Ομάδα 1

Με μεγάλη επιτυχία  και ενθουσιασμό συμμετείχε το σχολείο μας με τρεις ομάδες στο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα με θέμα "Ελα να σου μιλήσω για τον τόπο μου ".
Η πρωτη ομάδα , αποτελούμενη από τον Αναστασίου Αναστάσιο και τον Κώστα Γκλινο, υπό την επίβλεψη της κα Κατζιλιερη και της κα Μαυροματιδου, ετοίμασε ένα video με θέμα " Ιστορικός περιπατος στο Π. Φάληρο " . Η εντυπωσιακή παρουσιαση από τα παδια μας μαζί με την μουσική υπόκρουση και τις ωραίες λήψεις ενθουσιασαν τους Συνέδρους και τους οργανωτες του Συνεδρίου. Ήταν, είπαν, από τις πιο καλές εργασιες- παρουσιασεις  του Συνεδρίου... Το ίδιο ενθουσιασμένα ήταν και τα παιδια μας που έκαναν την εργασία με αφοσίωση και μεγάλη χαρά. 

"Του χρόνου θα ετοιμάσουμε ένα νέο ντοκιμαντέρ με συνεντευξεις από δημότες και περισσοτερες λήψεις από κτίρια και παλιές και τωρινές φωτογραφίες από γειτονιές και κτίρια του όμορφου Δήμου μας "
είπαν χαρακτηριστικά τα παιδια . 
Πολλά συγχαρητήρια και στους δυο λοιπον για την όμορφη δουλειά τους.
Πολλές ευχαριστίες και στον κο Παπακωνσταντίνου για την τεχνική υποστήριξη για τρεις μερες της διεξαγωγής του Συνεδρίου! 
Έπεται συνέχεια.... 

 

 

Φωτογραφίες

Ομάδα 2

Τίτλος εργασίας « Κωνσταντινουπολίτες στο Π. Φάληρο»
Συμμετέχοντες μαθητές: Ασπασία Μισιχρόνη, Ιωάννα – Ευαγγελία Φωκίδη ( Β3)
                     Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Χαντζή, ΠΕ02

Η εργασία μας αναφέρεται στην εγκατάσταση των Κωνσταντινουπολιτών στο Π. Φάληρο και στη συμβολή τους στην αναβάθμιση του τόπου μας. Οι πρώτες Κωνσταντινουπολίτικες οικογένειες αφίχθησαν στο Φάληρο μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, ενώ το μεγάλο «ρεύμα» Κωνσταντινουπολιτών σημειώθηκε αμέσως μετά το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955. Οι Κωνσταντινουπολίτες με την υψηλή πνευματική τους καλλιέργεια και την επιχειρηματικότητά τους συνέβαλαν σημαντικά στην πρόοδο και στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της πόλης μας.

 

Ομάδα 3

Τίτλος εργασίας: Στα ίχνη του Βουρλοπόταμου 
Συμμετέχοντες μαθητές : Μιχαήλ Μπαταλίδης, Παναγιώτης Μαρκόπουλος, Νικόλαος Λύρας, Πελαδαρινός Άγγελος
Επιβλέπουσα : Μαρία Κόντη, ΠΕ04.4

 Η εργασία μας αναφέρεται στην υπόγεια πορεία του ρέματος του Βουρλοπόταμου, το οποίο διέσχιζε κάποτε τη συνοικία που βρίσκεται το σχολείο μας και έφτανε μέχρι το Δέλτα Φαλήρου. Δίνουμε έμφαση στις γεωφυσικές συνθήκες και στα τοπόσημα που μαρτυρούν την ιστορία της περιοχής μας. 

 

Επιλογές