ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ / ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, το πρωί υποδεχτήκαμε   με μεγάλη χαρά τους μαθητές της  Ελληνικής Σχολής Πασκάλ Λευκωσίας στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης στη χώρα μας, όπως προβλέπει το  διετούς διάρκειας διακρατικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Χρυσοπράσινο Φύλλο", στο οποίο συμμετέχουμε τα δύο σχολεία.

Οκτώ μαθητές και μαθήτριες Β΄και Γ τάξης μαζί με την  Διευθύντρια του Λυκείου κ. Ελένη Αντωνίου και τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Ιάκωβο Ιακώβου αποτελούσαν την κυπριακή ομάδα. Η υποδοχή και η πρώτη γνωριμία έγινε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μέσα σε λίγο χρόνο η αμηχανία ξεπεράστηκε  και όλοι γίναμε μια ωραία παρέα.  Αφήνοντας το αεροδρόμιο επισκεφθήκαμε πρώτα τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου . Στη συνέχεια φτάνοντας στο Π. Φάληρο. συναντήσαμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο και όλοι μαζί περπατήσαμε στο πάρκο του Φλοίσβου,  ξεναγηθήκαμε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου, ανεβήκαμε και περιηγηθήκαμε το θωρηκτό Αβέρωφ και τέλος απολαύσαμε την επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη.

Την επόμενη ημέρα υποδεχτήκαμε τους Κύπριους εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο μας, όπου και παρουσίασε η περιβαλλοντική ομάδα κάθε σχολείου τις μέχρι τώρα δράσεις της. Ακολούθησε γιορτή με φαγητό που προσέφεραν οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας.

Επισκεφθήκαμε το Ευγενίδειο ίδρυμα, όπου παρακολουθήσαμε προβολή στο Πλανητάριο και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την επόμενη ημέρα ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης και περπατήσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής της Ακρόπολης και στην Πλάκα.

 

Η επίσκεψη του κυπριακού σχολείου ήταν για όλους μας μια ξεχωριστή εμπειρία. Δημιουργήσαμε νέες φιλίες και δώσαμε υπόσχεση να ξαναβρεθούμε τον Απρίλιο στην Κύπρο.

Φωτογραφίες

Επιλογές