Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σας εύχονται

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του 3ου ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ - «ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ»

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ο Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας της σχολικής ζωής του 3ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου-«Σοφία Μπεφόν» περιλαμβάνει το σύνολο των κανόνων και των αρχών που κρίνονται ως αναγκαίες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του.

Στόχος του είναι να προσδιορίσει το πλαίσιο διαμόρφωσης ενός δημιουργικού, ανοικτού στην κοινωνία σχολείου, που θα προωθεί την εξωστρέφεια, την ευαισθησία για το περιβάλλον, την ενεργό συμμετοχή σε δράσεις που προάγουν τη συνεργασία και την ομαδικότητα, βελτιώνοντας την παιδαγωγική διαδικασία και αποκομίζοντας πνευματικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη για τους μαθητές-τριές μας.

Η συνειδητοποίηση απ’ όλους τους μαθητές-τριές κάθε πλευράς των δυνατοτήτων τους: ψυχοσωματικών, διανοητικών, κοινωνικών θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και υπεύθυνων, δημοκρατικών πολιτών. Η ανάπτυξη της μοναδικότητας του κάθε μαθητή-τριας γίνεται μέσα από την καλλιέργεια της αίσθησης του «ανήκειν», τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη σε ένα κοινό σύστημα αξιών σε πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάστηκε, συζητήθηκε και εφαρμόζεται στο σχολείο μας οι 11 πρόεδροι των τμημάτων και το τριμελές του 15μελούς να συνεδριάζουν και να συζητούν με την Διεύθυνση κάθε 1η Δευτέρα του μήνα ζητήματα του σχολείου μας.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός του σχολείου μας επικαιροποιήθηκε ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας με τη συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Προεδρείου του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου και του εκπροσώπου του Δήμου και αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου

Η ακριβής τήρησή του αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση της Διεύθυνσης τουΣχολείου, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων/ κηδεμόνων.

Περισσότερα

 

Επιλογές