έχει εκδοθεί εντός τελευταίου εξαμήνου και να

βεβαιώνει το ποσοστό αναπηρίας 67%.

(3) Εκκαθαριστικό Σημείωμα για συνταξιούχο στρατιωτικό

ως Υπόδειγμα «4» ή χρηματικό ένταλμα εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος.

(4) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του πατέρα.

δ. Τέκνα των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων

Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης

υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

(1) Βεβαίωση όπως Υπόδειγμα «2».

(2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του πατέρα.

ε. Τέκνα Ελλήνων Μονίμων Στρατιωτικών Εφέδρων και

Κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα

πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20η Ιουλίου έως την 20η

Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το

1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ.

Θεοδώρους της Κύπρου.

(1) Βεβαίωση από το αντίστοιχο Γενικό Επιτελείο (ΓΕΣ/ΔΙΣ

– ΓΕΑ/Μουσείο Ιστορίας ΠΑ – ΓΕΝ/Ιστορική Υπηρεσία Ναυτικού), στην οποία θα

- Β-4 -

φαίνεται ότι ο πατέρας του υποψηφίου συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στα

αναφερόμενα πολεμικά γεγονότα.

(2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του πατέρα

στ. Οι μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.

Αναφορά στρατιωτικού όπως Υπόδειγμα «1».

ζ. Οι Έλληνες -ίδες του Εξωτερικού

Όπως στο Παράρτημα «Ε» και «ΣΤ» της παρούσας

Προκήρυξης.

Ακριβές Αντίγραφο

Βασίλειος Σεφερίδης

Ανχης (ΠΖ)

Αντιναύαρχος Α. Θεοδοσίου ΠΝ

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β2

ΤΜΗΜΑ ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ –

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

02 Απρ 2013

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΣΤΗΝ

ΕΔΥΕΘΑ 24/ 2013

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΠΚΕ)

1. Οι ΠΚΕ, που προβλέπονται για τους υποψηφίους Στρατιωτικών Σχολών,

υπόκεινται σ' ένα ενιαίο επιλογικό σύστημα που περιλαμβάνει Ψυχομετρικές

δοκιμασίες, Υγειονομικές εξετάσεις και Αθλητικές δοκιμασίες.

2. Οι διαδικασίες, για τις ανωτέρω δοκιμασίες – εξετάσεις, είναι ενιαίες και

ισχύουν για όλες τις Σχολές, πλην των εξαιρέσεων που περιγράφονται παρακάτω.

3. Ειδικότερα, οι κοινοί υποψήφιοι -ες που δήλωσαν τις Σχολές του

Ναυτικού (ΣΝΔ, ΣΜΥΝ) ή τη ΣΙ/Τμ ΙΠΤ, όχι ως πρώτη προτίμηση, θα εξετάζονται

με μέριμνα της Σχολής πρώτης προτίμησης και στην κολύμβηση, εφόσον κρίθηκαν

κατάλληλοι στις λοιπές ΠΚΕ.

4. Ομοίως, οι κοινοί υποψήφιοι -ες που έχουν δηλώσει και τη Σχολή

Ικάρων/Τμήμα Ιπταμένων, όχι ως πρώτη προτίμηση, θα υποβληθούν στη

συνέχεια με μέριμνα της ΔΑΕ σε επιπλέον Ψυχομετρικές και υγειονομικές

εξετάσεις, που προβλέπονται για τους Ιπταμένους υποψηφίους, διάρκειας 4

εργασίμων ημερών, εφόσον κρίθηκαν κατάλληλοι στις λοιπές ΠΚΕ,

συμπεριλαμβανομένης και της κολύμβησης με μέριμνα της Σχολής πρώτης

προτίμησης.

5. Διευκρινίζεται ότι, οι υποψήφιοι -ες με πρώτη Σχολή προτίμησης τις

παραπάνω αναφερόμενες Σχολές, οι οποίοι κρίθηκαν ακατάλληλοι στις αντίστοιχες

ειδικές δοκιμασίες αυτών των Σχολών θα συνεχίσουν τις ΠΚΕ, προκειμένου να

κριθεί η καταλληλότητά τους για τις υπόλοιπες Σχολές που έχουν δηλώσει.

6. Όλοι οι υποψήφιοι -ες της ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων Εξωτερικού,

θα υποβάλλονται σε ΠΚΕ από τη ΔΑΕ.

ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

7. Η ψυχομετρική δοκιμασία συμπεριλαμβάνει γραπτές και προφορικές

δοκιμασίες, διενεργούμενες από κατάλληλη επιτροπή, για τη διαπίστωση της

καταλληλότητάς των υποψηφίων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

8. Οι υποψήφιοι -ες έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν τις κάτωθι

εργαστηριακές εξετάσεις:

- Γ-2 -

α. Γενική αίματος, ουρία, σάκχαρο, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες και

γενική ούρων με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της

χώρας).

β. Ακτινογραφία θώρακα FACE με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή

Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

γ. Ηλεκτροκαρδιογράφημα με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Δ.Ι.

ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας) όπου να αναφέρεται ότι δύναται να συμμετάσχει σε

αθλητικές δοκιμασίες.

δ. Οφθαλμολογική εξέταση με καταγραφή της οπτικής οξύτητας και του

βαθμού διαθλαστικής ανωμαλίας εκάστου οφθαλμού, την ύπαρξη ή μη

δυσχρωματοψίας και την ύπαρξη νοσήματος ή πάθησης με γνωμάτευση ιατρού

(Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

ε. Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση και ακοόγραμμα με γνωμάτευση

ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

στ. Γυναικολογική εξέταση (μόνο για υποψήφιες) με γνωμάτευση ιατρού

(Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

9. Η προσκόμιση των εργαστηριακών εξετάσεων θα γίνεται από τους/τις

ίδιους -ες τους/τις υποψηφίους -ες, την πρώτη ημέρα προσέλευσής τους για τις

υγειονομικές εξετάσεις, στη Σχολή πρώτης προτίμησης ή τη ΔΑΕ. Οι κοινοί

υποψήφιοι -ες για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων (ΣΙ/ΙΠΤ) με άλλες

Σχολές, θα φέρουν δύο αντίγραφα γνωματεύσεων των εξετάσεων (το δεύτερο

αντίγραφο δίδεται στο ΚΑΙ). Οι εξετάσεις θα παραδίδονται εσώκλειστες σε φάκελο

(στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου)

από τον/την υποψήφιο -α στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Στρατιωτικού

Νοσοκομείου που είναι αρμόδιο για τη σχολή πρώτης προτίμησης. Οι εξετάσεις

μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας Ν.Π.Δ.Δ. ή

Ν.Π.Δ.Ι. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν γίνει εντός

διμήνου προ της ημερομηνίας παρουσίασής τους για τις ΠΚΕ και να είναι νόμιμα

επικυρωμένες (φωτογραφία υποψηφίου – ημερομηνία – σφραγίδα ιατρού).

(ΠΡΟΣΟΧΗ Μη προσκόμιση ΟΛΩΝ των παραπάνω εξετάσεων κατά την πρώτη

ημέρα παρουσίασης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τη συνέχεια των ΠΚΕ). Οι

λοιπές κλινικές εξετάσεις και οι μετρήσεις των σωματομετρικών στοιχείων θα

γίνονται στο αρμόδιο ανά σχολή στρατιωτικό νοσοκομείο.

10. Οι υποψήφιοι -ες για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων (ΣΙ/ΙΠΤ),

θα υπόκεινται σε επιπλέον εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος θα διενεργείται στο

Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ).

11. Περιπτώσεις όπου υποψήφιοι -ες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να

προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι – ανασφάλιστοι), τότε μαζί με

την Αίτηση Υποψηφίου θα υποβάλουν στη σχολή πρώτης προτίμησης και

αντίστοιχη βεβαίωση ή υπεύθυνη δήλωση που να πιστοποιεί τους παραπάνω

- Γ-3 -

λόγους, προκειμένου να προγραμματίζονται από τη ΔΑΕ – Σχολή πρώτης

προτίμησης για υγειονομικές εξετάσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

12. Μετά την κατάταξή τους στην αντίστοιχη σχολή, οι επιτυχόντες -ούσες,

θα υποβάλλονται σε όλες τις εξετάσεις για τις οποίες είχαν προσκομίσει

δικαιολογητικά και επιπλέον στις παρακάτω εξετάσεις: Τεστ HIV, τεστ HbsAg, τεστ

HCV, τοξικολογική ούρων, τεστ κύησης (μόνο για τις επιτυχούσες) και ειδικές

εξετάσεις αναλόγως της σχολής επιτυχίας όταν απαιτούνται με ευθύνη και διαταγή

του αντιστοίχου Κλάδου.

13. Για νοσήματα, παθήσεις ή βλάβες που δεν αναφέρονται στους

πίνακες και παραρτήματα ΠΔ 133/2002 (ως ενδεικτικός Πίνακας Προσθήκης

«1»), όπως και για παρεκκλίσεις από το φυσιολογικό που επιδρούν στη

σωματική ικανότητα, αποφαίνεται κατά την κρίση της η αρμόδια Ανώτατη

Υγειονομική Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 3 , παράγραφος 4 του ΠΔ

133/2002 και το άρθρο 7, υποπαράγραφος 1 ζ, του ΝΔ 1327/1973.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

14. Η διεξαγωγή δοκιμασιών θα γίνει όπως παρακάτω:

α. Οι υποψήφιοι -ες που θα κριθούν κατάλληλοι-ες από τις Υγειονομικές

Επιτροπές (βάσει εκδιδομένου Πρακτικού), στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στις

προβλεπόμενες αθλητικές δοκιμασίες. Οι χώροι διεξαγωγής των αθλητικών

δοκιμασιών θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους, σύμφωνα με το Πρόγραμμα

εκάστης Σχολής. Οι αθλητικές δοκιμασίες διεξάγονται στις αθλητικές

εγκαταστάσεις που διατίθενται στις Στρατιωτικές Σχολές.

β. Στον παρακάτω Πίνακα φαίνονται τα αγωνίσματα και τα κατώτερα

όρια επίδοσης κατά αγώνισμα και Σχολή, που πρέπει να πετύχει ο υποψήφιος

(ανεξάρτητα φύλου) για να κριθεί κατάλληλος:

Α/Α ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΣΣΕ/Όπλα,

ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ

ΣΜΥ/Όπλα

ΣΣΕ/Σώματα,ΣΙ/Μηχ,

ΣΣΑΣ, ΣΑΝ,

ΣΜΥ/Σώματα, ΣΜΥΝ,

ΣΤΥΑ, ΣΥΔ

1 Δρόμος 100 μ. 16" 17"

2 Δρόμος 1000 μ. 4΄και 20" 4΄ και 30"

3 Άλμα σε ύψος με φόρα 1,05 μ. 1,00 μ.

4 Άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μ. 3,60 μ.

5 Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.)

(Μέσος όρος ρίψης με το δεξί και το

αριστερό χέρι)

4,50 μ. 4,40 μ.

6 Ελεύθερη κολύμβηση 50 μέτρων για

τη ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤ, ΣΜΥΝ. 2΄ 2'

γ. Οι υποψήφιοι -ες έχουν δικαίωμα για τους δρόμους μίας (1)

προσπάθειας και για τα άλματα και τις ρίψεις τριών (3) προσπαθειών.

- Γ-4 -

δ. Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου -ας ορίζεται ο

μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό

και με το δεξί χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους

υποψηφίους.

ε. Η αθλητική περιβολή των υποψηφίων αποτελεί αποκλειστικά

δική τους επιλογή και ευθύνη.

στ. Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθορίζεται με ευθύνη των

Σχολών, ανάλογα με τις επικρατούσες τότε κλιματολογικές και λοιπές συνθήκες και

των αριθμό των υποψηφίων.

ζ. Οι υποψήφιοι -ες έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής στις Σχολές

προτιμήσεώς τους, εφόσον επιτύχουν τα όρια επίδοσης, που προβλέπονται, για τη

συγκεκριμένη Σχολή.

15. Τονίζεται ότι, οι υποψήφιοι -ες για να επιτύχουν τα όρια επίδοσης των

αγωνισμάτων, καλό θα είναι να έχουν εκ των προτέρων κατάλληλα προετοιμασθεί.

16. Υποψήφιος που θα αποτυγχάνει να επιτύχει κατώτερο όριο σε κάποια

από τις αθλητικές δοκιμασίες, δ ε ν θα συνεχίζει να εξετάζεται και στις υπόλοιπες.

17. Σε περίπτωση που για κάποιον -α υποψήφιο -α, προκύψει πρόβλημα

υγείας ή γυναικολογικής φύσης, υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης σε νέα

ημερομηνία, οπωσδήποτε μόνο μετά από επιτόπια εξέταση από τον

παρόντα ιατρό και πριν τη διεξαγωγή κάποιου αθλήματος. Υποψήφιος -α που

αγωνίστηκε σε κάποιο άθλημα, μπορεί να επανεξεταστεί μόνο σε περίπτωση

τραυματισμού του, ο οποίος επιτόπου θα βεβαιωθεί από τον ιατρό. Σε κάθε

περίπτωση, η επανεξέταση θα λάβει χώρα σε ημερομηνία εντός του

χρονοδιαγράμματος των ΠΚΕ και στο σύνολο των αθλητικών δοκιμασιών.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ - ΛΟΙΠΑ

18. Η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι και την έκδοση των αποτελεσμάτων

είναι η κάτωθι:

α. Οι Σχολές – ΔΑΕ θα αποστέλλουν σε έντυπη και σε ηλεκτρονική

μορφή στη μηχανογράφηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πολιτισμού και Αθλητισμού, τους ικανούς από τους υποψηφίους που εξετάστηκαν

στις ΠΚΕ, κοινοποιώντας τα αποτελέσματα αυτά και στο ΓΕΕΘΑ/Β2.

β. Το ΥΠΑΙΘΠΑ αφού επεξεργαστεί τα αρχεία θα αποστέλλει στις ΔΑΕ

– Σχολές (που διενήργησαν τις εξετάσεις), μέσω του ΓΕΕΘΑ/Β2 επεξεργασμένες

καταστάσεις για έλεγχο ορθότητας, σύμφωνα με τα τηρούμενα σ’ αυτές στοιχεία.

γ. Οι Σχολές – ΔΑΕ, μετά τη διόρθωση τυχόν λαθών, θα αποστείλουν

υπηρεσιακά τις καταστάσεις στο ΓΕΕΘΑ/Β2, με επισημασμένες τυχόν διορθώσεις.

- Γ-5 -

δ. Το ΓΕΕΘΑ/Β2 θα διαβιβάζει τις τελικές καταστάσεις στη

μηχανογράφηση του ΥΠΑΙΘΠΑ.

19. Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνοι για την ορθότητα και τη μορφή των

αποτελεσμάτων είναι οι Σχολές – ΔΑΕ.

20. Επισημαίνεται ότι, για τους κοινούς υποψηφίους -ες αποτελέσματα

επιτυχόντων -ουσών στις ΠΚΕ και για όλες τις Σχολές που δήλωσε ο

υποψήφιος, θα εκδίδει μόνο η Σχολή πρώτης προτίμησης. Το Υπουργείο

Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού με βάση τις

καταστάσεις και αφού λάβει υπόψη τις δηλώσεις προτίμησης των

υποψηφίων και τη συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσαν, θα συντάξει

την τελική κατάσταση επιτυχόντων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά Τμήμα.

21. Στους υποψηφίους -ες Σχολών Όπλων ή Μαχίμων των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ

που έχουν δηλώσει και σχολές της ΕΛ.ΑΣ. (έχουν υποβάλλει αίτηση σύμφωνα

με αντίστοιχη προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), σε

περίπτωση επιτυχίας των, θα χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στις ΠΚΕ

και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, για χρήση στις λοιπές εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ακριβές Αντίγραφο

Βασίλειος Σεφερίδης

Ανχης (ΠΖ)

Αντιναύαρχος Α. Θεοδοσίου ΠΝ

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

"1" Ενδεικτικός Πίνακας των Κυριότερων Νοσημάτων και Σωματικών Ατελειών

που Αποκλείουν άμεσα τους Υποψηφίους των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ (ΠΔ 133/2002 –

ΦΕΚ 109/Α', όπως τροποποιήθηκε με τα ΠΔ 53/2003 – ΦΕΚ 59/Α', ΠΔ 207/2007

– ΦΕΚ 233/Α' και ΠΔ 54/2010 – ΦΕΚ 93/Α').

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β2

ΤΜΗΜΑ ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ –

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

02 Απρ 2013

ΠΡΟΣΘΗΚΗ «1» ΣΤΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΣΤΗΝ

ΕΔΥΕΘΑ 24/ 2013

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΑΤΕΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣΣΥ

(Επισημαίνεται ότι ο πλήρης πίνακας εμπεριέχεται στο ΠΔ 133/2002 –ΦΕΚ 109/Α',

όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει)

1. ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: Μεγάλη ιδιοσυστασιακή αδυναμία (καχεκτική

κατάσταση), Ρευματικός πυρετός, Ρευματοειδής Αρθρίτις, χρόνιες αρθρίτιδες,

νοσήματα Κολλαγόνου, παθήσεις των ενδοκρινών αδένων, ενεργός φυματίωση

οποιουδήποτε οργάνου και υπολείμματα Φυματιώσεως μετά τη θεραπεία,

αγκύλωση ή δυσκαμψία αρθρώσεων, παλιά κατάγματα που φέρνουν υλικό

οστεοσυνθέσεως, παλιά κατάγματα με ατελή πώρωση, ουλές εκτεταμένες,

δυσμορφίες που δυσκολεύουν τις κινήσεις των άκρων και του κορμού,

υπολειμματικές καταστάσεις εχινόκοκκου κύστεως.

2. ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: Όλες οι συστηματικές παθήσεις του

νευρικού συστήματος, υπολείμματα από παλιές μηνιγγίτιδες και εγκεφαλίτιδες,

αγγειακές βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος και υπολείμματα αγγειακών

βλαβών, τραυματικές βλάβες και υπολείμματα τραυματικών βλαβών του

εγκεφάλου (εγκεφαλική θλάση, Διάσειση κλπ), επιληψία, μυικές ατροφίες,

παραλύσεις ή παρέσεις νεύρων.

3. ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: Ψυχωσικές διαταραχές, (σχιζοφρενικές,

παρανοϊκές μείζονες συναισθηματικές διαταραχές κα.), νοητική καθυστέρηση,

νευρωσικές διαταραχές, εθισμός σε φάρμακα και τοξικές ουσίες, διαταραχές

προσωπικότητας (παρανοϊκή, σχιζοειδική, υστερική, ναρκισσιστική κλπ),

διαταραχές του λόγου (Βατταρισμός, βραδυγλωσσία κλπ) που εμποδίζουν τη

λεκτική επικοινωνία.

4. ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: Ακμή πολύμορφη με αποστήματα,

αγγειώματα έστω και περιορισμένα που εντοπίζονται στο πρόσωπο ή μεγάλα

αγγειώματα στον κορμό, γυροειδής αλωπεκία, εκζέματα, οξυτενή κονδυλώματα,

κνίδωση, λεύκη, ψωρίαση, σπίλοι εκτεταμένοι του προσώπου ή που από τη θέση

τους υπόκεινται πιέσεις ή τριβές, ουλές, κύστεις και χρόνια εξανθήματα που

βρίσκονται στο πρόσωπο που προκαλούν δυσμορφία.

5. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΚΟΗΣ: Στενώσεις του ενός ή και των δύο

ακουστικών πόρων, χρόνιες ωτίτιδες, ξηρά Διάτρηση του τυμπανικού υμένα,

λαβυρινθικός ίλιγγος.

- Γ-1-2 -

6. ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ - ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: Παραμορφώσεις και

δυσμορφίες του προσώπου, παλιά κατάγματα των γνάθων που εμποδίζουν τη

μάσηση, παθήσεις της κροταφογναθικής αρθρώσεως, μεγάλος προγναθισμός,

χρόνια ιγμορίτις.

7. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΡΙΝΟΣ: Στένωση και των δύο ρινικών κοιλοτήτων που

εμποδίζουν μέτρια την αναπνοή, Διάτρηση του ρινικού διαφράγματος, χρόνιες

ρινίτιδες, αλλεργική ρινίτις.

8. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΛΑΙΜΟΥ - ΛΑΡΥΓΓΑ: Ραιβόκρανο, χρόνια λαρυγγίτις

πάρεση των φωνητικών χορδών ετερόπλευρη, παλιά τραύματα του λάρυγγα που

προκαλούν αλλοίωση στη φωνή.

9. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΦΑΡΥΓΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ: Τραυματικές ή παθολογικές

στενώσεις, οισοφαγίτιδες, εκκολπώματα.

10. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ: Εκτεταμένες ουλές βλεφάρων,

πτώση του ενός ή και των δύο βλεφάρων, χρόνιος βλεφαρόσπασμος, νυσταγμός

ή νυσταγμοειδείς κινήσεις ματιών, στραβισμός, χρόνιες ιρίτιδες, χοριοειδίτιδες και

αμφιβληστροειδίτιδες και τα υπολείμματα αυτών, έλλειψη του φακού, αύξηση της

ενδοβολβικής πιέσεως, εξόφθαλμος, χρόνια πυώδης δακρυοκυστίτις, μόνιμη

δακρύρροια από απόφραξη των δακρυϊκών σωληναρίων, εαρινός κατάρρους.

11. ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ – ΧΕΙΛΕΩΝ: Λυκόστομα έστω και μικρό και μετά

από επιτυχημένη εγχείρηση, λαγώχειλος έστω και περιορισμένο, απώλεια δοντιών

όταν εμποδίζει τη μάσηση, οδοντικές ελλείψεις που χρειάζονται οδοντοστοιχίες,

βραδυγλωσσία.

12. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΑ: Συγγενείς ή επίκτητες ανωμαλίες στη

διάπλαση του θώρακα, που ελαττώνουν τη χωρητικότητα και προκαλούν μείωση

της αναπνευστικής λειτουργίας, ξένα σώματα στο κύτος του θώρακα, υπολείμματα

πλευρίτιδας, χρόνια βρογχίτιδα, βρογχικό άσθμα, μείωση της αναπνευστικής

λειτουργίας (ζωτική χωρητικότητα κάτω του 80 της τιμής που περιμένει κανείς

ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και το ύψος).

13. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΩΝ: Συγγενείς παθήσεις της καρδιάς

και των μεγάλων αγγείων, επίκτητες βαλβιδικές παθήσεις της καρδιάς και των

μεγάλων αγγείων, πρόπτωση μιτροειδούς, χειρουργημένες ή επίκτητες παθήσεις

της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, διχλώχιν αορτική βαλβίδα,

μυοκαρδιοπάθειες πρωτοπαθείς ή δευτεροπαθείς οποιουδήποτε τύπου, μόνιμος

κολποκοιλιακός αποκλεισμός οποιουδήποτε βαθμού, ημιαποκλεισμός του

αριστερού σκέλους του δεματίου HIS σύνδρομο WOLF PARKISON WHITE,

παροξυντική ταχυκαρδία, μόνιμη τέλεια αρρυθμία, σύνδρομο νοσούντος

φλεβοκόμβου, επίμονη φλεμβοκομβική βραδυκαρδία εκτός από περιπτώσεις

τύπου καρδιάς αθλητού, επίμονες εκτακτοσυστολικές αρρυθμίες, αραιές έκτακτες

συστολές, η έστω και μικρού βαθμού αρτηριακή υπέρταση χωρίς άλλα παθολογικά

ευρήματα, (ως μικρού βαθμού χαρακτηρίζεται όταν η μέγιστη κυμαίνεται

(ΜΑΧΙΜΑ) από 160 – 180 MMHG ή όταν η ελάχιστη ξεπερνάει τα 100 MMHG),

- Γ-1-3 -

αρτηριακή υπόταση (συστολική πίεση μόνιμα μικρότερη από 90 MMHG),

περιορισμένοι κιρσοί χωρίς λειτουργικές διαταραχές.

14. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΟΙΛΙΑΣ: Κήλες του πρόσθιου ή των πλαγίων κοιλιακών

τοιχωμάτων ή του πυελικού εδάφους, βουβωνοκήλες, έλκη γαστροδωδεδακτυλικά,

ιδιοπαθής υπερχολερυθριναιμία, λίθοι χοληδόχου κύστεως, μετατραυματική

σπληνεκτομή, μεγαλοσπληνία.

15. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: Βαριές ή μέτριες αναιμίες ακαθόριστης

αιτιολογίας, κληρονομικές αιμολυτικές αναιμίες, στίγμα μεσογειακής

αναιμίας εφόσον υπάρχει αναιμία μέτριας βαρύτητας, στίγμα

δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, διαταραχές των αιμοπεταλίων

(θρομβοπάθειες).

16. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ: Αγκυλωτική σπονδυλοαρθρίτις,

επίμονη χρόνια οσφυαλγία, σκολίωση ή λόρδωση ή κύφωση της σπονδυλικής

στήλης έστω και σε μικρό βαθμό, συμπιεστικό κάταγμα σώματος έστω και ενός

μόνο σπονδύλου που αφορά λιγότερο από το 25% του ύψους του, αυχενική

πλευρά, σύνδρομο σκαληνών μυών ή πλευροκλειδικό σύνδρομο, ραιβόκρανο

συγγενές ή επίκτητο, σπονδυλολίσθηση.

17. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΝΕΦΡΩΝ – ΟΥΡΗΤΗΡΩΝ: Νεφρεκτομή από οποιαδήποτε

αιτία, μονήρης νεφρός συγγενής, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νεφρωτικό

σύνδρομο, χρόνια νεφρίτις, εστιακή σπειραματονεφρίτις έστω και με καλή νεφρική

λειτουργία, αμιγής νεφρική γλυκοζουρία έστω και με καλή γενική κατάσταση,

λιθίαση των νεφρών ή ουρητήρων.

18. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΥΡΗΘΡΑΣ – ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ: Στενώματα

ουρήθρας, υποσπαδίας ή επισπαδίας, η παραμονή του όρχεως μέσα στο

βουβωνικό σωλήνα όταν ο άλλος είναι υγιής μέσα στο σύστοιχο ημιόσχεο, η

εκτομή του ενός όρχεως για οποιαδήποτε αιτία πλην της κακοήθειας, ενώ ο άλλος

παραμένει υγιής, μεγάλη κιρσοκήλη, υδροκήλη.

19. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ: Κάθε συγγενής ή επίκτητη

ανωμαλία, ως προς τον αριθμό, το σχήμα και τις σχέσεις των μελών (επιμήκυνση,

βράχυνση πάνω από 5 εκατ. βλαισότητα, ραιβότητα ψευδάρθρωση) εάν επιφέρει

φανερή δυσμορφία ή δυσκολία των λειτουργιών αυτών, το καθ' έξιν εξάρθρωμα

του ώμου, πλατυποδία με βλαισότητα του ποδιού και λειτουργικές διαταραχές,

έλλειψη ή αγκύλωση του αντίχειρα, έλλειψη ή αγκύλωση του δείκτη, απώλεια του

μεγάλου δακτύλου του ποδιού.

20. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

α. Έντονες διαταραχές έμμηνου ρύσεως.

β. Ελεφαντίαση έξω γεννητικών οργάνων.

γ. Κιρσοί ή κιρσώδεις ανευρύνσεις γεννητικών οργάνων.

- Γ-1-4 -

δ. Βαρθολινίτιδα, Κύστη Βαρθολινείου αδένα.

ε. Προκαρκινικές καταστάσεις έξω γεννητικών οργάνων.

στ. Ρήξη περινέου 2ου ή 3ου βαθμού.

ζ. Οποιαδήποτε λειτουργική διαταραχή μεγάλου βαθμού στα γεννητικά

όργανα μετά από χειρουργική επέμβαση.

η. Οξείες και χρόνιες παθήσεις των εξαρτημάτων (σάλπιγγες και

ωοθήκες).

θ. Ενδομητρίωση.

ι. Συρίγγια κυστεοκολπικά, ουρηθροκολπικά, ορθοκολπικά.

ια. Ακράτεια ούρων από υπερένταση.

ιβ. Φυματίωση γεννητικών οργάνων.

ιγ. Εκτομή μαστού – καλοήθη νεοπλάσματα μαστού.

ιδ. Νόσοι της υπόφυσης ή του υποθαλάμου με ανατομική βλάβη.

ιε. Χρωματοσωματικές ανωμαλίες.

ιστ.Ερμαφροδιτικές καταστάσεις.

ιζ. Έντονη υπερτρίχωση οφειλόμενη σε ενδοκρινολογικά αίτια.

ιη. Γιγαντομαστία, ανάλογη με το βαθμό που εμποδίζει την εκτέλεση της

υπηρεσίας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

1. ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

α. Κρίνονται ακατάλληλοι για είσοδο σε ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, όσοι άνδρες έχουν

ανάστημα μικρότερο από ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70) και όσες

γυναίκες έχουν ανάστημα μικρότερο από ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60).

Ειδικά, οι υποψήφιοι του Τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της ΣΙΡ,

κρίνονται ακατάλληλοι, εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο και

ενενήντα εκατοστά (1,90) και ύψος κορμού άνω των ενενήντα επτά εκατοστών

(0,97) για άνδρες και γυναίκες. Το σωματικό βάρος του Ιπταμένου προσωπικού Α΄

και Β΄ κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνο με τα όρια που καθορίζουν οι

κατασκευαστές για το εκτινασσόμενο κάθισμα, σε κάθε τύπο αεροσκάφους, με

ελάχιστο βάρος τα 63,5 και μέγιστο τα 93 κιλά.

- Γ-1-5 -

β. Για τα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, οι άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν, Δείκτη

Μάζας Σώματος, (δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους τους σε χιλιόγραμμα

προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα), μεταξύ 19 – 27. Για τις γυναίκες ο

Δείκτης Μάζας Σώματος πρέπει να είναι μεταξύ 18 – 25. (Παράδειγμα: Ένας

υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει ΔΜΣ 74/(1,75 χ 1,75)

=24,16.

γ. Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα μαθησιακών διαταραχών (π.χ.

δυσλεξία, δυσορθογραφία κ.λ.π), θα παραπέμπονται στις Ανώτατες Υγειονομικές

Επιτροπές, ως έχοντες παρεκκλίσεις του φυσιολογικού. Θα πρέπει δε

υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους και ειδική βεβαίωση από

Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή Κ.Δ.Α.Υ., στο οποίο θα φαίνεται το είδος και το

επίπεδο της μαθησιακής δυσκολίας.

2. ΟΠΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ – ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

α. Υποψήφιοι Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) (Όπλων), Σχολής

Ικάρων (ΣΙ) (Τμήμα Μηχανικών,ΕΑ), Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού

Ξηράς (ΣΜΥ) και Αεροπορίας (ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα

χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην

υπερβαίνει τις τέσσερις και μισή σφαιρικές διοπτρίες (41/2) (σφαιρικό ισοδύναμο).

β. Οι υποψήφιοι της ΣΣΕ (Σωμάτων), της Στρατιωτικής Σχολής

Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής

(ΣΑΝ) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε

οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις 6 σφαιρικές

διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο).

γ. Οι υποψήφιοι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μάχιμοι) πρέπει

να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό. Οι υποψήφιοι

της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μηχανικοί) και της Σχολής Μονίμων

Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 1/10 σε κάθε

οφθαλμό, χωρίς γυαλιά, διορθούμενη με γυαλιά σε 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η

μυωπία να μην υπερβαίνει τις δύο και μισή (21/2) σφαιρικές διοπτρίες η δε

υπερμετρωπία τις τρεις (3) διοπτρίες και ο αστιγματισμός τις δύο (2) διοπτρίες

(σφαιρικό ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού δεν πρέπει να

έχουν υποστεί εγχείριση για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή

κερατοτομή.

δ. Οι υποψήφιοι του Τμήματος Ιπταμένων της ΣΙ πρέπει να έχουν οπτική

οξύτητα για μακριά και κοντά όχι μικρότερη από (20/20) σε κάθε οφθαλμό χωρίς

διόρθωση και δεν πρέπει να έχουν υποστεί εγχείρηση για διόρθωση της

διαθλαστικής ανωμαλίας με οποιαδήποτε επέμβαση. Δεν πρέπει να έχουν μυωπία

μεγαλύτερη από 0.25 διοπτρίες, υπερμετρωπία 1,75 διοπτρίες και αστιγματισμό

0,75 διοπτρίες σε κάθε μεσημβρινό. Επίσης, εσωφορία μέχρι 10 διοπτρίες,

εξωφορία μέχρι 5 διοπτρίες, υπερφορία μέχρι μία διοπτρία και εγγύς σημείο

σύγκλισης όχι μεγαλύτερο από 70 mm.

- Γ-1-6 -

ε. Όλοι οι υποψήφιοι να έχουν αντίληψη Χρωμάτων χωρίς να πάσχουν

από δυσχρωματοψία που εξακριβώνεται από τους ψευδοισοχρωματικούς πίνακες

(ISHIHARA), εφόσον δε διακρίνονται τα βασικά χρώματα (ερυθρό – πράσινο –

κίτρινο).

στ. Όλοι οι υποψήφιοι, που φέρουν διορθωτικά γυαλιά, θα πρέπει να τα

έχουν μαζί και να μη φορούν φακούς επαφής.

3. ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ

α. Η μεγαλύτερη επιτρεπόμενη ακουστική απώλεια στις συχνότητες 500 –

1000 – 2000 ΗΖ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 db για το καλύτερο αυτί και τα 40

db για το χειρότερο αυτί. Στις συχνότητες 3000 – 4000 – 6000 ΗΖ η συνολική

απώλεια να μην υπερβαίνει τα 270 db και στα δύο αυτιά.

β. Οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού (ΣΝΔ, ΣΜΥΝ) πρέπει να

έχουν τελείως φυσιολογική ακουστική οξύτητα, δηλαδή ικανότητα αντίληψης και

κατανόησης ψυθιριστικής φωνής από απόσταση 5 μέτρων και στα δύο αυτιά, κάθε

ένα χωριστά εξεταζόμενο, ακοομετρική δε πτώση όχι μεγαλύτερη από 20 db σε

όλες τις συχνότητες.

Ακριβές Αντίγραφο

Βασίλειος Σεφερίδης

Ανχης (ΠΖ)

Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Μανωλάκος

Δντης Β' Κλάδου

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β2

ΤΜΗΜΑ ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ –

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

02 Απρ 2013

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Δ» ΣΤΗΝ

ΕΔΥΕΘΑ 24/ 2013

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

1. ΣΣΕ

α. Έδρα της ΣΣΕ

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται νότια της Αθήνας στο Δήμο Βάρης

Αττικής και συγκεκριμένα επί του οδικού άξονα Βάρης – Κορωπίου.

β. Επιστημονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΣΕ

Η ΣΣΕ ανήκει στα Επιστημονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών

Επιστήμων (2ο και 4ο ΕΠ).

γ. Διάρκεια φοίτησης και χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση.

Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι οκτώ (8) χρόνια.

δ. Ειδικότητες και χρόνος ένταξης σ' αυτές.

(1) Οι απόφοιτοι -ούσες από την Πτέρυγα των Όπλων ονομάζονται

Ανθυπολοχαγοί και κατατάσσονται σε ένα από τα έξι (6) Όπλα, ήτοι: ΠΕΖΙΚΟ,

ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΣΤΡΑΤΟΥ, με τη διαδικασία που καθορίζεται από τον Οργανισμό της Σχολής.

(2) Ομοίως οι απόφοιτοι -ούσες της Πτέρυγας των Σωμάτων

ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί και κατατάσσονται σ' ένα από τα τρία (3) Σώματα

ήτοι: ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και ΤΕΧΝΙΚΟΥ.

(3) Οι απόφοιτοι -ούσες από την Πτέρυγα των Όπλων, εφόσον

καταταγούν στο Όπλο της Αεροπορίας Στρατού και πριν τη φοίτησή τους στο

Βασικό Τμήμα Εκπαίδευσης Χειριστών Αεροσκαφών – Ελικοπτέρων της Σχολής

Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), εξετάζονται υγειονομικά σύμφωνα με το εκάστοτε

ισχύον ΠΔ "Περί κρίσης σωματικής ικανότητας", ώστε να κριθούν κατάλληλοι για

Ιπτάμενοι Α' Κατηγορίας, άλλως μετατάσσονται στο Όπλο του Πεζικού.

ε. Γενικά θέματα παρεχομένης εκπαίδευσης και ευκολιών στη Σχολή.

- Δ-2 -

(1) Η εκπαίδευση που παρέχεται στους σπουδαστές -τριες

διακρίνεται σε Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική.

(2) Όλα τα έξοδα φοίτησης (ενδιαίτηση – βιβλία – στολές –

φαρμακευτική περίθαλψη) βαρύνουν το δημόσιο και επιπλέον, κατά τη διάρκεια

φοίτησης λαμβάνουν μικρό μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

(3) Οι σπουδαστές -τριες κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν

υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με άδεια του Διοικητού αυτής,

τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής.

στ. Βαθμός αποφοίτησης

Σε όλους τους επιτυχόντες -ούσες αποφοίτους, απονέμεται ο βαθμός

του Ανθυπολοχαγού.

ζ. Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET www.sse.gr.

2. ΣΝΔ

α. Έδρα της ΣΝΔ

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στον Πειραιά (Χατζηκυριάκειο).

β. Επιστημονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΝΔ

Η ΣΝΔ ανήκει στα Επιστημονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών

Επιστημών (2ο και 4ο ΕΠ).

γ. Διάρκεια φοίτησης και χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση.

Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι οκτώ (8) έτη.

δ. Ειδικότητες και χρόνος ένταξης σ' αυτές – Γενικά θέματα παρεχομένης

εκπαίδευσης και ευκολιών στη Σχολή.

Η ΣΝΔ έχει δύο Τμήματα, Μαχίμων και Μηχανικών, στα οποία

εντάσσονται από την αρχή οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τη δήλωσή τους στο

μηχανογραφικό δελτίο.

(1) Η εκπαίδευση που παρέχεται στον σπουδαστή διακρίνεται σε

Ακαδημαϊκή – Στρατιωτική και Ναυτική.

(2) Τα έξοδα φοίτησης, βαρύνουν το Δημόσιο, ενώ από τον

πρώτο μήνα οι σπουδαστές -τριες λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

- Δ-3 -

(3) Οι σπουδαστές -τριες κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν

υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με άδεια του Διοικητού αυτής,

τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής.

ε. Βαθμός αποφοίτησης

Οι Ν. Δόκιμοι μετά από επιτυχή φοίτηση, αποφοιτούν με το βαθμό του

Σημαιοφόρου ΠΝ.

στ. Ηλεκτρονική Διεύθυνση Σχολής στο INTERNET είναι www.hna.gr.

3. ΣΙ

α. Έδρα της ΣΙ

Η Σχολή έχει έδρα το αεροδρόμιο Δεκέλειας.

β. Επιστημονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΙ

Η ΣΙ ανήκει στα Επιστημονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών

Επιστημών (2ο και 4ο ΕΠ).

γ. Διάρκεια φοίτησης και χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση.

Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι (8) χρόνια.

δ. Ειδικότητες και χρόνος ένταξης σ' αυτές

Η ΣΙ έχει τρία Τμήματα, Ιπταμένων, Μηχανικών και Ελεγκτών

Αεράμυνας, στα οποία εντάσσονται από την αρχή οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τη

δήλωση τους στο μηχανογραφικό δελτίο.

ε. Γενικά θέματα παρεχόμενης εκπαίδευσης και ευκολιών στη Σχολή

(1) Η εκπαίδευση που παρέχεται στη Σχολή διακρίνεται σε

Ακαδημαϊκή – Στρατιωτική (επιπλέον δε για τους Ίκαρους του Τμήματος

Ιπταμένων και σε Πτητική).

(2) Οι σπουδαστές -τριες του Τμήματος Ιπταμένων της Σχολής

Ικάρων που διαγράφονται κατά τη Διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών από το

Τμήμα αυτό για λόγους πτητικής ανεπάρκειας, εισάγονται καθ' υπέρβαση του

αριθμού εισακτέων σε Σχολή ή Τμήμα επόμενης προτίμησης του μηχανογραφικού

τους δελτίου, για το οποίο είχαν συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με

αυτήν του τελευταίου εισαχθέντα το ακαδημαϊκό έτος, κατά το οποίο εισήχθη στο

Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων ο διαγραφόμενος. Η εισαγωγή των

σπουδαστών-τριών αυτών στην επόμενη Σχολή η Τμήμα προτίμησής τους γίνεται

με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και

- Δ-4 -

Αθλητισμού ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, που υποβάλλεται το πρώτο

δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους από αυτό της

διαγραφής του από το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και συνοδεύεται

απαραίτητα από αντίγραφο της απόφασης διαγραφής.

(3) Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Σχολής Ικάρων του Τμήματος

Ιπταμένων κρίνονται ακατάλληλοι, εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές του

εκτινασσόμενου καθίσματος, δηλαδή έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο

και ενενήντα εκατοστά (1,90). Επίσης, ακατάλληλοι κρίνονται όσοι ανεξαρτήτως

ύψους (μέχρι 1,90) έχουν καθήμενοι ύψος κορμού μεγαλύτερο των ενενήντα επτά

(97) εκατοστών του μέτρου. Το σωματικό βάρος του Ιπταμένου προσωπικού Α΄

και Β΄ κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνο με τα όρια που καθορίζουν οι

κατασκευαστές για το εκτινασσόμενο κάθισμα, σε κάθε τύπο αεροσκάφους, με

ελάχιστο βάρος τα 63,5 και μέγιστο τα 93 κιλά (ΠΔ 53/2003, Αρ. 10).

(4) Οι Ίκαροι του Τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, που στο

2ο, 3ο ή 4ο έτος σπουδών αποτυγχάνουν στην πτητική εκπαίδευση ή κρίνονται

υγειονομικά ακατάλληλοι για το ιπτάμενο προσωπικό, κατάλληλοι όμως για

προσωπικό εδάφους, δύναται να εντάσσονται κατόπιν αιτήσεώς τους, σε Τμήματα

Ελεγκτών Αεράμυνας που συγκροτούνται ανάλογα με τις εκάστοτε υφιστάμενες

ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

(5) Οι Ίκαροι του Τμήματος Μηχανικών, με το πέρας του 1ου έτους

σπουδών, εντάσσονται σε μία από τις ειδικότητες (Μηχανικών Αεροσκαφών,

Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Αεροπορικών

Εγκαταστάσεων), σύμφωνα με τις εκάστοτε υφιστάμενες ανάγκες της Πολεμικής

Αεροπορίας.

(6) Οι σπουδαστές -τριες των παραπάνω Τμημάτων κατά τη

διάρκεια της φοίτησης διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε

μόνο με την άδεια του Διοικητού αυτής τις ημέρες και περιόδους που

προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής.

(7) Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής βαρύνουν το Δημόσιο και

επιπλέον, λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

στ. Βαθμός αποφοίτησης

Σε όλους τους επιτυχόντες αποφοίτους απονέμεται ο βαθμός του

Ανθυποσμηναγού.

ζ. Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι :

www.haf.gr.

- Δ-5 -

4. ΣΣΑΣ

α. Έδρα της ΣΣΑΣ

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των

οδών Νέας Εγνατίας και Πλήθωνος Γεμιστού (απέναντι από το παλαιό 424 ΓΣΝΕ

και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

β. Επιστημονικά Πεδία στα οποία ανήκει η ΣΣΑΣ

Η Σχολή διαιρείται σε δυο Πτέρυγες όπως παρακάτω:

(1) Πτέρυγα Υγειονομικού, στην οποία εντάσσονται τα Τμήματα:

Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού και Κτηνιατρικού και ανήκουν στο 3ο

Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας και το Τμήμα Ψυχολόγων, το οποίο

ανήκει στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών

Επιστημών.

(2) Πτέρυγα των άλλων Σωμάτων, στην οποία εντάσσονται τα

Τμήματα Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και Οικονομικού και

ανήκουν στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών, Νομικών, Κοινωνικών

Επιστημών και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Οικονομίας και

Διοίκησης αντίστοιχα.

γ. Διάρκεια φοίτησης και χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση.

(1) Η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια για το Ιατρικό, 5 για το Κτηνιατρικό,

Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Τμήμα και 4 χρόνια για το Οικονομικό,

Στρατολογικό – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και Τμήμα Ψυχολόγων.

(2) Οι απόφοιτοι -ες της Σχολής είναι υποχρεωμένοι μετά την

αποφοίτησή τους, να μείνουν στο Στράτευμα: Οι Ιατροί 12 χρόνια, οι Κτηνίατροι,

Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί 10 χρόνια και οι Οικονομικοί, Στρατολόγοι –

Στρατιωτικοί Νομικοί Σύμβουλοι, Ψυχολόγοι 8 χρόνια.

(3) Οι επιτυχόντες μαθητές της ΣΣΑΣ, γράφονται στο 1ο έτος της

Σχολής και στο 1ο εξάμηνο της αντίστοιχης πανεπιστημιακής σχολής. Εάν φοιτούν

ήδη σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαγράφονται

και με τη βεβαίωση διαγραφής εγγράφονται με μέριμνα της ΣΣΑΣ στο ΑΠΘ στο 1ο

εξάμηνο της πανεπιστημιακής σχολής της ειδικότητάς τους. Εφόσον φοιτούσαν σε

σχολή ή τμήμα αντίστοιχο της ειδικότητάς τους για τυχόν αναγνώριση μαθημάτων

εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τον οργανισμό του ΑΠΘ και τις διατάξεις που

διέπουν τη λειτουργία των αντιστοίχων σχολών ή τμημάτων του.

δ. Ειδικότητες και χρόνος ένταξης σ' αυτές

- Δ-6 -

Οι σπουδαστές -τριες της Σχολής έχουν από την αρχή της φοίτησής

τους, τις ειδικότητες των Τμημάτων αυτής στα οποία πέτυχαν μέσω των

Πανελληνίων Εξετάσεων.

ε. Γενικά θέματα παρεχόμενης εκπαίδευσης και ευκολιών στη Σχολή

(1) Η εκπαίδευση των σπουδαστών-τριών είναι Ακαδημαϊκή και

Στρατιωτική. Η Ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται στις αντίστοιχες Σχολές

του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, σπουδάζουν μαζί με τους

φοιτητές και έχουν τις ίδιες με αυτούς υποχρεώσεις. Η Στρατιωτική εκπαίδευση

διεξάγεται στις εγκαταστάσεις τις Σχολής και κατά τη θερινή διαβίωση στην

τοποθεσία Ποσείδι Χαλκιδικής.

(2) Οι σπουδαστές -τριες κατά τη διάρκεια της φοίτησης, τις

εργάσιμες ώρες διαμένουν εντός της Σχολής πλην των ωρών όπου μεταβαίνουν

στο ΑΠΘ για να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία των πανεπιστημιακών

μαθημάτων. Άδειες και έξοδοι από τη σχολή, δίνονται τις ημέρες και περιόδους

που προβλέπονται από τον Οργανισμό της Σχολής και το πρόγραμμα

εκπαίδευσης και κατά τη διάρκειά τους οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να

διαμένουν εκτός αυτής, με την υποχρέωση παρακολούθησης των

πανεπιστημιακών μαθημάτων.

στ. Βαθμός αποφοίτησης

(1) Οι σπουδαστές -τριες που λαμβάνουν το πτυχίο της Σχολής του

Πανεπιστήμιου, στην οποία φοιτούν και τελειώνουν με επιτυχία τη στρατιωτική

τους εκπαίδευση, αποφοιτούν από τη ΣΣΑΣ και ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί,

Σημαιοφόροι η Ανθυποσμηναγοί ανάλογα με τον Κλάδο των Ένοπλων Δυνάμεων

στον οποίο θα κατανεμηθούν. Στο 1ο έτος σπουδών υποβάλλουν υπεύθυνη

δήλωση επιθυμίας Κλάδου και η τελική κατανομή γίνεται ανάλογα με τις

προβλεπόμενες θέσεις για μεν τους Ιατρούς, Οδοντιάτρους, Κτηνιάτρους και

Φαρμακοποιούς κατά τη διάρκεια του 5ου έτους της φοίτησής τους για δε τους

Ψυχολόγους και Οικονομικούς κατά τη διάρκεια του 4ου έτους. Οι Στρατολόγοι –

Στρατιωτικοί Νομικοί Σύμβουλοι αποτελούν Κοινό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

(2) Οι καταληκτικοί βαθμοί των Αξιωματικών που αποφοιτούν από

τη ΣΣΑΣ είναι οι εξής:

(α) Υποστράτηγος, Υποναύαρχος ή Υποπτέραρχος για τους

Ιατρούς και Οικονομικούς.

(β) Υποστράτηγος για τους Στρατολόγους – Στρατιωτικούς

Νομικούς Συμβούλους.

(γ) Ταξίαρχος (ΣΞ ή ΠΑ) ή Αρχιπλοίαρχος για τους

Οδοντιάτρους, Κτηνιάτρους, Φαρμακοποιούς και Ψυχολόγους.

ζ. Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής στη Σχολή βαρύνουν το Δημόσιο

και επιπλέον, λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

- Δ-7 -

η. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι

www.ssas.gr.

5. ΣΑΝ

α. Έδρα της ΣΑΝ

Η έδρα της Σχολής είναι στο Στρατόπεδο "ΣΑΚΕΤΤΑ Α" στην Αθήνα.

β. Επιστημονικό Πεδίο στο οποίο ανήκει η ΣΑΝ

Η Σχολή ανήκει στο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας (3ο

ΕΠ).

γ. Διάρκεια φοίτησης και χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση.

Η φοίτηση είναι τετραετής και ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση είναι οκτώ (8) χρόνια.

δ. Ειδικότητες και χρόνος ένταξης σ' αυτές

Οι σπουδαστές -τριες της Σχολής σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής

τους σπουδάζουν το αντικείμενο της Νοσηλευτικής Επιστήμης στο Εθνικό και

Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Νοσηλευτικής, συγχρόνως με τη

στρατιωτική εκπαίδευση στη Σχολή.

ε. Γενικά θέματα παρεχόμενης εκπαίδευσης και ευκολιών στη σχολή

(1) Η εκπαίδευση των σπουδαστών -τριών (όπως καθορίζεται από

το άρθρο 3 του Ν.3257/2004) περιλαμβάνει ακαδημαϊκή και στρατιωτική

εκπαίδευση. Η Ακαδημαϊκή εκπαίδευση παρέχεται από το οικείο τμήμα

Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού

Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε έτος σπουδών του πανεπιστημίου αποτελεί την

αντίστοιχη τάξη της Σχολής. Η στρατιωτική εκπαίδευση διεξάγεται στη Σχολή και

σε άλλες Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.

(2) Οι σπουδαστές -τριες κατά τη διάρκεια της φοίτησης διαμένουν

υποχρεωτικά εντός της Σχολής, εξέρχονται δε μόνο με άδεια του Διοικητού αυτής,

τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται στον Κανονισμό της Σχολής.

στ. Βαθμός αποφοίτησης

Οι σπουδαστές -τριες που λαμβάνουν το πτυχίο της Σχολής του

Πανεπιστήμιου και τελειώνουν με επιτυχία τη στρατιωτική τους εκπαίδευση,

αποφοιτούν από τη ΣΑΝ και ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι ή

Ανθυποσμηναγοί ανάλογα με τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο

κατανέμονται και στελεχώνουν τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες των.

- Δ-8 -

ζ. Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής στη Σχολή βαρύνουν το Δημόσιο

και επιπλέον οι μαθητές λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

η. Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής στο INTERNET είναι:

www.san.mil.gr.

6. ΣΜΥ

α. Έδρα της Σχολής

Η Σχολή έχει την έδρα της στα Τρίκαλα.

β. Επιστημονικά Πεδία στα οποία ανήκει

Η ΣΜΥ ανήκει στα Επιστημονικά Πεδία των Θετικών και Τεχνολογικών

Επιστημών (2ο και 4ο ΕΠ).

γ. Διάρκεια Φοίτησης και χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στο

στράτευμα μετά την αποφοίτηση

Η φοίτηση είναι διετής και οι αποφοιτούντες -ούσες από τη Σχολή

αναλαμβάνουν υποχρέωση παραμονής στις τάξεις του Στρατεύματος για 5 χρόνια

μετά την αποφοίτησή τους.

δ. Κατηγορίες – Ειδικότητες – Κατανομή

(1) Η είσοδος των υποψηφίων γίνεται στις κατηγορίες Όπλα και

Σώματα.

(2) Εντός του 1ου εξαμήνου με επιλογικές διαδικασίες γίνεται η

κατανομή των σπουδαστών -τριών, στις κατηγορίες Διοικητικοί και Τεχνικοί.

(3) Οι Τεχνικοί σπουδαστές -τριες των Όπλων και Σωμάτων, μετά

την ολοκλήρωση του 1ου έτους εκπαίδευσής των, κατανέμονται στα Όπλα και

Σώματα και στη συνέχεια στις ειδικότητές τους. Με την ολοκλήρωση του 2ου έτους

εκπαίδευσης ονομάζονται Μόνιμοι Λοχίες και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις

Σχολές Εφαρμογής Όπλων και Σωμάτων για ένα χρόνο (περίπου), Στη συνέχεια

τοποθετούνται στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς.

(4) Οι Διοικητικοί σπουδαστές -τριες των Όπλων και Σωμάτων, μετά

την ολοκλήρωση του 2ου έτους εκπαίδευσής τους, κατανέμονται στα Όπλα και

Σώματα, ονομάζονται Μόνιμοι Λοχίες και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις

Σχολές Εφαρμογής Όπλων και Σωμάτων για ένα χρόνο (περίπου), Στη συνέχεια

τοποθετούνται στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς.

ε. Όπλα και Σώματα του Στρατού Ξηράς

- Δ-9 -

(1) Τα Όπλα του Στρατού Ξηράς που κατανέμονται οι

αποφοιτούντες είναι τα παρακάτω:

(α) Πεζικό

(β) Τεθωρακισμένα

(γ) Πυροβολικό

(δ) Μηχανικό

(ε) Διαβιβάσεις

(στ) Αεροπορία Στρατού

(ζ) Φροντιστές των παραπάνω Όπλων

(2) Τα Σώματα του Στρατού Ξηράς που κατανέμονται οι

αποφοιτούντες είναι τα παρακάτω:

(α) Τεχνικό

(β) Εφοδιασμού – Μεταφορών

(γ) Υλικού Πολέμου

(δ) Έρευνας – Πληροφορικής

(ε) Υγειονομικό

(στ) Γεωγραφικό

(ζ) Στρατιωτικών Γραμματέων

(η) Ταχυδρομικό

(θ) Φροντιστές Τεχνικού Υγειονομικού

στ. Γενικά Θέματα Παρεχόμενης εκπαίδευσης και Ευκολιών στη Σχολή:

(1) Η εκπαίδευση στη Σχολή διακρίνεται σε:

(α) Ακαδημαϊκή. Με σκοπό την κοινωνική παιδεία –

καλλιέργεια και την ομαλή ένταξη των σπουδαστών– τριών στο επαγγελματικό και

στο κοινωνικό περιβάλλον.

(β) Στρατιωτική. Με σκοπό να καταστήσει τον -ην σπουδαστή

– τρια άριστο – η μαχητή και διοικητή στρατιωτικών τμημάτων, ΄τόσο στην ειρήνη

όσο και στον πόλεμο.

- Δ-10 -

(γ) Τεχνική. Με σκοπό την απόκτηση γνώσεων – εμπειριών

ώστε να μπορούν οι σπουδαστές -τριες να κατανοούν και να συντηρούν τα μέσα

και υλικά σύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.

(2) Οι σπουδαστές -τριες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους

διαμένουν υποχρεωτικά εντός της Σχολής. Έχουν έξοδο Τετάρτη, Παρασκευή,

Σάββατο και Κυριακή. Εάν το επιθυμούν έχουν το δικαίωμα να ενοικιάζουν

διαμερίσματα στην πόλη των Τρικάλων. Άδειες χορηγούνται σύμφωνα με τον

οργανισμό της Σχολής.

(3) Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής βαρύνουν το Δημόσιο και

επιπλέον, λαμβάνουν ένα μικρό μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

(4) Οι δευτεροετείς σπουδαστές -τριες της Σχολής, όταν

αποχωρήσουν για οποιοδήποτε λόγο από τη Σχολή, υποχρεούνται να καταβάλουν

αποζημίωση στο δημόσιο. Εξαιρείται η αποχώρηση για λόγους υγείας ή για

εισαγωγή σε άλλη Στρατιωτική Σχολή ή Παραγωγική Σχολή των Σωμάτων

Ασφαλείας.

ζ. Βαθμός αποφοίτησης

(1) Οι Σπουδαστές -τριες της Σχολής μετά από 2ετή επιτυχή

φοίτηση, αποφοιτούν με το βαθμό του Μόνιμου Λοχία. Προάγονται στο βαθμό του

Ανθυπασπιστή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μετά από συνολικό χρόνο

υπηρεσίας 9 – 12 χρόνων στους βαθμούς Λοχία – Επιλοχία – Αρχιλοχία. Μετά

από 19 χρόνια υπηρεσίας ή 8 στο βαθμό του Ανθυπασπιστή προάγονται σε

Ανθυπολοχαγούς και εξελίσσονται ανάλογα. Καταληκτικός βαθμός είναι

Συνταγματάρχης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

2013 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                                   

 

 

 

             

1.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)

                                        

 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17 - 5 - 2013

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

20 - 5 - 2013

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ

-ΦΥΣΙΚΗ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

-ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

22 - 5 - 2013

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

-ΦΥΣΙΚΗ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

 

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

24 - 5 - 2013

-ΙΣΤΟΡΙΑ

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ

-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

 

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΔΕΥΤΕΡΑ

27 - 5 - 2013

-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

 

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΤΕΤΑΡΤΗ

29 - 5 - 2013

-ΛΑΤΙΝΙΚΑ

-ΧΗΜΕΙΑ

-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

 

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

31 - 5 - 2013

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                                   

 

 

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)

       

 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

                   ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΤΡΙΤΗ

21-5-2013

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΕΜΠΤΗ

23-5-2013

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι

ΣΑΒΒΑΤΟ

1-6-2013

-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ

-ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΙ

-ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ

-ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ

3-6-2013

-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ

-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΠΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ

4-6-2013

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

-ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ

5-6-2013

-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

-ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ

-ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

-ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

-ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ

-ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ Ι

ΠΕΜΠΤΗ

6-6-2013

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

-ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

-ΑΝΘΟΚΗΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

7-6-2013

-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΞΗΣ

-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

-ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Όπως είναι γνωστό οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) εξετάζονται μόνο στα 2 μαθήματα Γενικής Παιδείας: Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά Ι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                                               

             

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17 - 5 - 2013

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛ

ΔΕΥΤΕΡΑ

20 - 5 - 2013

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ Ι

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

-ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ  ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛ

ΤΕΤΑΡΤΗ

22 - 5 - 2013

-ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

24 - 5 - 2013

- ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛ

ΔΕΥΤΕΡΑ

27 - 5 - 2013

- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

31 - 5 - 2013

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛ

ΣΑΒΒΑΤΟ

1 - 6 - 2013

-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ

-ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΙ

-ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ

-ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΙ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α΄

ΔΕΥΤΕΡΑ

3-6-2013

-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ

-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΠΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α΄

ΤΡΙΤΗ

4-6-2013

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

-ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α΄

ΤΕΤΑΡΤΗ

5-6-2013

-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

-ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ

-ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

-ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

-ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ

-ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ Ι

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α΄

ΠΕΜΠΤΗ

6-6-2013

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

-ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

-ΑΝΘΟΚΗΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

7-6-2013

-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΞΗΣ

-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

-ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α΄

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.,κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Όπως είναι γνωστό, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ-Β΄ εξετάζονται πανελλαδικά σε 4 ή 5 μαθήματα σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΓΕΛ και σε 2 μαθήματα ειδικότητας σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΕΠΑΛ-Α΄.

 

 

 

 

             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                                               

 

 

 

 4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2013 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α΄ & Β΄)

 

 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

15/6/2013

ΑΓΓΛΙΚΑ

10.00 π.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

17/6/2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

08.30 π.μ.

ΤΡΙΤΗ

18/6/2013

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

08.30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

19/6/2013

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

08.30 π.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

20/6/2013

ΓΑΛΛΙΚΑ

08.30 π.μ

ΙΣΠΑΝΙΚΑ

16.00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

21/6/2013

ΑΡΜΟΝΙΑ

08.30 π.μ

ΙΤΑΛΙΚΑ

16.00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

22/6/2013

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

08.30 π.μ

                          

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις  08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

μέχρι τις  09.30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10.00 π.μ. και

μέχρι τις 15.30 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

- των  Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,

- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

 

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                                               

 

 

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ  ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)

 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

8 - 6 - 2013

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

10 - 6 - 2013

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ

-ΦΥΣΙΚΗ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

-ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ

11 - 6 - 2013

-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

-ΦΥΣΙΚΗ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

 

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

   ΤΕΤΑΡΤΗ

12 - 6 - 2013

-ΙΣΤΟΡΙΑ

-ΒΙΟΛΟΓΙΑ

-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

 

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΠΕΜΠΤΗ

13 - 6 - 2013

-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

 

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

14 - 6 - 2013

-ΛΑΤΙΝΙΚΑ

-ΧΗΜΕΙΑ

-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

 

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΣΑΒΒΑΤΟ

15 - 6 - 2013

-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

 

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  16:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

 

Στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές  εξετάσεις του Μαΐου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν.

Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

 

Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Τέλος, αν υπάρξει υποψήφιος που θα έχει παραπεμφθεί στις επαναληπτικές εξετάσεις των ΓΕΛ και την ίδια ημέρα θα εξεταστεί και στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών, τότε αυτός ο υποψήφιος θα εξεταστεί στα Αγγλικά σε εξεταστικό κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι  μαθητές της Γ Λυκείου ,όπως επίσης και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, που πρόκειται να  λάβουν μέρος στις Πανελλαδικες Εξετάσεις το 2013

 Π Ρ Ε Π Ε Ιαπό 18 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου  2013 να υποβάλουν :

1.    Αίτηση-Δήλωση όπου θα δηλώνεται

            .  η κατεύθυνση τους

            .  το 6ο μάθημα που θα εξετασθούν

            . αν θα εξετασθούν στο  ΑΟΘ

            . αν θα εξετασθούν σε ειδικό μάθημα(Αγγλικά,

                Σχέδιο, Αρμονία κλπ)

            .  αν θα είναι υποψήφιοι για επιλογή στις στρατιωτικές

                  σχολές, αστυνομικές σχολές , στις σχολές

                  των  ακαδημιών εμπορικού ναυτικού η και ΤΕΦΑΑ

Oι απόφοιτοι προηγουμένων ετών εκτός από την αίτηση δήλωση συνυποβάλλουν και

 

1.        Θεωρημένη φωτοτυπία απολυτηρίου

 

 

2.        Πρωτότυπη  Βεβαίωση Πρόσβασης

 

ΠΡΟΣΟΧΗ  : .  1.ΜΕΤΑ ΤΙΣ  5  ΜΑΡΤΙΟΥ  ΚΑΜΙΑ

                         ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ

 

                        2.  ΑΝ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ 

                             ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

                             ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                             Η ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ

                              ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

                     ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΕΤΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ

                            ΠΗΡΕ ΓΡΑΠΤΟ ΒΑΘΜΟ ΜΗΔΕΝ(0)

 

3.  Οι εξετάσεις εισαγωγής στη σχολή Αστυφυλάκων και στη σχολή Αξιωματικών της Ελλ. Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά   το 2012-13 ΑΛΛΑ οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές το 2015-16.

 

4. Στο μηχανογραφικό δελτίο δεν θα υπάρχουν η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων.

 

5.  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την αριθμ. Φ253/ 21812 /Β6/15-2-2013 Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από φέτος το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, εκτός από το 5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης, εντάσσεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών.

 

6.    Οι πληροφορίες που παρέχονται στην την εγκύκλιο για σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση ΠΡΙΝ την υλοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη «ΑΘΗΝΑ» και θα ισχύουν αντίστοιχα, δηλαδή κατάλληλα προσαρμοσμένες στη νέα κατάσταση.

 

 

7  . ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕYΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΡΑΠΤΑ Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ,ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η    2 -2013

 

 

Οι απόφοιτοι που θα είναι υποψήφιοι για το10 %  ΠΡΕΠΕΙ από  18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

να υποβάλλουν  Αίτηση-Δήλωση αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για επιλογή στις στρατιωτικές σχολές, η/και αστυνομικές σχολές η/και στις σχολές  των  ακαδημιών εμπορικού ναυτικού, η/και ΤΕΦΑΑ .          

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                            ΑΔΑ: ΒΕΥΜ9-ΙΩΙ

         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Να διατηρηθεί μέχρι:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

       ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                          -----

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ                                   Μαρούσι,       15  - 2  - 2013

         ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - ΤΜΗΜΑ Β’                                                    Αρ.Πρωτ.       Βαθμός Προτερ.

                          -----                                                                    Φ.251/21823/Β6    ΕΠΕΙΓΟΝ   

Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - ΜΑΡΟΥΣΙ

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr                                                                 

email: t01ode2@minedu.gov.gr

Πληροφορίες: Ντούτσου Κ.   2103442684

          Κορωναίος Π. 2103442654

          Τσακαλάκη Ρ.  210-3442689

                       Λάμπος Αν.   2103442702-3              

FAX: 2103442098                                              ΠΡΟΣ1) Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης (έδρες τους)

                                                                                                2) Διευθυντές  Δ.Ε. (έδρες τους)

                                                                                    3) Διευθυντές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (διά των Δ/νσεων)

                                                                                    4) ΚΕΣΥΠ (διά των Δ/νσεων Δ.Ε.)

                                                                         ΚΟΙΝ:  Όπως Πίνακας Αποδεκτών

      

ΘΕΜΑ: Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης  υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδας Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  & ΑΙΤΗΣΗΣ γΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10  ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

         Ως προθεσμία για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) (ομάδας Β΄) και των αποφοίτων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) έτους 2013, ορίζεται το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου  ως και την Τρίτη 5 Μαρτίου του 2013.

            Το περιεχόμενο των πέντε (5) Υποδειγμάτων των Αιτήσεων –Δηλώσεων κατά περίπτωση και ο τρόπος συμπλήρωσης και υποβολής τους, καθώς και τα στοιχεία, τα οποία συμπληρώνει κάθε κατηγορία υποψηφίων αναφέρονται αναλυτικά στα επόμενα κεφάλαια.

            Συνημμένα σας στέλνουμε τα υποδείγματα των 5 διαφορετικών εντύπων  της Αίτησης – Δήλωσης μαζί με τις πληροφορίες – οδηγίες που συνοδεύουν την καθεμία, στα οποία αναφέρονται και τα δικαιολογητικά κατά περίπτωση. Και φέτος υπάρχει και ένα επιπλέον υπόδειγμα Αίτησης – Δήλωσης « ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», που αφορά αποκλειστικά στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’), για το οποίο αποστέλλεται διαφορετική εγκύκλιος μόνο προς τα ΕΠΑΛ, και στην οποία εγκύκλιο συμπεριλαμβάνεται το αντίστοιχο υπόδειγμα.

Παράλληλα, σας στέλνουμε και υπόδειγμα αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ, που επιθυμούν να αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία υποβάλλεται στο Λύκειο φοίτησης σε έντυπη μορφή (βλ. ΚΕΦ. 7Ο ).

            Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις  υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια. Το έντυπο της Αίτησης – Δήλωσης (βλέπε συνημμένα) αναρτάται στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων), από όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το Λύκειο και να διανεμηθεί στους ενδιαφερομένους. Ο υποψήφιος επιλέγει και συμπληρώνει χειρόγραφα την ανάλογη Αίτηση – Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει ηλεκτρονικά ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο Λύκειο που φοιτά ή στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο, αν πρόκειται για απόφοιτο. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο πρόγραμμα «ΝΕΣΤΩΡ» εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Ο υποψήφιος ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται  στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης. Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης αρχίζει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου  και λήγει την Τρίτη 5 Μαρτίου του 2013. Τονίζεται ότι για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση - Δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.

            Επειδή η προθεσμία είναι αποκλειστική και οι συνέπειες  για τους υποψηφίους από την μη εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης είναι καθοριστικές, αφού μπορεί να έχουν άμεση και καθοριστική επίπτωση στη συμμετοχή τους στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι υπεύθυνα, αναλυτικά και με ενιαίο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι όροι ίσης μεταχείρισης των ενδιαφερομένων. Για τους λόγους αυτούς:

Όσον αφορά τους μαθητές πρέπει να γίνει διεξοδική ενημέρωσή τους στην τάξη από καθηγητή που θα ορίσει ο Δ/ντής του Λυκείου και ο κάθε μαθητής να υπογράψει σε κατάσταση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι ενημερώθηκε για την Αίτηση – Δήλωση που τον αφορά και για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και ότι του χορηγήθηκε υπόδειγμα της σχετικής Αίτησης- Δήλωσης. Στην περίπτωση απουσίας μαθητών κατά την ημέρα ενημέρωσης θα πρέπει αυτοί να ενημερωθούν ενυπογράφως επόμενη ημέρα. Στην ίδια κατάσταση (κατόπιν της ενημέρωσης) θα υπογράψουν ότι ενημερώθηκαν και όσοι δηλώσουν ότι επιθυμούν ενδοσχολικό απολυτήριο. Εκτός της ανωτέρω διεξοδικής ενημέρωσης να γίνει υπενθύμιση τουλάχιστον άλλες δύο φορές στην κάθε τάξη από τον υπεύθυνο καθηγητή στην έναρξη της προθεσμίας και κατά τις δύο τελευταίες ημέρες της προθεσμίας.

Όσον αφορά τους αποφοίτους η ενημέρωση θα γίνει με τους εξής τρόπους:

            -  Με ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας στα Μ.Μ.Ε. και στην ιστοσελίδα του.

            - Με ανακοινώσεις των Διευθυντών Δ.Ε. που θα αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των οικείων Διευθύνσεων.

- Με την ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων του κάθε Λυκείου, με ευθύνη του οικείου Διευθυντή, σχετικής ανακοίνωσης  στην οποία θα τονίζεται τόσο η προθεσμία όσο και ότι μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνεται δεκτή καμιά εκπρόθεσμη αίτηση. Κατά την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης από τους αποφοίτους παρακαλούμε να ενημερώνονται οι απόφοιτοι για τη σημασία του δεύτερου μαθήματος Γενικής Παιδείας που επιλέγουν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχέση με τα επιστημονικά πεδία που πρόκειται να επιλέξουν. Να ενημερώνονται επίσης για τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του 5ου επιστημονικού πεδίου καθώς και για τις προϋποθέσεις που ισχύουν για να μπορούν να επιλέξουν το 5ο επιστημονικό πεδίο (Φ.251/154284/Β6/6-12-12/ ΑΔΑ: Β45Χ9-ΟΚΕ εγκύκλιός μας).

 Τέλος να ενημερώνονται όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) ότι

-       σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του Ν.4115 (ΦΕΚ 24 Α΄/30-1-2013), κατά το σχολικό έτος 2012−2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι (ιδιώτες) επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.         και

-       ότι στο μηχανογραφικό δελτίο δεν θα υπάρχουν η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων.

-       Οι πληροφορίες που παρέχονται στο παρόν κεφάλαιο, αλλά και σε όλη την εγκύκλιο για σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση ΠΡΙΝ την υλοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη «ΑΘΗΝΑ» και θα ισχύουν αντίστοιχα, δηλαδή κατάλληλα προσαρμοσμένες στη νέα κατάσταση.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2Ο  ΤΥΠΟΣ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ

 

Υπάρχουν 5 (πέντε) διαφορετικοί τύποι Αίτησης – Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ–Β’  και πιο συγκεκριμένα:

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 – ΓΕΛ : ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ή ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΛ ή ΣΜΕΑΕ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΛ

Υποβάλλεται υποχρεωτικά από όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιου ή της Δ΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ ή ΣΜΕΑΕ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της τελευταίας τάξης , καθώς και από τους τελειοφοίτους που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Διευθυντές των Λυκείων πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τις διευθύνσεις κατοικίας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των τελειοφοίτων που έχουν απορριφθεί, διατηρούν την προφορική βαθμολογία και θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης χωρίς να φοιτήσουν ξανά, ώστε να τους ειδοποιήσουν έγκαιρα προκειμένου να υποβάλουν , όπως και οι μαθητές, την Αίτηση – Δήλωση 18 Φεβρουαρίου ως και 5 Μαρτίου.

Με την Αίτηση- Δήλωση οι πιο πάνω υποψήφιοι δηλώνουν:

Α)Το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Β)Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ. ΚΕΦ 3ο,  παρ 2).

Γ)Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές* Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι της  Δ΄ εσπερινού ΓΕΛ).   

*ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016.

Ε)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 – ΓΕΛ : ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ  

α) ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ      ή  β) ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ή ΜΑΘΗΤΗ ΞΕΝΟΥ ή ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ή ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

Υποβάλλεται :

-από τους αποφοίτους Λυκείου ή Β΄ κύκλου ΤΕΕ ή κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ για να αποκτήσουν Βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη Βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.

-από τους αποφοίτους Ενιαίου ή Γενικού Εσπερινού Λυκείου ή παλαιού τύπου εσπερινού Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του εσπερινού  ΓΕΛ για να αποκτήσουν Βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη Βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.

-από  μαθητές ή αποφοίτους ξένου σχολείου στην Ελλάδα που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ

-από μαθητές ή αποφοίτους μειονοτικού σχολείου που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου ΓΕΛ

Με την Αίτηση- Δήλωση, οι πιο πάνω υποψήφιοι των περιπτώσεων  (α) & (β) δηλώνουν:

Α)Το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά.

Β)Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ. ΚΕΦ 3ο , παρ 2).

Γ)Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές* Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι της  Δ΄ εσπερινού ΓΕΛ).   

*ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016.

Ε)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

Ζ) Αν θα εξεταστούν στα μαθήματα της Γ΄ ημερήσιου ή Δ΄ εσπερινού ΓΕΛ, καθώς και την κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά.

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3 – ΕΠΑΛ Β΄ : ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΗ  ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ή ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Β΄

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ή ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ Β΄

Υποβάλλεται από μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ που έχουν επιλέξει την ΟΜΑΔΑ Β΄ των μαθημάτων και οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στις Σχολές και στα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την Αίτηση- Δήλωση οι πιο πάνω υποψήφιοι δηλώνουν:

Α)Το μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Β)Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Γ)Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές* Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι της  Δ΄ εσπερινού ΕΠΑΛ).   

*ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016.

Ε)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

 Ζ) Ότι θα εξεταστούν στα μαθήματα της Β΄ ομάδας ημερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑΛ και την ειδικότητα στα 2 μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά.

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 4 – ΕΠΑΛ Β΄ : ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ  ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΕΠΑΛ

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ή ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ Β΄

Υποβάλλεται:

- από κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’ ή Β’) προηγουμένων ετών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) για εισαγωγή στις Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να αποκτήσουν Βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη Βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.

- από κατόχους απολυτηρίου εσπερινού ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’ ή Β’) προηγουμένων ετών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) για εισαγωγή στις Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να αποκτήσουν Βεβαίωση πρόσβασης ή να αντικαταστήσουν τη Βεβαίωση πρόσβασης που ήδη κατέχουν.

Με την Αίτηση- Δήλωση οι πιο πάνω υποψήφιοι δηλώνουν:

Α)Το μάθημα γενικής παιδείας, στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Β)Το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», εφόσον επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά (βλ.ΚΕΦ.3).

Γ)Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), που επιθυμούν να εξεταστούν πανελλαδικά.

Δ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές* Σχολές (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι της  Δ΄ εσπερινού ΕΠΑΛ).

 *ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Ε)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

ΣΤ)Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

 Ζ) Ότι θα εξεταστούν στα μαθήματα της Β΄ ομάδας ημερήσιου ή εσπερινού  ΕΠΑΛ και την ειδικότητα στα 2 μαθήματα της οποίας θα εξεταστούν πανελλαδικά.

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 5 – ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Β΄ : ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ 10%

ΚΑΤΟΧΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄  ΕΤΩΝ 2011 ή 2012 ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ

Υποβάλλεται από αποφοίτους – κατόχους βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2011 ή 2012 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), οι οποίοι χωρίς νέα εξέταση επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων στις Στρατιωτικές ή/και Αστυνομικές Σχολές  ή/και Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή/και ΤΕΦΑΑ.

Με την Αίτηση- Δήλωση οι πιο πάνω υποψήφιοι δηλώνουν ΜΟΝΟ τα στοιχεία Δ, Ε, ΣΤ, δηλαδή:

- Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές*

   *ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016.

- Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

- Αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ.

 

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  3Ο   ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

1) Όσον αφορά το (δεύτερο) μάθημα γενικής παιδείας * που οι υποψήφιοι επιλέγουν να εξεταστούν πανελλαδικά επισημαίνεται ότι :

α) όλοι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄)  που θα εξεταστούν πανελλαδικά είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν με την Αίτηση – Δήλωση 18 Φεβρουαρίου  ως και 5 Μαρτίου.

β) αν το δηλώσουν και δεν προσέλθουν στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκαν και πήραν γραπτό βαθμό μηδέν (0).

γ) η επιλογή του (δευτέρου) μαθήματος γενικής παιδείας είναι καθοριστική για τα πεδία που θα μπορέσει να επιλέξει ο υποψήφιος στο Μηχανογραφικό του Δελτίο και γι αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

 

2) Όσον αφορά το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» * που οι υποψήφιοι επιλέγουν να εξεταστούν πανελλαδικά επισημαίνεται ότι :

α) οι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄)  που επιθυμούν να εξεταστούν το μάθημα σε πανελλαδικό επίπεδο  πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν με την Αίτηση – Δήλωση 18 Φεβρουαρίου  ως και 5 Μαρτίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το δηλώσουν οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι να το έχουν ήδη επιλέξει  ως μάθημα επιλογής. Αντίθετα οι απόφοιτοι μπορούν να δηλώσουν πανελλαδική εξέταση στο μάθημα, ανεξάρτητα αν το είχαν επιλέξει ή όχι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο.

β) εφόσον το δηλώσουν και δεν προσέλθουν στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκαν και πήραν γραπτό βαθμό μηδέν (0).

γ) Υποψήφιος που επιθυμεί να δηλώσει στο Μηχανογραφικό του Δελτίο το 5ο επιστημονικό πεδίο πρέπει να έχει δηλώσει ότι θα εξεταστεί υποχρεωτικά στα δύο (2) μαθήματα: «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής». Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές, οι οποίες είναι ενταγμένες μόνο στο 5ο επιστημονικό πεδίο, πρέπει προσεκτικά να επιλέξουν τα δύο ως άνω μαθήματα.

δ) Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ΓΕΛ δηλώσει ότι θα εξεταστεί πανελλαδικά στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», απαραίτητη προϋπόθεση είναι το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, το οποίο δηλώνει ότι θα εξεταστεί πανελλαδικά να είναι υποχρεωτικά το μάθημα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής».

 

* Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) με την Αίτηση – Δήλωση υποχρεωτικά επιλέγουν να εξεταστούν πανελλαδικά σε ένα μάθημα γενικής παιδείας μεταξύ των μαθημάτων που αναφέρονται στα στοιχεία 15 Α και 15Β της Αίτησης – Δήλωσης. Αν όμως επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 5ο επιστημονικό πεδίο, τότε επιλέγουν υποχρεωτικά δύο μαθήματα και συγκεκριμένα το μάθημα «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής» από το 15 Α και το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» από το 15Β (μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για το 5ο πεδίο).

 

3) Η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης είναι καθοριστική και δεσμευτική για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την υποβολή της δεν τροποποιείται ούτε διορθώνεται.

Η ως άνω Αίτηση Δήλωση, εφόσον αφορά απόφοιτο, μπορεί να ανακληθεί στο σύνολό της το αργότερο 20 ημέρες τουλάχιστον πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οπότε και του επιστρέφεται η βεβαίωση πρόσβασης. Η βεβαίωση πρόσβασης επιστρέφεται επίσης στον απόφοιτο εφόσον δεν πάρει μέρος στην εξέταση κανενός από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ, η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης είναι επίσης καθοριστική και δεσμευτική για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εφόσον εντωμεταξύ κάποιος μαθητής θα έχει αποκτήσει από τις επταμελείς επιτροπές του Ν.3794/2009 πιστοποιητικό διαπίστωσης μιας από τις σοβαρές παθήσεις του 5% ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις και εφόσον βέβαια επιθυμεί να μην συμμετάσχει στις πανελλαδικές και να αποκτήσει το ενδοσχολικό απολυτήριο, μπορεί να ανακαλέσει στο σύνολό της την Αίτηση-Δήλωση το αργότερο 20 ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, όσοι μαθητές της Γ΄ ημερήσιων ΓΕΛ έχουν αναπηρία τουλάχιστον 67%, πιστοποιημένη από Υγειονομική Επιτροπή, μπορούν το αργότερο μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν τη λήξη του Β΄ τετραμήνου να ανακαλέσουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλοντας και τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους (άρθρο 36 του ΠΔ.60/2006).

 

4) Τέλος υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 27 του Ν. 3879/2010 (ΦΕΚ Α΄-163), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 25 του Ν.4058/2012 (ΦΕΚ Α΄63), προβλέπεται ότι όσοι αποκτήσουν απολυτήριο Εσπερινού Γενικού Λυκείου από το σχολικό έτος 2012-2013 και εφεξής μπορούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από το σχολικό έτος που αποφοίτησαν με την κατηγορία των Εσπερινών Λυκείων και σε ποσοστό θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων, εφόσον έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του εσπερινού γενικού λυκείου. Πλήρης φοίτηση υπάρχει όταν ο μαθητής έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα και των δύο τελευταίων τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, από την έναρξη και έως τη λήξη κάθε διδακτικού έτους.

Βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3748/2009 (ΦΕΚΑ΄-29), οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν αντίστοιχα και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄). Επίσης, παραμένουν σε ισχύ οι περιπτώσεις ii και iii της παρ. 1β του άρθρου 2 του Ν. 2525/1997 (ΦΕΚΑ΄-188), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 του Ν. 2909/2001 (ΦΕΚ Α΄-90). Παρακαλούνται οι Διευθυντές Ημερήσιων & Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να υπενθυμίσουν εκ νέου το περιεχόμενο της σχετικής εγκυκλίου μας (Φ.251/107032/Β6/14-9-2012/ΑΔΑ:Β4ΘΕ9-85Υ) στους μαθητές της Β΄ τάξης Ημερήσιου Λυκείου και Γ΄ τάξης Εσπερινού Λυκείου, καθώς επίσης στους τελειοφοίτους μαθητές των Λυκείων τους.

 

   

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4Ο    ΣΧΟΛΕΣ ή ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ή

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

 

1) Ορισμένα τμήματα ή σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτούν περαιτέρω κριτήρια για την εισαγωγή των υποψηφίων σε αυτά ως ακολούθως :

- Σχολές ή τμήματα, για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται εξέταση σε ένα ή δύο ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική) που αναφέρονται αναλυτικά στο έντυπο της Αίτησης – Δήλωσης

- Σχολές, για την εισαγωγή στις οποίες απαιτούνται προκαταρκτικές εξετάσεις (Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές* και Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού *ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016).

- Τμήματα, για την εισαγωγή στα οποία απαιτούνται πρακτικές δοκιμασίες (ΤΕΦΑΑ).

Επισημαίνεται ότι η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης για εισαγωγή σε σχολές ή τμήματα που απαιτούν  ειδικά μαθήματα είναι υποχρεωτική για την εξέταση του υποψηφίου στα ειδικά μαθήματα και

ενδεικτική της επιθυμίας του για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και ΤΕΦΑΑ . Όμως για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή απαιτείται :

α) για τις σχολές ή τμήματα με ειδικά μαθήματα, η επιτυχής εξέτασή του σε αυτά.

β) για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει  να υποβάλει αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθεί ικανός στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

γ) για τα ΤΕΦΑΑ να υποβάλει σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί απ΄ το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων (Ιούνιος 2013) και να συμμετάσχει στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Από τα παραπάνω (β) και (γ) συνάγεται ότι υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για  Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι αυτές, αρκεί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζεται στις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων. Ανάλογα, υποψήφιος που, αν και στην Αίτηση-Δήλωση δεν δήλωσε επιθυμία για τα ΤΕΦΑΑ, μπορεί τελικά να είναι υποψήφιος γι αυτά, αρκεί να υποβάλει σχετική αίτηση και δικαιολογητικά στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας.

 2)Οι υποψήφιοι για τα Προγράμματα Σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών πρέπει να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ειδικά για την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών γίνονται δεκτοί μόνο άρρενες υποψήφιοι. Για τα προγράμματα  σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα: 2106204714 – 2108070088 (ΑΘΗΝΑ), 2310397732 – 2310301784 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), 2653041281, 2653042160 (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), 2810232193 – 2810239123 (ΗΡΑΚΛΕΙΟ).

 

3) Οι πληροφορίες που παρέχονται στο παρόν κεφάλαιο, αλλά και σε όλη την εγκύκλιο για σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση ΠΡΙΝ την υλοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση του ακαδημαϊκού χάρτη «ΑΘΗΝΑ» και θα ισχύουν αντίστοιχα, δηλαδή κατάλληλα προσαρμοσμένες στη νέα κατάσταση.

    

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5Ο   ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ή  ΕΙΔΙΚΕΣ        ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

 

        Για τους υποψηφίους  (μαθητές και αποφοίτους) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση  επισημαίνονται τα εξής :

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης, δηλαδή μέχρι 5 Μαρτίου.

Β) Οι απόφοιτοι που θα υποβάλουν Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης, θα πρέπει μαζί με την Αίτηση – Δήλωση να καταθέσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά.

      Αιτήσεις και δικαιολογητικά που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω προθεσμία (μετά την 5 Μαρτίου) δεν γίνονται δεκτά, εκτός και αν πρόκειται για έκτακτους και επιγενόμενους λόγους (π.χ. σπάσιμο χεριού ή προσωρινή αναπηρία των άνω άκρων από γεγονός που μεσολάβησε μετά τη λήξη της προθεσμίας).

            Επισημαίνουμε ότι αναλυτικές πληροφορίες για την εξέταση των μαθητών και αποφοίτων  με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση δίνονται με σχετική εγκύκλιό μας (Φ.251/9954/B6 /23-1-2013/ΑΔΑ: ΒΕΙ69-ΥΡΔ).      .

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6Ο   ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

        Τόσο οι Διευθυντές των Λυκείων όσο και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει επιπλέον να διαβάσουν προσεκτικά τα 5 διαφορετικά ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ της Αίτησης – Δήλωσης μαζί με τις οδηγίες – πληροφορίες που συνοδεύουν την καθεμία, προς αποφυγή λαθών ή εσφαλμένων ερμηνειών από τους ενδιαφερόμενους. Οι Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων ή οι εντεταλμένοι για την παραλαβή των Αιτήσεων – Δηλώσεων εκπαιδευτικοί, μεριμνούν για τη σωστή συμπλήρωση της Αίτησης – Δήλωσης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Και φέτος υπάρχει και ένα επιπλέον υπόδειγμα Αίτησης – Δήλωσης « ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», που αφορά αποκλειστικά στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’), για το οποίο αποστέλλεται διαφορετική εγκύκλιος μόνο προς τα ΕΠΑΛ. 

            Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος «ΝΕΣΤΩΡ» που αποστέλλονται. Υπάρχουν πέντε (5) ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ Αίτησης- Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄, όπως αυτές περιγράφονται πιο πάνω (ΚΕΦ. 2).

            Ο υποψήφιος προμηθεύεται είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειο το υπόδειγμα του εντύπου που του αντιστοιχεί, το μελετά, το συμπληρώνει και προσέρχεται στο Δ/ντή ή τον εντεταλμένο για την παραλαβή των Αιτήσεων – Δηλώσεων εκπαιδευτικό (κατά προτίμηση χειριστή του Η/Υ), όπου και το υποβάλλει μαζί με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά. Στη συνέχεια ο χειριστής εισάγει τα στοιχεία του υποψηφίου ακολουθώντας τις οδηγίες του προγράμματος «ΝΕΣΤΩΡ», όπως τα συμπλήρωσε ο ενδιαφερόμενος. Κατόπιν, εκτυπώνει δύο αντίγραφα της Αίτησης – Δήλωσης (μόνο την πρώτη σελίδα). Ο υποψήφιος ελέγχει με προσοχή την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά συμφωνούν απόλυτα με το υπόδειγμα του εντύπου που είχε αρχικά συμπληρώσει και υπογράφει και τα δύο αντίγραφα, τα οποία υπογράφονται και σφραγίζονται και από το Δ/ντή του Λυκείου. Ένα αντίγραφο από αυτά κρατά ο υποψήφιος μέχρι το τέλος των εξετάσεων και ένα ο Δ/ντής του Λυκείου. Επίσης αποστέλλεται με FTP ηλεκτρονικό αρχείο στη Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του  Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες που θα λάβετε από την ανωτέρω Δ/νση. Μετά την υπογραφή του υποψηφίου και του Δ/ντή η Αίτηση – Δήλωση δεν αλλάζει και έχει ήδη οριστικά καταχωριστεί ηλεκτρονικά στο σύστημα «ΝΕΣΤΩΡ», σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας αποσταλούν.

            Για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση τόσο των εκπαιδευτικών που παρέχουν σχετικές πληροφορίες όσο και των ενδιαφερομένων κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα παρακάτω:

α) Οι διατάξεις που αναφέρονται στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αυστηρού δικαίου και απαιτούν συνεπή και αυστηρή εφαρμογή γιατί ΜΟΝΟ έτσι διασφαλίζεται η  αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο του συστήματος επιλογής.

β) Το Υπουργείο Παιδείας τηρεί αρχείο όλων όσων έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο οποίο είναι καταγραμμένο ποιοι και πότε έδωσαν εξετάσεις στα μαθήματα της τελευταίας τάξης και τι βαθμούς προφορικούς και γραπτούς έχει ο καθένας. Κατά συνέπεια δεν μπορεί κανένας  να επωφεληθεί  από βαθμολογικά δεδομένα που δεν δικαιούται.

γ) Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ πρόσβασης χορηγείται ΜΟΝΟ σε όσους λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν κάποιος κατέχει ΒΕΒΑΙΩΣΗ πρόσβασης και  υποβάλει την Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή εκ νέου στις εξετάσεις, καταθέτει υποχρεωτικά την πρωτότυπη ΒΕΒΑΙΩΣΗ πρόσβασης που κατέχει, η οποία θα αντικατασταθεί με νέα, βάσει των επιδόσεών του στις φετινές εξετάσεις. Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ  που κατατέθηκε εφόσον δεν ανακληθεί, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (20 τουλάχιστον ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων) διατηρείται στο λύκειο μέχρι τη λήξη των εξετάσεων, οπότε και ακυρώνεται σε κάθε περίπτωση, εκτός αν ο κάτοχός της δεν έλαβε μέρος στις εξετάσεις κανενός μαθήματος, οπότε του επιστρέφεται .

            Στην περίπτωση ανάκλησης της αίτησης εντός της παραπάνω αποκλειστικής προθεσμίας, η ΒΕΒΑΙΩΣΗ επιστρέφεται στον κάτοχό της με την υποβολή της αίτησης ανάκλησης και ενημερώνεται αυθημερόν ο Δ/ντής Δ.Ε στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το Λύκειο και οι καταστάσεις των εξεταζομένων με την ένδειξη «η αίτηση απεσύρθη». Ομοίως επιστρέφεται στον κάτοχό της, αμέσως μετά το πέρας των εξετάσεων εφόσον δεν πήρε μέρος στις εξετάσεις κανενός μαθήματος. Στην περίπτωση αυτή ο Δ/ντής του Λυκείου την επόμενη ημέρα αμέσως μετά το πέρας των εξετάσεων και αφού διαπιστώσει ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε μέρος στις εξετάσεις κανενός μαθήματος ενημερώνει εγγράφως για την επιστροφή της βεβαίωσης το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το Λύκειο για όσους αποφοίτους έχουν δικαίωμα να παραλάβουν τη Βεβαίωση πρόσβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της αριθμ Φ253/120789/Β6/1-11-2005 (ΦΕΚ 1581 Β)  Υπουργικής Απόφασης. Οι Διευθύνσεις Δ.Ε, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής στον ιστότοπο http://dde.minedu.gov.gr, γνωστοποιούν στη Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας  (τηλ 2103443056) τους παραπάνω υποψήφιους.  Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΒΕΒΑΙΩΣΗ που κατατέθηκε ακυρώνεται και καταστρέφεται οριστικά.  

δ) Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ πρόσβασης εκδίδεται ΜΟΝΟ σε πρωτότυπο και αν ο ενδιαφερόμενος χρειαστεί αντίγραφο, αναπαράγει φωτοαντίγραφο από το πρωτότυπο το οποίο επικυρώνεται είτε από τον φορέα που την εξέδωσε είτε από τον φορέα που την παραλαμβάνει με την επίδειξη του πρωτοτύπου. Κατά την υποβολή της Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις κατατίθεται ΜΟΝΟ η πρωτότυπη ΒΕΒΑΙΩΣΗ (όχι αντίγραφο). Σε περίπτωση απώλειας της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ δεν εκδίδεται νέα αλλά το Λύκειο που την είχε χορηγήσει τυπώνει αντίγραφο, στο οποίο ο Διευθυντής του Λυκείου κάτω από τη θέση αναγραφής του αριθμού πρωτοκόλλου  αναγράφει χειρόγραφα τη φράση «σε αντικατάσταση λόγω απώλειας», την υπογράφει και την σφραγίζει όπως την πρωτότυπη.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7ο   ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ

 

Σύμφωνα με την παρ. 12 του άρθρου 59 του Ν.3966 (ΦΕΚ118Α΄/24-5-2011), « Μαθητές της τελευταίας τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010−2011, προκειμένου να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους αποφοίτησής τους μπορούν μετά από αίτησή τους που κατατίθεται στο οικείο Λύκειο, να εξετάζονται γραπτώς σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των ανωτέρω ενδοσχολικά εξεταζόμενων μαθημάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του Π.Δ. 60/2006 (Α΄ 65).

Στους αποφοίτους της παραγράφου αυτής χορηγείται απολυτήριο στο σώμα του οποίου αναγράφεται ότι χορηγήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας. Όσοι αποκτούν απολυτήριο Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου, μπορούν να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφόσον λάβουν μέρος στις γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, οποιοδήποτε άλλο έτος εκτός από αυτό της αποφοίτησής τους. Οι διατάξεις της περίπτωσης ii του εδαφίου α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 (Α΄ 188), όπως αντικαταστάθηκαν με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του Ν.2909/2001 (ΦΕΚ Α΄90), οι οποίες αφορούν στη διαδικασία απόκτησης της βεβαίωσης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζονται και στην περίπτωση αυτή.» Στην περίπτωση αυτή, η Βεβαίωση Πρόσβασης εκδίδεται με βάση μόνο τη γραπτή επίδοσή τους στις εξετάσεις αυτές.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, (κατόπιν της ενημέρωσης στην τάξη και αφού όλοι οι μαθητές θα έχουν υπογράψει στη σχετική κατάσταση), όσοι από τους μαθητές της Γ΄ τάξης ημερησίων ΓΕΛ, επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις στα 6 ή 7 μαθήματα και άρα να μην αποκτήσουν φέτος Βεβαίωση Πρόσβασης, αλλά να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, υποβάλλουν οπωσδήποτε το συνημμένο υπόδειγμα  χωρίς κανένα άλλο δικαιολογητικό. Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για ενδοσχολικό απολυτήριο υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στο Διευθυντή του Λυκείου φοίτησης σε δύο (2) αντίγραφα, τα οποία σφραγίζονται και υπογράφονται από τον υποψήφιο και το Δ/ντή. Το ένα το κρατά ο υποψήφιος και το δεύτερο παραμένει στο Λύκειο, οι δε μαθητές καταχωρίζονται στο πρόγραμμα ΝΕΣΤΩΡ στην κατηγορία «Υποψήφιος για λήψη απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις». Μετά την υποβολή της ανωτέρω στο ίδιο διάστημα 18 Φεβρουαρίου ως και 5 Μαρτίου του 2013, οι μαθητές αυτοί θα συμμετάσχουν οριστικά και αμετάκλητα στις απολυτήριες εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές της Γ΄ ημερήσιων ΓΕΛ που έχουν αναπηρία τουλάχιστον 67%, πιστοποιημένη από Υγειονομική Επιτροπή, και γι αυτό το λόγο επιθυμούν τη λήψη ενδοσχολικού απολυτηρίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4β του άρθρου 36 του ΠΔ.60/2006, καταχωρίζονται στο πρόγραμμα ΝΕΣΤΩΡ στην κατηγορία «Υποψήφιος με αναπηρία ≥ 67%».

             

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8Ο   ΟΔΗΓΙΕΣ προς τους Δ/ντές Δ.Ε.

 

     Οι Διευθυντές Δ.Ε μεριμνούν:

α) Για την ανάρτηση της παρούσας  στους οικείους πίνακες ανακοινώσεων της Δ/νσης για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

β) Για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας στα Λύκεια  και ΚΕΣΥΠ ευθύνης τους.

γ) Επισημαίνεται ότι και φέτος οι υποβληθείσες στα Λύκεια Αιτήσεις – Δηλώσεις θα εκτυπώνονται σε δύο αντίγραφα. Ως εκ τούτου, δεν θα αποσταλεί τρίτο αντίγραφο από τα Λύκεια στις Δ/νσεις Δ.Ε. και από εκεί στο ΥΠΑΙΘΠΑ.

 

  

            Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

 

 

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

 

 

 

Text Box: ΑΔΑ: ΒΕΙ69-ΥΡΔ

 

                

 

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Μαρούσι    23-1-2013

   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ             Αρ.Πρωτ.                Βαθμός Προτερ

   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                         Φ.251/  9954 /B6       ΕΞ.  ΕΠΕΙΓΟΝ

                     -----

Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ KAI ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                                 

ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ και Β’                                                                             ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

                                            

Ταχ. Δ/νση: Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37

Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr                

email: t01ode2@minedu.gov.gr

Πληροφορίες:  (για ΓΕ.Λ.)   Ε. Γκούφας ,   Δ. Τσόλκα

                          Τηλέφωνα: 210-3442099, 210-3442072

                       (για ΕΠΑ.Λ.) Σ.Πέλου, Ε. Γκαβογιαννάκη

                         Τηλέφωνα:  210-3442651, 210-3442100

FAX: 210-3442098

                                                        ΠΡΟΣ:1. Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

                                                                        Έδρες τους  

                                                                    2. Διευθυντές των Δ/νσεων Δ.Ε.( Έδρες τους)

                                                        3.΄Ολα τα Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ.

                                                                        και τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής  και

                                                                        Εκπαίδευσης (δια των Δ/νσεων Δ.Ε.)                                                                                   

                                                                    4. ΚΕΔΔΥ   (πρώην ΚΔΑΥ)

                                                                        (δια των Δ/νσεων Δ.Ε.)

                                                                    5. ΚΕΣΥΠ (δια των Δ/νσεων Δ.Ε.)

 

 

ΘΕΜΑ: Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2013, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

   

Α.  ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 

            Με τις διατάξεις του Ν.3699/2008 (ΦΕΚ.199 Α΄) ρυθμίζονται τα θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

            Κατ΄ εξουσιοδότηση των διατάξεων του νόμου εκδόθηκαν οι αριθ. Φ.253/155439/Β6/16-12-2009 (ΦΕΚ.2544 Β΄), Φ151/2996/Β6/13-1-2010 (ΦΕΚ.55 Β΄) και αριθ.11586/Γ6/28-1-11(ΦΕΚ 262 Β΄) Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

            Σε εφαρμογή αυτών, με την παρούσα εγκύκλιο, σας ενημερώνουμε για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης των γνωματεύσεων που αφορούν:

 α)    στους μαθητές  της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων-Εσπερινών) οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για απόκτηση απολυτηρίου και για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 β)   στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων-Εσπερινών) ή άλλου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου από αυτόν του Γενικού Λυκείου οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του  Γενικού Λυκείου  για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 γ)   στους υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους) των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β) οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου αντίστοιχα και των μαθημάτων ειδικότητας, για εισαγωγή σε σχολές ή τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

δ)    στους υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους) των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Α), στους αποφοίτους Β΄ Κύκλου ημερησίων και εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε σχολές ή τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΤΕΙ κ.λ.π.).

ε)   στους μαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για απόκτηση απολυτηρίου και για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Β.  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΙΠΔ ΓΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

 

Β1. ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Οι μαθητές και απόφοιτοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, εξετάζονται προφορικά κατόπιν αίτησής τους.

Επίσης προφορικά εξετάζονται οι μαθητές με σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, παραβατική συμπεριφορά λόγω κακοποίησης, γονεϊκής παραμέλησης και εγκατάλειψης ή λόγω ενδοοικογενειακής βίας, εφόσον υποβάλουν γνωμάτευση ότι έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση. Στην περίπτωση αυτή, η γνωμάτευση χορηγείται από το οικείο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) ή τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας Θ.Π.Α. Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα (ΙΠΔ), ύστερα από προσκόμιση είτε ιατρικής βεβαίωσης Δημόσιου Νοσοκομείου, που κοινοποιήθηκε σε δικαστικές αρχές, σε περίπτωση κακοποίησης του μαθητή λόγω γονεϊκής παραμέλησης και εγκατάλειψης ή ενδοοικογενειακής βίας, είτε βεβαίωσης από δικαστική αρχή ή εισαγγελέα ανηλίκων, σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς. Τυχόν γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί από τα ΚΕΔΔΥ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα χωρίς την παραπάνω διαδικασία και ισχύουν, πρέπει να επαναξιολογηθούν κατά τα ανωτέρω.

 

  Οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών και αποφοίτων διερευνώνται και διαπιστώνονται από τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) και από τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (ΙΠΔ) (σχετ. η με αριθ. 139843/Γ6/9.11.2012 εγκύκλιος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., πληροφορίες: τηλ. 210-3442929)

·                     Τα ΚΕΔΔΥ αξιολογούν μαθητές που δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό δεύτερο (22) έτος της ηλικίας τους.

·                     Τα ΚΕΔΔΥ αξιολογούν τους αποφοίτους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση των οποίων οι γνωματεύσεις, που είχαν αποκτήσει από τα  ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ), έχουν λήξει.

·                     Τα ΚΕΔΔΥ δεν αξιολογούν τους αποφοίτους άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, αν αυτοί δεν έχουν αξιολογηθεί ως άτομα με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο. Η αξιολόγησή τους γίνεται  μόνο από Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.

·                     Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (ΙΠΔ) αξιολογούν :

            α) μαθητές και

            β) αποφοίτους άνω των δέκα οκτώ (18) ετών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο δεν είχαν αξιολογηθεί, εφόσον στο ΙΠΔ λειτουργεί τμήμα για ενήλικες.

 

Β2. ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Οι μαθητές και απόφοιτοι με φάσμα αυτισμού εξετάζονται γραπτά ή προφορικά. Τα ΚΕΔΔΥ ή τα ΙΠΔ γνωματεύουν και εισηγούνται τον τρόπο εξέτασης μαθητών και αποφοίτων με φάσμα αυτισμού, ο οποίος μπορεί να είναι προφορικός ή γραπτός.

Εφόσον εισηγηθούν τον προφορικό τρόπο εξέτασης οι μαθητές και οι απόφοιτοι εξετάζονται μόνο προφορικά.

 

Β3. ΙΣΧΥΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

1. Χρονική ισχύς: Οι γνωματεύσεις των πρώην ΚΔΑΥ λήγουν μετά παρέλευσης τριετίας.

Για τις γνωματεύσεις ΚΕΔΔΥ λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα ισχύος ή ο χρόνος επαναξιολόγησης που αναφέρεται στη διάγνωση. Εφόσον στη γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ δεν αναφέρεται η ισχύς ή ο χρόνος επανεξέτασης, ως χρόνος ισχύος λαμβάνεται η τριετία. Στην περίπτωση αυτή γίνεται επαναξιολόγηση από τα ΚΕΔΔΥ ή από τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (ΙΠΔ). Η γνωμάτευση η οποία θα χορηγείται από τα οικεία ΚΕΔΔΥ ή ΙΠΔ σε καμία περίπτωση δεν θα παραπέμπει σε παλαιότερη χορηγηθείσα γνωμάτευση αλλά πρέπει να εκδίδεται νέα μετά από εξέταση από τον οικείο φορέα κατά το χρόνο της παραπομπής του υποψηφίου.

‘Ο,τι ισχύει για τη χρονική διάρκεια των διαγνώσεων των ΚΕΔΔΥ ισχύει και για τις γνωματεύσεις των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων με την επιφύλαξη των οδηγιών της με αριθμ. 139843/Γ6/9-11-2012 εγκυκλίου της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής (πληροφορίες: τηλ. 210-3442929).

Οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων των οποίων η ισχύς έχει λήξει οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους γίνονται δεκτές για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους αυτού.

2. Αρμόδια ΚΕΔΔΥ και ΙΠΔ: Τα ΚΕΔΔΥ, τα οποία χορηγούν τις γνωματεύσεις των προαναφερομένων μαθησιακών δυσκολιών, λειτουργούν στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το Λύκειο φοίτησης του μαθητή. Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, των οποίων οι γνωματεύσεις για τις προαναφερόμενες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που εξακολουθούν να ισχύουν για το σχολικό έτος 2012-2013, περιλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο πίνακα της με αριθμ. 139843/Γ6/9-11-2012 εγκυκλίου της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, η οποία σας έχει αποσταλεί (πληροφορίες: τηλ. 210-3442929).

Τονίζεται ότι στις γνωματεύσεις θα πρέπει να αναφέρεται η διάρκεια ισχύος τους ή να αναγράφεται ο χρόνος επαναξιολόγησης του μαθητή.

3. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του Ν. 3699/2008 , όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των γνωματεύσεων των ΚΕΔΔΥ και των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων (ΙΠΔ) για τον μαθητή, δίδεται το δικαίωμα προσφυγής σε Δευτεροβάθμια Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ). Η απόφαση της Δευτεροβάθμιας ΕΔΕΑ είναι οριστική. Η Δευτεροβάθμια Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ)  εδρεύει σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση όμως που υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των γνωματεύσεων των ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) και των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων (ΙΠΔ) για τον μαθητή και δεν έχει γίνει προσφυγή στη Δευτεροβάθμια  ΕΔΕΑ, τότε υπερισχύει η γνωμάτευση των ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ).

 

 

Γ.     ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΓΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

 

            Οι μαθητές και οι απόφοιτοι με τις παρακάτω αναπηρίες εξετάζονται προφορικά. Οι αναφερόμενες αναπηρίες πιστοποιούνται σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας Υγειονομικής Επιτροπής.

            Συγκεκριμένα εξετάζονται προφορικά οι μαθητές και οι απόφοιτοι οι οποίοι αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση επειδή:

ι) είναι τυφλοί, σύμφωνα με το Ν. 958/79 (ΦΕΚ 191 τ. Α) ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% ή είναι αμβλύωπες με ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους τουλάχιστον 67% .

ιι) έχουν κινητική αναπηρία τουλάχιστον  67% μόνιμη ή προσωρινή, που συνδέεται με τα άνω άκρα,

ιιι) πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων,

ιν) πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή.

            Αν για τις ανωτέρω αναπηρίες υπάρχει γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που έχει εκδοθεί πριν την 1/9/11 και είναι σε ισχύ, τότε αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να γίνει δεκτή. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί σχετική γνωμάτευση οι αναφερόμενες στις περιπτώσεις (ι), (ιι) και (iii) αναπηρίες πιστοποιούνται από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (βλ. παρ. ΣΤ1)

Ο τρόπος πιστοποίησης της αναφερόμενης στην περίπτωση (ιν) αδυναμίας θα γνωστοποιηθεί με νεότερη εγκύκλιο.

 

 

Δ. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΤΑ ΚΕΔΔΥ Ή ΤΑ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

            Οι μαθητές και οι απόφοιτοι που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), σε ποσοστό 67% και πάνω και όσοι παρουσιάζουν προβλήματα λόγου και ομιλίας (δυσαρθρία, τραυλισμό) καθώς και προβλήματα επιληψίας, εξετάζονται γραπτά.

            Αν για τις ανωτέρω αναπηρίες υπάρχει γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που έχει εκδοθεί πριν την 1/9/11 και είναι σε ισχύ, τότε αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να γίνει δεκτή. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί σχετική γνωμάτευση τα μεν προβλήματα ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), σε ποσοστό 67% και πάνω και επιληψίας πιστοποιούνται από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (βλ. παρ. ΣΤ1), τα δε προβλήματα λόγου και ομιλίας (δυσαρθρία, τραυλισμός) από τα ΚΕΔΔΥ.

            Επίσης γραπτά εξετάζονται οι μαθητές και οι απόφοιτοι με φάσμα αυτισμού για τους οποίους τα ΚΕΔΔΥ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα έχουν γνωματεύσει και εισηγηθεί τον γραπτό τρόπο εξέτασης (βλ. και παρ. Β2).

            Για την ισχύ των γνωματεύσεων ΚΕΔΔΥ  και ΙΠΔ βλ. παρ. Β3.

                     

Ε.     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

 

      Οι γνωματεύσεις που χορηγούνται κατά περίπτωση από τις Υγειονομικές Επιτροπές, καθώς και οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων υποβάλλονται με σχετική αίτηση:

 

          α) από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων-Εσπερινών) στο Διευθυντή του Λυκείου τους μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013 .

          β) από τους αποφοίτους των (Ημερήσιων-Εσπερινών) Γενικών Λυκείων ή άλλου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου από αυτόν του Γενικού Λυκείου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού Λυκείου, στο Λύκειο κατάθεσης της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.

        γ) από τους υποψηφίους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), (Ημερήσιων και Εσπερινών), οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο Διευθυντή του ΕΠΑΛ τους μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.

      δ) από τους υποψηφίους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), (Ημερήσιων και Εσπερινών), τους αποφοίτους Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (Ημερήσιων και Εσπερινών) τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ (Ημερήσιων και Εσπερινών), καθώς και τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των Ναυτικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι γνωματεύσεις υποβάλλονται στο ΕΠΑΛ κατάθεσης της Αίτησης Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.

       ε) από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στην περίπτωση συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις οι γνωματεύσεις υποβάλλονται  στο Λύκειο υποβολής της αίτησης –δήλωσης μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2013.

      Ειδικά οι γνωματεύσεις που θα ισχύσουν μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας ΕΔΕΑ,  μπορούν να υποβάλλονται στα οικεία Λύκεια μέχρι τέλος Μαρτίου 2013.

       Τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά  ισχύουν και για τα τυχόν  ειδικά μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι των Γενικών  Λυκείων, οι μαθητές και απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και οι απόφοιτοι των ΤΕΕ, των πρώην ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων, δηλαδή η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών αφορά υποχρεωτικά και τις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

                                                      

                                           ΣΤ.   ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

   

            1. Επισημαίνεται ότι αποφάσεις χορήγησης ποσοστών αναπηρίας για τις παραπάνω περιπτώσεις στις οποίες προβλέπεται πιστοποίηση από ΚΕΠΑ, οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν την 1-9-2011 από τις Α/θμιες Υγειονομικές Επιτροπές των νομαρχιών, της περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης μπορούν να χρησιμοποιούνται για κάθε νόμιμη χρήση εφόσον εξακολουθούν να είναι σε ισχύ (επ΄ αόριστον αν πρόκειται για επ΄ αόριστον κρίση ή άλλως μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους) χωρίς να απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να εξετάζονται εκ νέου από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ. Για τη διαδικασία πιστοποίησης από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr).  Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι της Αττικής που δεν έχουν ακόμα πιστοποιηθεί οφείλουν να υποβάλουν άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο στο ΚΕ.Π.Α. Αθηνών-Πειραιώς 181, ενώ οι υποψήφιοι της υπόλοιπης επικράτειας θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο  ΚΕ.Π.Α. της επιλογής τους.   

            2. Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται δεκτές από τα Λύκεια οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων ή των Υγειονομικών Επιτροπών, οι οποίες αναφέρονται σε αναπηρίες ή σε ειδικές μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών και αποφοίτων διαφορετικές από εκείνες που αναγράφονται στις Υπουργικές Αποφάσεις που αναφέρονται στο Κεφάλαιο Α της παρούσας εγκυκλίου.

            3. Αιτήσεις και δικαιολογητικά που θα υποβληθούν μετά τις παραπάνω κατά περίπτωση προθεσμίες δεν θα γίνονται δεκτά, εκτός από απρόβλεπτες και έκτακτες περιπτώσεις.

            4.  Όσοι μαθητές και απόφοιτοι με αναπηρία ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες θα εξετασθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις προφορικά, η εξέτασή τους θα γίνει μόνο στα Βαθμολογικά Κέντρα ή στα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα.

     - Επίσης όσοι μαθητές και απόφοιτοι με αναπηρία ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες  (προβλήματα ακοής, λόγου και ομιλίας, επιληψίας κ.λ.π) επιθυμούν να εξετασθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις γραπτά, θα εξετασθούν στα εξεταστικά κέντρα που εξετάζονται και οι υπόλοιποι μαθητές του Λυκείου. Με τον ίδιο τρόπο θα εξετασθούν και οι μαθητές και οι απόφοιτοι με φάσμα αυτισμού για τους οποίους τα ΚΕΔΔΥ ή τα Ιατροπαιδαγωγικά  Κέντρα έχουν εισηγηθεί  τον γραπτό τρόπο εξέτασης. Η εξέταση των μαθητών αυτών γίνεται σε ξεχωριστή αίθουσα και ο χρόνος εξέτασής τους μπορεί να παραταθεί με απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής ή της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου.

            5. Ο τρόπος εξέτασης, η διαδικασία χορήγησης και κατάθεσης των γνωματεύσεων για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση και η προθεσμία (έως 25-2-2013) ισχύει και για όσους μαθητές της Γ΄ Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποφασίσουν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2013 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις. Οι μαθητές αυτοί μέχρι τις 25-2-2013 μαζί με τη σχετική αίτηση για ενδοσχολικό απολυτήριο θα συνυποβάλουν στο Διευθυντή του Λυκείου και τη σχετική γνωμάτευση  ΚΕΔΔΥ, ΙΠΔ ή Υγειονομικής Επιτροπής.

            6. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων, των ΕΠΑΛ, των Λυκείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και κάθε άλλος φορέας στον οποίο κοινοποιείται η εγκύκλιος αυτή, πρέπει να μεριμνήσουν για την ανάρτησή της στους οικείους πίνακες των ανακοινώσεων για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου. Ειδικότερα οι Διευθυντές των Λυκείων πρέπει να ενημερώσουν όλους τους μαθητές της τελευταίας τάξης υπογράφοντας και σε ονομαστική κατάσταση ότι έλαβαν γνώση.

Για την καλύτερη και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών, θα πρέπει να ορισθεί σε κάθε Λύκειο από ένας καθηγητής, στον οποίο θα απευθύνονται οι μαθητές προκειμένου να πληροφορούνται για τα θέματα που αναφέρονται στην εγκύκλιο.

            7.  Τέλος με νέα εγκύκλιο που θα σας αποσταλεί θα σας ενημερώνουμε για την διαδικασία αποστολής των γνωματεύσεων των υποψηφίων που θα εξεταστούν πανελλαδικά στα Βαθμολογικά και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα.

           

 

                                                                     Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

                                                                                                   

                                                                                          ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

 

Συνημμένα : Πίνακας με τις Διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των ΚΕΔΔΥ.

 

 

Εσωτερική Διανομή:

1. Γραφείο Υφυπουργού

2. Γραφείο Ειδικού Γραμματέα

3.Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

4. Δ/νση Σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης                                     

5. Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης και Πληροφοριακών Συστημάτων

6.Δ/νση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων/ Τμήματα Α΄ και  Β΄

 

             

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Α/Α

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

    ΤΗΛΕΦΩΝΑ

   FAX

  E-MAIL

1

Α' ΑΘΗΝΩΝ

 ΚΑΝΔΑΝΟΥ 18                                    ΑΘΗΝΑ 11526

210 6929611

210 6929617

 

2

Β' ΑΘΗΝΩΝ

ΛΕΩΦ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 269 Ν.ΙΩΝΙΑ 14231

210-2719857            210-2797176

210-2797176           210-2719857

 

3

Γ' ΑΘΗΝΩΝ

ΘΗΒΩΝ  250             ΑΙΓΑΛΕΩ 12241

210-5610995

210-5613655

kdayathin@sch.gr

4

Δ' ΑΘΗΝΩΝ

ΛΕΩΦ.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ46 ΑΛΙΜΟΣ 174 55

210-9889582                 210-9823874

210-9823674

 

5

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ 26          ΚΟΡΩΠΙ 19400

210-6028050

210-6028050

mail@kday-anatol.att.sch.gr

6

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ 19               ΕΛΕΥΣΙΝΑ 19200

210-5561665            210-5561990

210-5544853

 

7

ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΙΓΑΛΕΩ 30 & ΜΗΛΟΥ 21 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 185 45

210-4131561

210-4131509

mail@kday-peiraia.att.sch.gr

8

ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 168   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  302 00

26310-55063 / 55259

26310-55063 / 55259

mail@kday.ait.sch.gr

9

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΚΥΠΡΟΥ 40-44                      ΤΡΙΠΟΛΗ  22100

2710-223426 / 221576

2710-221576

mail@kday.ark.sch.gr

10

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ14 & ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ  211 00

27520-96065            27520-96066                      

27520-96067

 

11

ΑΡΤΑΣ

ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ & ΛΟΥΡΙΩΤΗ ΑΡΤΑ 47100

26810-22580

26810-21032

mail@kday.art.sch.gr

12

ΑΧΑΪΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 59-61

2610-461953

2610-429995

 

13

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ        ΛΙΒΑΔΕΙΑ 32100

22610-88973

22610-88978

mail@kday.voi.sch.gr

14

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Γ.ΜΠΟΥΣΙΟΥ 50       ΓΡΕΒΕΝΑ 51100

24620-23104

24620-87976

 

15

ΔΡΑΜΑΣ

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ     Τα.Θ. 1076  66100 ΔΡΑΜΑ        

25210-76511

25210-76512

mail@kday.dra.sch.gr

16

ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ-ΡΟΔΟΥ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 6          ΡΟΔΟΣ 85100

22410-43195         22410-61478

22410-43195         22410-61478

mail@kday.dod.sch.gr

17

ΕΒΡΟΥ

1o XΛΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΠΑΛΑΓΙΑΣ                                                    68100   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

2551080170 ΤΗΛ.                                                                                                                                                                              2551083750FAX        

 

mail@kday.evr.sch.gr

18

ΕΥΒΟΙΑΣ

9ο χιλ.ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΨΑΧΝΩΝ

22210-41225 / 41235 /  41254 / 41245

22210-41345

mail@kday.eyv.sch.gr

19

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑ 3   ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ   361 00

22370-80127

22370-80787

mail@kday.eyr.sch.gr

20

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΚΟΛΥΒΑ 85          ΖΑΚΥΝΘΟΣ  291 00

26950-43889

26950-24967

mail@kday.zak.sch.gr

21

ΗΛΕΙΑΣ

ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ & ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ              ΠΥΡΓΟΣ    27100

26210 20338 / 461953

26210-20339/429995

 

22

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΜΟΥΜΟΓΛΟΥ 1           ΒΕΡΟΙΑ 591 00

23310-77950      

23310-77965

kdayima@otenet.gr

23

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗ 1        ΗΡΑΚΛΕΙΟ 714 09

2810-215020 /215021

2810-360230

kday@dide.ira.sch.gr

24

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα.Θ. Δ5021   ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 57001

2310-587391

2310-649584

mail@kday.thess.sch.gr

25

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 22 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ   564 30

2310 -603384 /666130

2310-588139

bkdaythess@yahoo.gr

26

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΥΠΡΟΥ  60      ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  461 00

26650-28964 / 29266

26650-28341

 

27

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ 12 ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ           ΙΩΑΝΝΙΝΑ  455 00

26510- 75387

 

 

28

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 20  ΚΑΒΑΛΑ  651 10

2510- 241141

2510-8311141

mail@kday.kav.sch.gr

29

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΠΛΑΣΤΗΡΑ 21          ΚΑΡΔΙΤΣΑ 43100

24410-79891/ 2

24410-79891

mail@kday.kar.sch.gr

30

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 36  ΚΑΣΤΟΡΙΑ    52100

24670-44021 / 44067

24670-42024

 

31

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 30     ΚΕΡΚΥΡΑ  491 00

26610-81055 /81056

26610-81043

mail@kday.ker.sch.gr

32

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ 30 & ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ        ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 281 00

26710-27475

26710-27476

mail@kday.kef.sch.gr

33

ΚΙΛΚΙΣ

ΠΥΡΡΟΥ 1                     ΚΙΛΚΙΣ  61100

23410-77157 /27045

23410- 77157

mail@kday.kil.sch.gr

34

ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 22                     ΚΟΖΑΝΗ  50100

24610- 36145

24610-28751

gkdaykoz@kday.koz.sch.

35

KOΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 20                          ΚΟΡΙΝΘΟΣ  20100

27410-74753 / 54

27410-74753

mail@kday.kor.sch.gr

36

ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΣΥΡΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 1   ΣΥΡΟΣ   841 00

22810-79624/ 26 / 27 /28

22810-79625

kday@naigaiou.pde.sch.gr

37

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

2ο ΧΙΛ. Ε. Ο. ΣΠΑΡΤΗΣ -ΓΥΘΕΙΟΥ                     ΣΠΑΡΤΗ    231 00

27310-82627

27310-82657

mail@kday.lak.sch.gr

38

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  2Α            ΛΑΡΙΣΑ   413 35

2410-555222 / 223

2410/ 555222

mail@kday.lar.sch.gr

39

ΛΑΣΙΘΙ

ΥΓΕΙΑΣ 7 & Φ.ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ  Ταχ.Θυρ. 1016   ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ    721 00 

28410-82480

28410-28022

mail@kday.las.sch.gr

40

ΛΕΣΒΟΥ

ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ   17               ΜΥΤΙΛΗΝΗ  81100

22510-37344-45

22510 37344

 kdayles@sch.gr

41

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΛΚΑΝΗ 15            ΛΕΥΚΑΔΑ    311 00

26450- 26309

26450-21763

kdaylef@otenet.gr

42

MAΓΝΗΣΙΑΣ

ΦΕΡΩΝ & ΖΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΑ, ΚΤΗΡΙΟ Α΄,  2ος ΟΡΟΦΟΣ  ΒΟΛΟΣ   383 34

24210 -20818

24210-20814

mail@kday.mag.sch.gr

43

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΡΟΜΠΑ  11 ΚΑΛΑΜΑΤΑ  241 00

27210-88363

27210-28263

mail@kday.mes.sch.gr

44

 ΞΑΝΘΗΣ

11ο  ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗ   671 00

25410-83691

25410-83689

mail@kday.xan.sch.gr

45

ΠΕΛΛΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΗΣ 73             ΕΔΕΣΣΑ  582 00

23810-51450

23810-51452

kdaypel.@sch.gr

46

ΠΙΕΡΙΑΣ

ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΟΥ   15   ΚΑΤΕΡΙΝΗ  601 00

23510-20813

23510-23861

mail@kday.pie.sch.gr

47

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΦΟΡΟΣ ( Έναντι ΑΤΕ )  ΠΡΕΒΕΖΑ  481 00

26820- 89638

26820-89638

mail@kday.pre.sch.gr

48

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΝΙΚ.ΨΑΡΡΟΥ 50      ΡΕΘΥΜΝΟ  74100

28310-35185

28310-35180

 

49

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

25310-81288

25310-82896

kdayrodo@sch.gr

50

ΣΑΜΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ              ΣΑΜΟΣ  83100

22730-87214-15   2273350480

22730-87214

mail@kday-sam.sam.sch.gr

51

 ΣΕΡΡΩΝ

 3ο ΧΙΛ.       ΣΕΡΡΩΝ -ΔΡΑΜΑΣ   621 00

23210-23424

23210-32411

 

52

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΜΠΟΤΣΑΡΗ    2              ΤΡΙΚΑΛΑ      421 00

24310-25910 /46407/ 9

24310-46410

mail@tri.sch.sch.gr

53

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  111 ΦΛΩΡΙΝΑ   531 00

23850-45611/45281

23850-45611

mail@kday.flo.sch.gr

54

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Π.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ  2        ΛΑΜΙΑ    351 00

22310-66162/ 66163/

22310-25226

mail@kday.fth.sch.gr

55

ΦΩΚΙΔΑΣ

ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ Μ. ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑ   331 00

22650-79287

22650 23803

mail@kday.fok.sch.gr

56

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

22ας ΑΠΡΙΛΙΟΥ    ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ     631 00

23710-21915

23710 -21916

mail@kday.chal.sch.gr

57

ΧΑΝΙΩΝ

8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 61      ΧΑΝΙΑ

28210-27664

 

 

58

ΧΙΟΥ

ΡΙΖΑΡΙΟΥ & ΠΑΣΠΑΤΗ       ΧΙΟΣ 821 00

22710-24721

22710-24721

kdaychi@sch.gr

59

ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΠΟΤΑΜΟΙ             ΚΑΛΥΜΝΟΣ 85200

22430-24565                  22430-24515 Προϊσταμ.

 

mail@keddy-kalymn.dod.sch.gr

60

ΚΩ

ΣΜΥΡΝΗΣ&ΕΜΜ.ΚΙΑΠΟΚΑ, ΖΥΠΑΡΙ ΚΩΣ 85300

2242067189

 

keddyko@sch.gr

61

ΛΗΜΝΟΥ

ΜΥΡΙΜΝΑ, ΛΗΜΝΟΣ 81400

2470122540

 

mail@.keddy-limnou.les.sch.gr

62

ΝΑΞΟΥ

ΕΓΓΑΡΕΣ ΝΑΞΟΣ 84300

2285062335

 

mail@keddy-naxou.les.sch.gr

 

 

ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ       ( ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ 1η )  
ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ                                                                                                                    ΤΑΧΥΔΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ      
       
1. Γ. Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"        
    Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΝΑΙ Θηβών & Μικράς Ασίας, Γουδή, Τ.Κ. 115 27 210 7798748, 7757496, 7709200
2. Γ. Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ"        
   Α.   Β'  Παιδοψυχιατρικό Τμήμα ΝΑΙ Θηβών & Λειβαδείας, Γουδή, Τ.Κ. 11527 213 2009401-2
    Β.   Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (Αθήνας) 5ου ΤοΨΥΠΕ                            (Αποκεντρωμένη μονάδα) (Προβλέπονται 2 θέσεις εκπαιδευτικών: 1 ΠΕ Παιδαγωγών και 1 ΠΕ Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας) / Διαθέτει 1 ΠΕ Παιδαγωγών Δημ. Εκπ/σης και Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση (Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες) και 1 ΠΕ Εκπ/σης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας Γαρέφη 4, Ελληνορώσων-Κατεχάκη, Τ.Κ. 115 25 210 6773442, - 3                                        fax 210 6773445
    Γ.  Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών                                        Μονάδα Αναπτυξιακής Ιατρικής ΝΑΙ Θηβών & Μικράς Ασίας, Γουδή, Τ.Κ. 115 27 210 7793000, fax: 210 7774383
    Δ. Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών                              Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) ΝΑΙ Μεσογείων 24, Γουδήι, Τ.Κ. 11527 210 7710824
    Ε. Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών (Ε.Θ.Μ.Α.) παιδιών με διαάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές ΝΑΙ Μαραθωνοδρόμου 91, Ψυχικό, Τ.Κ. 154 52 210 67 28 181, 210 67 28 182
    Στ΄: Κέντρο Ημέρας "Το Λιθαράκι" για παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος  ΝΑΙ Αδριανού 21 και Κόδρου, Τ.Κ. 154 51 210 65 14 865, 210 65 14 819  fax: 210 65 14 819
3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - Α΄ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ      
    Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής NAI Δήλου 14, Καισαριανή, Τ.Κ. 161 21 210 7640111, 7644705
4. Γ. Ν. ΑΘΗΝΩΝ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"        
    Β. Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων & Νέων ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ 14-21 ΕΤΩΝ / (ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΘΕΣΗ  ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ)- Από 05-10-2012,  με εσωτερική μετακίνηση, προσφέρει υπηρεσίες στο Τμήμα, και για τέσσερις φορές την εβδομάδα,  1  Απόφοιτη ΦΙιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ (1994)  και 10+ετή προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή. Έχει παρακολουθήσει δύο ετήσια σεμινάρια:                          1ον Ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών για τη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας και αριθμασθένειας  Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών 2005-2006 (πριν το 2008)} και                                                                                                   2ον Κατάρτιση εμψυχωτών Κατασκηνώσεων και Ξενώνων για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ Γεν. Γραμ. Νέας Γενιάς 1994-1995)                ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 5/11/12 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Λεωφ. Μεσογείων 154, Τ.Κ.11527  210 7480901, 213 2032854,                                   fax: 210 - 7481365  
5. Γ. Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ        
    Α.   Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων ΝΑΙ (ΠΕ 71) - Παρέχονται υπηρεσίες μαθησιακής αξιολόγησης ΜΟΝΟ σε ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ έως 18 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ Σισμανογλείου 1, Μαρούσι, Τ.Κ.15126  213 2058298  
    Β..    Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (Παλλήνης) 6ου ΤοΨΥΠΕ                          (Αποκεντρωμένη μονάδα) (Προβλέπονται 2 θέσεις εκπαιδευτικών: 1 ΠΕ Παιδαγωγών και 1 ΠΕ Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας) / Διαθέτει 1 ΠΕ Νηπιαγωγών (& 1 Λογοθεραπεύτρια) - Έχει δυνατότητα εκτίμησης μαθησιακών δυσκολιών για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (μέχρι και Β΄Δημοτικού). Δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε νομιμοποιείται να εξετάζει μαθητές Δημοτικού, από Γ΄ τάξη και άνω,  Γυμνασίου και Λυκείου. Λεωφ. Μαραθώνος 121, Παλλήνη, Τ.Κ. 153 51 210 6667224,6667382  
 
6. Γ. Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ        
    Β.  Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (Λυκόβρυσης) 3ου ΤοΨΥΠΕ                             (Αποκεντρωμένη Μονάδα)  (Προβλέπονται 2 θέσεις εκπαιδευτικών: 1 ΠΕ Παιδαγωγών και 1 ΠΕ Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας) Διαθέτει 1 ΠΕ Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας / ΜΕΧΡΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (ΕΧΕΙ ΠΕ 60 ΜΕ ΠΑΡΑKOΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 500 ΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών)   Χρυσοστόμου Σμύρνης & Γρ. Αργύρη 2, Λυκόβρυση, T.K. 14123 210 2816598, 2850632
7. Γ. Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ      
 Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (Νέας Σμύρνης) 11ου ΤοΨΥΠΕ                    (Αποκεντρωμένη μονάδα) (Προβλέπονται 2 θέσεις εκπαιδευτικών: 1 ΠΕ Παιδαγωγών και 1 ΠΕ Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας)                                          ΜΟΝΟ Α΄ ΒΑΘΜΙΑ - Διαθέτει  ΠΕ 71 και αναλυτικά: 1 ΠΕ Εκπ/σης και Αγωγής Προσχολ. Ηλικίας Πτυχίο Επιστήμης στην Προσχολική Αγωγή, 1  ΠΕ Εκπ/σης και Αγωγής Προσχολ. Ηλικίας Πτυχίο Παιδαγωγικής και 1 ΠΕ Παιδαγωγών Δημ. Εκπ/σης με πτυχίο Παιδαγωγικής Ειδικής Αγωγής Παν. Θεσσαλίας Μεγ. Αλεξάνδρου 65, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 171 21 210 9321255, 9323493, fax 210 9347335
       
2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ      
     
1. ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ      
    Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων ΝΑΙ (ΑΠΟ 0-18 ΕΤΩΝ, & ΘΕΡΑΠΕΙΑ) Ν. Πλαστήρα 123 & Δράμας, Τ.Κ. 13561 210 2621260, FAX 210 2612930
2. Γ. Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ "ΤΖΑΝΕΙΟ"      
    Παιδοψυχιατρικό Τμήμα ΝΑΙ - ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ (& ΜΕΧΡΙ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ) Τζανή & Αφεντούλη 1, Τ.Κ. 18536  210 4592952, -3 
         
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ      
     
1. ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ      
    Α. Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος ΠΕ 70 με Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (Αποσπασμένη από το Ειδικό Σχολείο του ΥΥ & ΚΑ το οποίο έχει υπαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας και είναι υπό μετάταξη στο Υπ. Παιδείας) Γιαννιτσών 52, Τ.Κ. 546 27 2310554031 - 2
    Β. Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα ΝΑΙ - για Α΄ΒΑΘΜΙΑ και επαναξιολογήσεις όσων πρωτοαξιολογήθηκαν όταν φοιτούσαν στο Δημοτικό σχολείο Ι ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ, Πτυχιούχο Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΠΕ02.05) με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αναπτυξιακή Σχολική Ψυχολογία από το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ και τετραετή προϋπηρεσία στην ΕΑΕ Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' 41, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 23 231 3 310 600,-1                                   fax:  231 3 310 620
       
3. Γ. Ν. "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"       
    Α. Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο  ΝΑΙ - ΠΕ61 - Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης με Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες Μαβίλη 11, Βαρδάρης, Τ.Κ. 54630 2310 515655, 535 537
       
4. Γ. Ν. "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"       
    Α. Τμήμα  Μαθησιακών Διαταραχών της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής ΝΑΙ Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, Ν. Ευκαρπία, Τ.Κ. 54603 2310 991481
       
5. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ       
    Α. Παράρτημα Θεσσαλονίκης ΝΑΙ Καυτατζόγλου 36 & Παπάφη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.546 39 2310 845900, 845130 - 1
       
4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ        
     
1. Γ. Ν. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ"      
    B.   Α΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ. - Τομέας Υγείας του Παιδιού ΝΑΙ  (ΠΕ 71 - Κάτοχος πτυχίου ειδικού παιδαγωγού από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατεύθυνσης ειδικής αγωγής και μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) Κωνσταντινουπόλεως 49, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 546 42 231 3 312439
       
2. Γ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ      
    Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών ΝΑΙ (ΠΕ 61) Ιπποκράτους 9, Ηλιούπολη, Σέρρες, Τ.Κ. 621 22 23120 51230, fax 2312 0 67087
5. Π. Γ. Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ      
Α. Παιδοψυχιατρική Κλινική - Ψυχιατρικός Τομέας Διαθέτει 1 Εκπαιδευτικό με πτυχίου ΑΕΙ Παιδαγωγού και κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή (σε οργανική θέση Κοινωνικού Λειτουργού) και 1 Λογοπαιδικό  Δραγάνα, Αλεξανδρούπολη, Τ.Κ. 681 00 25510 74750
6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ      
1. Γ. Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ                                                                                  
Κέντρο Ψυχικής Υγείας - Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ΝΑΙ ( Δεν έχει Παιδοψυχίατρο) Σουηδίας 28, Τ.Κ. 281 00 267 10 38 008
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: -----
Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
email: dremetsika@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Α. Δρεμέτσικα
Τηλ.: 210-3442703-2
FAX: 210-3442098

 

Text Box: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ 
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β’

 

ED

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

-----

Text Box: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
-----

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣ:

 

 

 

 

 

                                       

Text Box: ΑΔΑ: ΒΕΥΜ9-ΧΒΦ

 

             Βαθμός Ασφαλείας:

 

             Να διατηρηθεί μέχρι:

 

Μαρούσι,    15 - 2 - 2013

 Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ.

Φ.251/ 21935  /Β6

 

 

 

 

 

 

 

 

1) Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

2) Διευθυντές Διευθύνσεων Δ.Ε.

3) Διευθυντές Ημερησίων και

Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

(δια των Διευθυντών Δ/σεων Δ.Ε.)

4) ΚΕΣΥΠ

(δια των Διευθυντών Δ/σεων Δ.Ε.)

 

 

ΘΕΜΑ: Ένταξη του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο

 

 

              Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την αριθμ. Φ253/ 21812 /Β6/15-2-2013 Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από φέτος το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, εκτός από το 5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης, εντάσσεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών.

              Παρακαλούνται οι κύριοι Διευθυντές όλων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ να ενημερώσουν σχετικά τους υποψηφίους (μαθητές και απόφοιτους) των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2013. Εκτός από την προφορική ενημέρωση των μαθητών μέσα στην τάξη, κρίνεται χρήσιμη και η ανάρτηση της παρούσας στις προθήκες ανακοινώσεων των σχολείων, κατά τρόπο που θα είναι προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

              Παρακαλούνται επίσης οι Διευθυντές Δ.Ε. να μεριμνήσουν για την ανάρτηση της παρούσας στους πίνακες ανακοινώσεων των οικείων Διευθύνσεων Δ.Ε. για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

   

 

                                                                                                  ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

 

 

 

 

 

Εσωτερική Διανομή:

Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων/Τμήμα Β΄

 

ED

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

ΑΔΑ: ΒΕΦΝ9-ΟΚΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

-----

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας:

 

 

Μαρούσι, 14/01/2013

Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.251/4788/Β6

      

Ταχ. Δ/νση            : Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη           : 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα            : http://www.minedu.gov.gr

Email                      : t01ode2@minedu.gov.gr

Πληροφορίες       : Λ. Ζολώτα

Τηλέφωνο             : 210 3442699, FAX: 210 3442098

ΠΡΟΣ : 1) Διευθυντές Δ/νσεων Δ.Ε.

             2) Δ/ντές Ημερήσιων & Εσπερινών

                 Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ

                (δια των Δ/ντών Δ/νσεων Δ.Ε.)

            3) ΚΕΣΥΠ (δια των Δ/ντών Δ/νσεων Δ.Ε.)

 

ΚΟΙΝ: Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπαίδευσης

 

ΘΕΜΑ :  «Προθεσμία από το ΚΕ.Π.Α. σχετικά με την Πιστοποίηση Αναπηρίας για την υπαγωγή υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014»

Σχετ.: 1. Το με αρ. πρωτ. Γ23/98/17-12-12 έγγραφο της Δ/νσης Αναπηρίας & Ιατρικής της Εργασίας, Τμήμα Αναπηρίας της Γενικής Δ/νσης Ασφαλιστικών Υπηρεσίων (αρ. πρωτ. ΥΠAΙΘΠΑ 852/03-01-13).

 

Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Αναπηρίας & Ιατρικής της Εργασίας, οι υποψήφιοι που υπάγονται στις ειδικές περιπτώσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, λόγω αναπηρίας συγγενούς προσώπου, όπως κατωτέρω περιγράφεται, για την απόκτηση του σχετικού πιστοποιητικού, και εφόσον δεν διαθέτουν ήδη πιστοποιητικό σε ισχύ, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στα ΚΕ.Π.Α. αποκλειστικά έως 28/02/2013. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Αττικής οφείλουν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο στο  ΚΕ.Π.Α. Αθηνών-Πειραιώς 181, ενώ οι μαθητές της υπόλοιπης επικράτειας στο ΚΕ.Π.Α. της επιλογής τους.

Όσον αφορά στις ειδικές περιπτώσεις, υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις της παραγράφου 2, του άρθρου 44 του ν. 4071/2012  (ΦΕΚ Α’  85), ορίζεται ότι η υποπερίπτωση ii της περίπτωσης γ’ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997 (ΦΕΚ Α’ 188), η οποία προστέθηκε με την παράγραφο 11β του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (ΦΕΚ Α’ 118), αντικαθίσταται ως εξής:

« ii. Ο αριθμός των θέσεων εισακτέων των κατόχων απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, πέραν του καθορισθέντος αριθμού στην περίπτωση i, στα Τμήματα και τις Σχολές της ίδιας περίπτωσης, ως ακολούθως:

αα΄ ) Υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι, κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν.1910/1944 (Α΄229, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν.3454/2006 (Α΄75), καθώς και υποψηφίων τέκνων των ανωτέρω πολυτέκνων. Η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (ΦΕΚ Α’ 75).

ββ΄) Υποψηφίων γονέων και τέκνων πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα......

γγ΄) Υποψηφίων: Α) με αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών……διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας γονέων, Β) ορφανών από τον ένα ή και τους δύο γονείς ή τέκνων άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, Γ) με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί, ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, Δ) τέκνων των θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στη παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν.1897/1990 (Α΄120), Ε) πολυδύμων τέκνων εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.»

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις και αναφορικά με την υποπερίπτωση Γ της περίπτωσης γγ’, η πιστοποίηση, προκειμένου να υπαχθεί ο υποψήφιος στην ειδική περίπτωση των κοινωνικών κριτηρίων, γίνεται με γνωμάτευση σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας της οικείας υγειονομικής επιτροπής. Μετά την έναρξη εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου 3863/10 (ΦΕΚ 115 Α’/15-07-2010) «Νέο ασφαλιστικό …. εργασιακές σχέσεις» για την ίδρυση των ΚΕ.Π.Α, η πιστοποίηση γίνεται από τα ΚΕ.Π.Α..

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο της Δ/νσης Αναπηρίας & Ιατρικής της Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι που ανήκουν στην παραπάνω ειδική περίπτωση και δεν διαθέτουν σχετικό πιστοποιητικό σε ισχύ, οπότε και χρειάζονται πιστοποιητικό που να πιστοποιεί μία από τις παραπάνω παθήσεις των γονέων ή/και τέκνων ή/και αδελφών ή/και συζύγων, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στα ΚΕ.Π.Α. αποκλειστικά έως 28/02/2013. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Αττικής οφείλουν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο στο  ΚΕ.Π.Α. Αθηνών-Πειραιώς 181, ενώ οι μαθητές της υπόλοιπης επικράτειας στο ΚΕ.Π.Α. της επιλογής τους.

Επισημαίνεται ότι αποφάσεις χορήγησης ποσοστών αναπηρίας για τις παραπάνω περιπτώσεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν την 1-9-2011 από τις Α/θμιες Υγειονομικές Επιτροπές των νομαρχιών, της περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης μπορούν να χρησιμοποιούνται εφόσον εξακολουθούν να είναι σε ισχύ (επ΄ αόριστον αν πρόκειται για επ΄ αόριστον κρίση ή άλλως μέχρι την ημερομηνία που λήγει η ισχύς τους) χωρίς να απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να εξετάζονται εκ νέου από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α..

 

 

            

                                                                                   Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

                                                                            

                                                                                    ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

Εσωτερική διανομή:

                       1) Δ/νση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων, Τμήματα Α’ και B΄

 

 

 

ED

 

ΑΔΑ: ΒΕΤ69-1ΚΕ

    ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

-----

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας:

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

 

           ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ Α’