3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Δευτέρα, 22/4/2024  (7.00 π.μ.) έως Τετάρτη, 24/4/2024  (έως στις 10.00 το βράδυ)

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 195 ευρώ κατά άτομο με ημιδιατροφή

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: PHARAE PALACE 4*

ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ: HAPPY DAYS TRAVEL

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ -  ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, για το  μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη, εκεί θα δούμε σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, 50.000-60.000 ετών, από τη Σαντορίνη, τα παλαιότερα ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία ελαιόδεντρου στην Ελλάδα ,Πινακίδες Γραμμικής Β του 14ου αιώνα π.Χ.  (ακριβή αντίγραφα), με τις  πρώτες γραπτές μαρτυρίες για την ελιά και το λάδι  Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη της Καλαμάτας. Άφιξη και  τακτοποίηση  στα  δωμάτια . Δείπνο  εντός  του  ξενοδοχείου . Το  βράδυ  προαιρετική  ομαδική  διασκέδαση . Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας η Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς . Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η Αρχαία Μεσσήνη ήταν η πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κράτους με το όνομα να το έχει πάρει από την πρώτη μυθική βασίλισσα Μεσσήνη. Οι αρχαιολογικές έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν φέρει στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά αρχιτεκτονικά ευρήματα, όπως το συγκρότημα του Ασκληπιείου, το Ωδείο και το Βουλευτήριο. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των οικοδομημάτων (οχυρά, ιερά, δημόσια οικοδομήματα, κατοικίες και ταφικά μνημεία), με το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες αρχαίες πόλεις, να μην έχει καλυφθεί από πιο νέους οικισμούς και παράλληλα να βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Καλαμάτα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μία γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208) , το λαογραφικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα.  Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου μετά από ενδιάμεσες στάσεις.

Επιλογές