Συμμετοχή του σχολείου μας  σε εκδήλωση του Δήμου Π. Φαλήρου

 

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου του  Δήμου Π. Φαλήρου εκδήλωση με θέμα την Μικρασιατική εκστρατεία και η οποία οργανώθηκε από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε συνεργασία  με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή  έδυσε"  που βασίζεται στο βιβλίο " Η Μικρασιατική Εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη" ,  από τις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές του σχολείου μας, της Γ΄τάξης  με κείμενο που συνέθεσαν σχετικά με τις γνώσεις που αποκομίζουν για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και τα γεγονότα που την πλαισιώνουν, μέσα από τα σχολικά τους βιβλία. Οι μαθητές Ίων Ευθυμίου, Γιάννης Βενέτης , Κωνσταντίνα Κάτση και Ραχάτ Μολλά απέδειξαν ότι αν έχουν  κίνητρα, τότε καλλιεργείται και το ενδιαφέρον για την ιστορική γνώση. Ο Ίων Ευθυμίου ανέλαβε να παρουσιάσει τη δουλειά τους  στο κοινό της εκδήλωσης, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια για την ποιότητα και το περιεχόμενο του λόγου του.

Θερμές ευχαριστίες προς τον  Δήμαρχο Π. Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο και την υπεύθυνο Δημοτικών Βιβλιοθηκών κα Μαίρη  Τρύφων για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας να ασχοληθούν και να εργαστούν για σημαντικά θέματα που συνθέτουν την ιστορία μας, την ιστορία της Ελλάδας.

Η Διευθύντρια

Τσίγκα Σμαράγδα

 

Φωτογραφίες

Επιλογές